Rabljen električen avto danes dobite že za deset tisočakov Rabljen električen avto danes dobite že za deset tisočakov Od lahkega štirikolesnika twiziya, rabljenih francozov, prve generacije nissana leafa do ameriškega »fička« 500e, ki v Evropo in Slovenijo prihaja po drugačnih kanalih
Kaj poganja elektromobilnost, kje so luknje in kje priložnosti? Kaj poganja elektromobilnost, kje so luknje in kje priložnosti? Prvič v zgodovini se povezujeta klasična energetika in transport. Ne motor, baterija in polnjenje bosta glavna elementa avta prihodnosti.
Novi ford focus: s čim bo vabil, s čim odganjal Slovence Novi ford focus: s čim bo vabil, s čim odganjal Slovence Novi ford focus na slovenski trg prinaša pošten prepih v kompaktnem razredu. Celostno zelo dober avto pa ima precej višje cene kot prej. Analizirali smo nov položaj focusa, razloge za podražitev in preverili kaj ponuja za najmanj 16.990 evrov.
So električni avti tudi v Sloveniji razprodani? Analizirali smo trg So električni avti tudi v Sloveniji razprodani? Analizirali smo trg Katere električne avtomobile lahko pri nas dobite takoj, na katere pa boste čakali zelo dolgo
Pod vročo pločevino ponuja presenetljivo veliko novega Pod vročo pločevino ponuja presenetljivo veliko novega Prenova je Mazdini uspešnici CX-3 na pogled resda prinesla le subtilne spremembe, zato pa bodo mnoge novosti toliko bolj cenili voznik in sopotniki. K nam pride še ta mesec z začetno ceno 16 tisoč evrov.

Izjemen koncept in motorni prepih v Renaultu

Čas branja: 2 min
06.03.2018  23:05
Francoski Renault je v Ženevi v ospredje postavil koncept EZ-GO, ki predstavlja nove ideje prihodnje mobilnosti. Novi so še trije motorji, električni v zoeju ter 1,3- in 1,8-litrski turbobencinar.
Izjemen koncept in motorni prepih v Renaultu

EZ-GO predstavlja več idej prihodnje mobilnosti, vse skupaj pa zavija v privlačno in futuristično zasnovo. Koncept električnega vozila prihodnosti zmore avtonomno vožnjo četrte stopnje brez voznika, največja hitrost pa je le 48 kilometrov na uro, kar ga jasno postavlja v mestna središča in poudarja primernost za souporabo prihodnosti.

Futuristična in odprta kabina je namenjena šestim potnikom, ki sedejo na sedeže v obliki klopi. Vanjo vstopajo skozi orjaško odprtino v zadnjem delu vozila, ki je prilagojena tudi vstopu z invalidskim vozičkom. Stranski del vozila je sestavljen iz velikih steklenih površin, ki omogočajo odlično preglednost.

Druga Renaultova novost je nov, zmogljivejši električni motor R110 v zoeju, ki zmore 81 kilovatov oziroma 110 konjskih moči. O njem smo že podrobno pisali.

Morda najpomembnejša motorna novost pa je nov 1,3-litrski štirivaljni turbobencinar energy TCe, ki bo poganjal Renaultove (sprva v capturju in scenicu) in Mercedes-Benzove modele (novi razred A). Novi motor je plod skupnega razvoja zveze Renault Nissan in njenega partnerja Daimlerja. Po zapisu Renaulta izpolnjuje najstrožje standarde kakovosti obeh partnerjev in ponuja širše območje uporabne moči kot predhodnik, več navora (še zlasti pri nižjih vrtljajih), manjši izpust ogljikovega dioksida in manjšo porabo goriva.

Na voljo bo v treh zmogljivostnih različicah TCe115, TCe140 in TCe160. Čeprav je novi motor večji od prejšnjega 1,2 TCe, je varčnejši in zmogljivejši. V scenicu TCe140 po ciklu NEDC porabi 5,4 litra bencina na sto kilometrov oziroma 0,4 litra manj kot scenic 1,2 TCe 130.

Za posladek je Renault pripravil še športno različico talismana S-edition, ki ga poganja 1,8-litrski turbobencinar s 165 kilovati oziroma 225 konjskimi močmi ter 300 newtonmetri največjega navora. Povezan je s sedemstopenjskim dvosklopčnim menjalnikom EDC.

S-edition prinaša športno notranjost črne barve z rdečimi okrasnimi šivi, sistem 4-Control in nova 19-palčna aluminijasta platišča. V Evropi bo na voljo od septembra 2018.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novosti
Novosti Več sape za električni renault zoe in ''borovničeva'' barva

Nov motor z 80 kilovati je enako velik in težek kot šibkejši motor oznako R90. Zmogljivejši stroj omogoča dve sekundi hitrejše...

AVTO
Testi
Testi Športnost po žlički 1

Renault twingo GT je avtomobil za tiste, ki so v mestu radi opaženi, hkrati uživajo v bolj dinamični vožnji od enega do drugega...

AVTO
Novice
Novice Renault tretjič zapored z rekordno prodajo

Clio 4 je drugi najbolje prodajan avtomobil v Evropi, captur pa je na prvem mestu med kompaktnimi križanci. V segmentu srednje velikih...

AVTO
Posel
Posel Carlos Ghosn je izpolnil dolgoletne sanje, danes vodi največjega proizvajalca na svetu

Predsednik zveze p(Renault Nissan#Renault Nissan) p(Mitsubishi#Mitsubishi) o(Carlos Ghosn#Carlos Ghosn) je tik pred odhodom v pokoj dosegel...

AVTO
Nasveti
Nasveti Zakaj bi vozilo vzdrževali “pod kozolcem”? 82

Vozila na pooblaščeni servis vozi zgolj 50 odstotkov kupcev, pri Renaultu pa si želijo delež dvigniti z zaupanjem, transparentno...

FINANCE
Članki
Članki Se obeta rekordni japonski borzni debi?

O IPO za mobilni telekom razmišljajo pri Softbank Group