Avto

Kakšen je SUV po zasnovi inženirke

"Kupci v Evropi si v razredu športnih terencev želijo brezkompromisnost pri športnih voznih lastnostih, zato smo novi UX prilagodili njihovim željam," pravi vodja razvoja novega lexusa UX Chika Kako

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

13.03.2018 08:03
Dopolnjeno: 13.03.2018 08:05
Čas branja: 2 min

Chika Kako, vodja razvoja več Lexusovih modelov, tudi novega crossoverja UX, je novi model posebej prilagodila evropskih kupcem. Kakšno je njeno videnje, zakaj je Evropa pravi trg za kompaktni SUV in kakšen mora biti, da bo ugajal evropskim kupcem?

Lexus je z novim SUV oziroma crossoeverjem UX zapeljal v obetaven kompaktni razred. Ta je lani v Evropi našel prek 1,2 milijona kupcev. Če štejemo le prestižne kompaktne SUV, pa 465 tisoč oziroma več kot tretjino celotnega razreda. Rast prestižnih kompaktnih SUV je lani dosegla 24 odstotkov.

»To je zelo obetaven razred. Kupci v Evropi pa si tudi v tem razredu želijo brezkompromisnost pri športnih voznih lastnostih, zato smo novi UX prilagodili njihovim željam. Naš vzor pri razvoju UX so bili zato klasični SUV modeli in tudi petvratni avtomobili klasične zasnove po katerih smo se zgledovali na področju dinamike in voznih lastnosti,« je poudarila Chika Kako in s temi besedami dejansko opisala usmeritev toyotinega kompaktnega crossoverja C-HR.

Da bi novincu zmanjšali maso in poudarili dinamiko so snovalci z Japonko na čelu lahke materiale, med drugim so stranska vrata, blatnike in motorni pokrov izdelali iz aluminija.

Prodaja nove lexusa UX se bo na zahodnoevropskih trgih začela oktobra letos, trgi srednje Evropa pa bodo prve avtomobile dobili v prvem četrtletju 2019. Avto so zasnovali na novi globalni platformi GA-C, ki izhaja iz Toyotine globalne platforme TNGA na kateri je zasnovana tudi toyota C-HR.

Novi UX bosta poganjala dva dvolitrska štirivaljnika. Različica UX250h bo imela hibridni sklop s sistemsko močjo 131 kilovatov (178 konjskih moči), UX 200 bo klasičen bencinar z visokim 40 odstotnim izkoristkom.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
(video) Lexusovo orožje med prestižnimi kompaktnimi SUV
Avto
AvtoMiloš Milač (video) Lexusovo orožje med prestižnimi kompaktnimi SUV 4

Japonski Lexus je pred uradno predstavitvijo na ženevskem avtosalonu razkril nekaj podrobnosti novega kompaktnega športnega terenca UX, na trgu bo predvidoma konec letošnjega leta

FINANCE
Avto
Gostoljubje iz prve roke
Avto
AvtoMiloš Milač Gostoljubje iz prve roke

Obiskali smo Lexusovo prestižno letališko ložo Lounge by Lexus na terminalu A bruseljskega letališča, s katero želi japonska znamka potencialnim kupcem nekoliko subtilneje zlesti pod kožo. Vstop vanjo imajo imetniki srebrnih in zlatih kartic združenja Star Alliance in vozovnic poslovnega razreda.

FINANCE
Avto
Lexusov luksuz za manjše množice
Avto
AvtoMiloš Milač Lexusov luksuz za manjše množice

Bili smo na evropski premieri novega lexusa ES, naslednika GS, ki se bo januarja 2019 v Slovenijo pripeljal kot zanimiva alternativa BMW serije 5, mercedes-benzu E, audiju A6 in volvu S90

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Avto
Kako japonska gostoljubnost zasenči nemški prestiž
Avto
AvtoMiloš Milač Kako japonska gostoljubnost zasenči nemški prestiž 4

V ljubljanskem salonu Lexusa so nam pokazali, kaj pomeni prava gostoljubnost

FINANCE
Avto
Kako je avstrijska natančnost pogubila slovensko površnost
Avto
AvtoMiloš Milač Kako je avstrijska natančnost pogubila slovensko površnost 7

Kako so slovenski trgovci zaradi osnovnošolskih napak milijonski razpis MORS prepustili Avstrijcem, razkritje lexusa ES in letališke lože v Bruslju, mala SUV C3 aircross in stonic in samovozeči avtomobili v BTC Cityju

FINANCE
Avto
Nov prostor za okoljskega velikana
Avto
AvtoJanez Kovačič Nov prostor za okoljskega velikana

Lexus RX je v L-izvedbi 11 centimetrov daljši in s šestim oziroma sedmim sedežem, zato tudi težji, pa za približno tri tisoč evrov dražji od krajše izvedenke