Avto

Polestar pobira naročila za superhibrida, dobili ga boste prihodnje leto

Za polestar 1 se zanima sedem tisoč ljudi, pravi vodstvo znamke, ki je odprlo knjižico za naročila.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

14.03.2018 16:53
Čas branja: 1 min

Nova avtomobilska znamka visokozmogljivih električnih vozil Polestar (v lasti švedskega Volva) je odprla knjižico za naročila. Za okoli 130 tisočakov vrednega športnika polestar 1 lahko v Avstriji vplačate 2.500 evrov predujma, dobili ga boste šele prihodnje leto.

Prvi model nove avtomobilske znamke Polestar (v lasti švedskega Volva) je požel izjemno veliko zanimanja. Model polestar 1, v serijski obliki razkrit na avtomobilskem salonu v Ženevi, si je namreč zaželelo sedem tisoč ljudi, zato je vodstvo podjetja danes omogočilo naročila za avto, ki gre v proizvodnjo šele prihodnje leto.

Kupci si lahko avto konfigurirajo prek posebnih spletnih strani na trgih, kjer bo avto na voljo. V tem hipu je to 18 trgov, nam najbližja pa sta avstrijski in italijanski. Za prednaročilo je potrebnih 2.500 evrov, s tem zneskom pa se bodo kupci postavili v vrsto za avto, katerega izdelava se bo začela šele sredi prihodnjega leta.

Cena polestarja 1 bo okoli 150 tisoč evrov. Za to ceno pa bodo kupci dobili ekskluziven 4,58 metra dolg športni kupe z dvolitrskim turbo motorjem in električnima motorjema na zunanje polnjenje s sistemsko močjo 441 kilovatov oziroma 600 konjskih moči ter kar tisoč newtonmetri navora.

Električna motorja zmoreta vsak po 80 kilovatov, napajata pa se iz treh litij-ionskih baterij zmogljivosti 33 kilovatnih ur, kar zadošča za električen doseg 150 kilometrov. To je ta hip najboljši rezultat med priključnimi hibridi.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Zakaj je energetska samooskrba za podjetja tako pomembna in kakšne so rešitve na trgu?

Sončne elektrarne nudijo podjetjem cenovno ugodno, trajnostno in zanesljivo oskrbo z energijo, kar pomembno zmanjšuje stroške, še...

FINANCE
Avto
Kaj se dogaja s cenami dizlov, nesmisel bonitet in športniki prihodnosti
Avto
AvtoMiloš Milač Kaj se dogaja s cenami dizlov, nesmisel bonitet in športniki prihodnosti

V tem tednu smo se poglobili v cene dizelskih avtomobilov v Nemčiji in v Sloveniji. Je nakup že ugodnejši in kakšne so navade Slovencev? Na posvetu Ukrepi in spodbude za prehod na e-mobilnost smo se pogovarjali o bonitetah za službena vozila, v pismu pa še o novih SUV iz Volva in Lexusa ter električnih superšportnikih prihodnosti.

Aktualno
Nov član komisije za razvrščanje zdravil
Medicina danes
AktualnoNoemi Kandus Nov član komisije za razvrščanje zdravil

Upravni odbor Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je na redni seji 18. januarja odločil, da za nadomestnega člana komisije za razvrščanje zdravil na listo imenuje internista doc. dr. Boruta Juga s KO za žilne bolezni UKC Ljubljana. Zamenjal bo dr. Dragana Kovačiča z Oddelka za bolezni srca, pljuč in ožilje v bolnišnici Celje.

FINANCE
Avto
Sestavili smo idealen VW golf: katere dodatke potrebujete, katerih ne
Avto
AvtoMiloš Milač Sestavili smo idealen VW golf: katere dodatke potrebujete, katerih ne 36

Pri nakupu avtomobila prodajalci ponujajo različno opremo in dodatke, ki vas lahko olajšajo tudi za več tisočakov, če pri tem niste racionalni. zato smo preverili, kateri so smiselni in kateri ne. in to smo naredili na primeru drugega najbolje prodajanega avtomobila v sloveniji, to je golf VII.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Avto
Nemci zabili nov žebelj v krsto dizla
Avto
AvtoMiloš Milač Nemci zabili nov žebelj v krsto dizla 3

Nemci bodo lahko omejili ali celo zaprli mesta za starejše dizle, uspešni Slovenec Tom Fux na novem položaju v evropski Toyoti, za volanom e-golfa v boju z nizkimi temperaturami in številne ženevske novosti.

FINANCE
Subvencije
TOP razpisi tega tedna: podjetniški sklad, občine ...
Subvencije
SubvencijeAnja Zaletel TOP razpisi tega tedna: podjetniški sklad, občine ...

Objavljamo izbor sveže odprtih razpisov za subvencije

FINANCE
Avto
Svetujemo kako do pravega avta, milijardni prihranki avtomatizacije in posledice dragega goriva
Avto
AvtoMiloš Milač Svetujemo kako do pravega avta, milijardni prihranki avtomatizacije in posledice dragega goriva

V obliki 35 nasvetov vam ponujam odgovore na večna vprašanja - kako do pravega avta, kako si izpogajati ugodno ceno, kakšen motor izbrati in podobno. Poglobili smo se v posledice dragega bencina in dizla in v avtomatizacijo tovornih vozil, izbrali najboljše tovorne in dostavne novince, razkrili rolls royceov luksuzni SUV, ocenili najbolj imenitno škodo octavio in se po naši lepi Sloveniji zapeljali s porscheji.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)