Slovo brkatega moža, ki je nemško zvezdo popeljal na vrh Slovo brkatega moža, ki je nemško zvezdo popeljal na vrh Po 13 letih se z vrha Daimlerja poslavlja karizmatični brkati mož Dieter Zetsche. Pripravili smo pregled najzanimivejšega dogajanja v koncernu v času njegovega vodenja.
Kaj je na slovenskih cestah pokazal električni dostavnik MAN Kaj je na slovenskih cestah pokazal električni dostavnik MAN Po ljubljanskih ulicah z električnim dostavnikom MAN eTGE s sto kilovati moči in 173 kilometri dosega.
Astronomska cena okoljskih predpisov za tovorni promet: od 20 do 50 tisoč evrov na tovornjak Astronomska cena okoljskih predpisov za tovorni promet: od 20 do 50 tisoč evrov na tovornjak Za izpolnitev postavljenih okoljskih izpustov tovornega prometa za leti 2025 in 2030, bi v Evropi potrebovali približno 20 tisoč priključkov moči od 150 do 500 kilovatov in šest tisoč priključkov za polnjenje do moči 500 (ali več) kilovatov. V tem trenutku ni niti enega.
GT za drobiž GT za drobiž Mercedes-Benz na naših tleh predstavlja novi CLA – štirivratni kupe na osnovi razreda A oziroma kompaktne generacije mercedes-benzov. Tudi novi CLA je privlačen, dinamičen in sodoben. Tudi drag ali pa poceni, odvisno od tega, kako ga gledate.

Izjemen koncept in motorni prepih v Renaultu

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
predstavitve vozil   dodaj
električna...   dodaj
Mercedes dodaj
Renault Nissan dodaj
Daimler dodaj
 
Čas branja: 2 min
06.03.2018  23:05
Francoski Renault je v Ženevi v ospredje postavil koncept EZ-GO, ki predstavlja nove ideje prihodnje mobilnosti. Novi so še trije motorji, električni v zoeju ter 1,3- in 1,8-litrski turbobencinar.
Izjemen koncept in motorni prepih v Renaultu

Obveščaj me o novih člankih:  

EZ-GO predstavlja več idej prihodnje mobilnosti, vse skupaj pa zavija v privlačno in futuristično zasnovo. Koncept električnega vozila prihodnosti zmore avtonomno vožnjo četrte stopnje brez voznika, največja hitrost pa je le 48 kilometrov na uro, kar ga jasno postavlja v mestna središča in poudarja primernost za souporabo prihodnosti.

Futuristična in odprta kabina je namenjena šestim potnikom, ki sedejo na sedeže v obliki klopi. Vanjo vstopajo skozi orjaško odprtino v zadnjem delu vozila, ki je prilagojena tudi vstopu z invalidskim vozičkom. Stranski del vozila je sestavljen iz velikih steklenih površin, ki omogočajo odlično preglednost.

Druga Renaultova novost je nov, zmogljivejši električni motor R110 v zoeju, ki zmore 81 kilovatov oziroma 110 konjskih moči. O njem smo že podrobno pisali.

Morda najpomembnejša motorna novost pa je nov 1,3-litrski štirivaljni turbobencinar energy TCe, ki bo poganjal Renaultove (sprva v capturju in scenicu) in Mercedes-Benzove modele (novi razred A). Novi motor je plod skupnega razvoja zveze Renault Nissan in njenega partnerja Daimlerja. Po zapisu Renaulta izpolnjuje najstrožje standarde kakovosti obeh partnerjev in ponuja širše območje uporabne moči kot predhodnik, več navora (še zlasti pri nižjih vrtljajih), manjši izpust ogljikovega dioksida in manjšo porabo goriva.

Na voljo bo v treh zmogljivostnih različicah TCe115, TCe140 in TCe160. Čeprav je novi motor večji od prejšnjega 1,2 TCe, je varčnejši in zmogljivejši. V scenicu TCe140 po ciklu NEDC porabi 5,4 litra bencina na sto kilometrov oziroma 0,4 litra manj kot scenic 1,2 TCe 130.

Za posladek je Renault pripravil še športno različico talismana S-edition, ki ga poganja 1,8-litrski turbobencinar s 165 kilovati oziroma 225 konjskimi močmi ter 300 newtonmetri največjega navora. Povezan je s sedemstopenjskim dvosklopčnim menjalnikom EDC.

S-edition prinaša športno notranjost črne barve z rdečimi okrasnimi šivi, sistem 4-Control in nova 19-palčna aluminijasta platišča. V Evropi bo na voljo od septembra 2018.

Poslovni avto leta 2019

Glasujte za najboljši avto leta v petih kategorijah: službeni, poslovni, managerski, EKO avto in luksuzni terenec.
Glasovanje poteka do 20. maja.

 


Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novosti
Novosti Več sape za električni renault zoe in ''borovničeva'' barva

Nov motor z 80 kilovati je enako velik in težek kot šibkejši motor oznako R90. Zmogljivejši stroj omogoča dve sekundi hitrejše...

AVTO
Testi
Testi Športnost po žlički 1

Renault twingo GT je avtomobil za tiste, ki so v mestu radi opaženi, hkrati uživajo v bolj dinamični vožnji od enega do drugega...

AVTO
Novice
Novice Renault tretjič zapored z rekordno prodajo

Clio 4 je drugi najbolje prodajan avtomobil v Evropi, captur pa je na prvem mestu med kompaktnimi križanci. V segmentu srednje velikih...

AVTO
Posel
Posel Carlos Ghosn je izpolnil dolgoletne sanje, danes vodi največjega proizvajalca na svetu

Predsednik zveze p(Renault Nissan#Renault Nissan) p(Mitsubishi#Mitsubishi) o(Carlos Ghosn#Carlos Ghosn) je tik pred odhodom v pokoj dosegel...

AVTO
Nasveti
Nasveti Zakaj bi vozilo vzdrževali “pod kozolcem”? 70

Vozila na pooblaščeni servis vozi zgolj 50 odstotkov kupcev, pri Renaultu pa si želijo delež dvigniti z zaupanjem, transparentno...

FINANCE
Članki
Članki Kako je z Grčijo – in kako s slovenskim posojilom 2

Grčija je (spet) na dnevnem redu, saj naj bi avgusta predvidoma končala zadnji program pomoči in se dokončno vrnila na trg, če bo šlo...