Vroča nemka z obilo, prevečkrat spregledane, bencinske romantike Vroča nemka z obilo, prevečkrat spregledane, bencinske romantike Insignia je privlačna in nevsiljiva avtocestna limuzina, ki v marsikaterem pogledu preseneti. Z 1,6 litrskim turbobencinskim motorjem s 147 kilovati (200 konjskimi močmi) ponuja romantično kombinacijo, ki jo danes na žalost kupci prepogosto spregledajo.
Anže Kopitar se je iz mercedesovega kupeja CLS presedel v luksuzni terenec GLE Anže Kopitar se je iz mercedesovega kupeja CLS presedel v luksuzni terenec GLE Najuspešnejši slovenski hokejist Anže Kopitar je na obisku v Sloveniji prejel novega jeklenega konjička. Odslej se bo v domačih krajih vozil z luksuznim terencem mercedes-benz GLE.
Svetovni avto leta 2019: velika zmaga jaguarja I-pacea, kipci še audiju A7, mclarnu 720S in suzukiju jimnyju Svetovni avto leta 2019: velika zmaga jaguarja I-pacea, kipci še audiju A7, mclarnu 720S in suzukiju jimnyju V New Yorku smo danes razglasili že 15. zmagovalce izbora Svetovni avto leta. Največ odličij je prejel jaguar I-pace.
Mercedes, v katerem se bodo vozili tudi milenijci Mercedes, v katerem se bodo vozili tudi milenijci Še ena vroča srebrna puščica s pečatom Roberta Lešnika. CLA je izjemno pomemben mercedes. Kar 70 odstotkov kupcev je novih, mlajših strank, kar tri četrtine teh pa jih ostane zvestih znamki.

Dobra novica za Revoz, francoska tovarna počasi opušča proizvodnjo clia

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska...   dodaj
Renault dodaj
Revoz dodaj
Reuters dodaj
Nicolas Sarkozy dodaj
 
Čas branja: 2 min
20.03.2018  23:15  Dopolnjeno: 21.03.2018 02:12
V prihodnje bo 94 odstotkov cliov proizvedenih v Turčiji in Sloveniji, preostanek pa bodo v naslednjih dveh do treh letih pokrili v Franciji. Prenos pomeni začetek opuščanja domače proizvodnje najbolj prodajanega Renaultovega modela, ki se je v preteklosti v Franciji izkazala za politično občutljivo vprašanje.
Dobra novica za Revoz, francoska tovarna počasi opušča proizvodnjo clia
Clio je Renaultov najbolje prodajan model, v preteklem letu so jih prodali več kot 325 tisoč.
Foto: Jure Makovec

Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska industrija   dodaj
Renault dodaj
Revoz dodaj
Reuters dodaj
Nicolas Sarkozy dodaj

Renault popularnega clia izdeluje v treh tovarnah. V mestu Flins zahodno od Pariza, v tovarni Revoz v Novem mestu ter na zahodu Turčije v mestu Bursa. Francoski avtomobilski gigant načrtuje prenos večjega dela proizvodnje iz Francije v Turčijo, poroča Reuters. Glavna pri proizvodnji clia bo tovarna v Turčiji, takoj za njo pa proizvodnja v Novem mestu. Francosko tovarno bodo uporabili le v primeru ko tovarni v Novem mestu in Bursi ne bosta zadostili povpraševanju.

V prihodnje bo 94 odstotkov cliov proizvedenih v Turčiji in Sloveniji, preostanek pa bodo v naslednjih dveh do treh letih pokrili v Franciji. Prenos pomeni začetek opuščanja domače proizvodnje najbolj prodajanega Renaultovega modela, ki se je v preteklosti v Franciji izkazala za politično občutljivo vprašanje. Že leta 2010 so v podjetju s selitvijo proizvodnje želeli znižati stroške in spodbuditi prodajo clia v hitro rastočih trgih, kar pa je naletelo na močan odpor vlade Nicolasa Sarkozyja.

V Franciji se bodo osredotočili na električne modele

Preteklo leto je iz tovarne v Flinsu zapeljalo 15 odstotkov vseh cliov. V isti tovarni proizvajajo tudi električnega zoeja, širili pa bodo tudi proizvodnjo novih električnih modelov, zato bi lahko opustitev proizvodnje clia tokrat bila sprejemljiva za sindikate in državo, največjim delničarjem. Zmanjšana letna proizvodnja naj nebi presegla 25 tisoč cliov in bi se počasi zmanjševala, kar več nebi upravičevalo naložb potrebnih za celotno proizvodnjo.

Tovarna Revoza pokrije 17,5 odstotka celotne proizvodnje cliov

Iz Revoza so sporočili, da novice ne morejo komentirati, saj se ne sklicuje na uradni vir. »Kar se tiče proizvodnje clia 4 v Revozu, smo tega ponovno, po krajšem premoru, uvedli v proizvodnjo maja lani. V lanskem letu smo v Revozu izdelali skupaj 189.687 vozil, od tega 56.896 cliov. Trenutno v dnevni proizvodnji clio predstavlja približno tretjino celotnih proizvodnih količin,« sporočajo iz službe za odnose z javnostmi novomeškega Revoza.

V letu 2017 je Renault skupno proizvedel 325.137, kar pomeni, da novomeška tovarna pokriva 17,5 odstotka celotne proizvodnje clia. Kot smo že pisali, se Revoz uvršča med srednje velike industrijske objekte skupine Renault in pomeni okoli pet odstotkov njene zmogljivosti. Poslovna strategija nastopa na tujih trgih v celoti vodijo iz francoske centrale.

Poslovni avto leta 2019

Glasujte za najboljši avto leta v petih kategorijah: službeni, poslovni, managerski, EKO avto in luksuzni terenec.
Glasovanje poteka do 20. maja.

 


Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IZVOZNIKI
Novice
Novice Dobre novice: v Novem mestu bodo delali čisto novega clia, ki bo mestni terenec 32

V Revozu napovedujejo, da bodo letos v proizvodnjo novega modela vložili 90 milijonov evrov

AVTO
Novice
Novice Razkrivamo podrobnosti revolucionarnega novega clia, Izdeloval ga bo novomeški Revoz 1

Novi clio na trge prihaja že prihodnje leto, tokrat pa bo imel že serijsko vgrajen pridih po športnih terencih - kot espace in scenic

AVTO
Novice
Novice Štiri milijone katrc, petk, twingov in cliov iz Revoza, ki je znova največji slovenski izvoznik 32

Revoz je bil lani največji slovenski izvoznik, zaposluje več kot tri tisoč ljudi, njegov lanski delež v slovenskem BDP pa je bil...

FINANCE
Članki
Članki (graf) Za švedski Spotify je bil prvi borzni dan precej turbulenten

Prvi borzni dan za švedski Spotify ni šel brez zapletov - najprej so začetek trgovanja z njegovimi delnicami zakasnili, potem so se prvi...