Avto

Nova toyota auris: večja, športnejša in še bolj hibridna

Novi auris je daljši, širši, nižji in bolj športen. Namesto dizelskega motorja ga poganjata dva hibrida in klasičen turbo bencinski motor

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

06.03.2018 15:00
Čas branja: 2 min

Japonska Toyota je danes na ženevskem avtosalonu predstavila novo, že tretjo generacijo kompaktnega modela auris. Ta je oblikovno sorodna predhodnici, a je zasnovana na novi globalni platformi TNGA (ta je skupna tudi priusu in C-HR), ponuja več tehnične in oblikovne svežine, športnosti in dva hibridna pogona – zmogljivejši zmore iskrih 132 kilovatov oziroma 180 konjskih moči.

Novi auris, ki na številnih, večinoma neevropskih trgih nastopa pod imenom corolla, vstopa v tretjo oziroma dvanajsto generacijo, če je postavimo pod streho legendarne corolle.

Premiero je doživela danes na ženevskem avtosalonu, za znamko pa prinaša pomembne novosti, ki bodo odlikovale tudi druge toyote prihodnosti.

V Aurisu se bodo vrteli le bencinski in hibridni stroji, dizel je vzel slovo.

Osnovni stroj bo Toyotin 1,2-litrski turbo štirivaljnik s 85 kilovati, sledila pa bosta hibrida. Že znani 1,8-litrski s sistemsko močjo 90 kilovatov in novi dvolitrski s sistemsko močjo 132 kilovatov oziroma kar 180 konjskih moči. Vozniki bodo pri različicah s samodejnim menjalnikom (pri hibridih bo to CVT) prestavljali tudi z obvolanskimi ročicami.

Novi auris po stranski silhueti sicer spominja na predhodnika, a gre za nov izdelek. Novinec prinaša štiri centimetre daljšo (4,37 metra), tri centimetre širšo in 4,7 centimetra nižjo karoserijo kot predhodnik.

Nižji je tudi motorni pokrov, preglednost boljša, obljublja Toyota. Celoten prirastek dolžine pa gre na račun daljše medosne razdalje, kar obljublja več prostora v kabini aurisa.

Težišče je po besedah Toyote nižje za dva centimetra, obenem so inženirji izboljšali vzvojno čvrstost karoserije in poskrbeli še za boljšo varnost. Kot prius ima tudi novi auris večvodilno zadnjo premo, ki pripomore k udobju in voznim lastnostim.

Oblikovno novi auris prinaša poudarjen prednji del z novimi LED-žarometi, močno izbočeno masko z zračnimi režami v obliki trapeza. Kljub temu je prednji previs za dva centimetra krajši kot pri predhodniku, zadnji previs pa je za enako vrednost daljši.

Auris prinaša še eno posebnost, streho in stebričke v črni barvi.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
Toyota nadaljuje s krčenjem dizlov v Evropi, a povsem brez njih ne more
Avto
AvtoMiloš Milač Toyota nadaljuje s krčenjem dizlov v Evropi, a povsem brez njih ne more

Toyota bo do konca leta iz prodaje umaknila dizelske motorje v osebnih avtih, izjema so land cruiser, hilux in proace

FINANCE
Avto
Toyota je Slovencu zaupala razvoj prihodnosti
Avto
AvtoMiloš Milač Toyota je Slovencu zaupala razvoj prihodnosti 1

Tom Fux je v Toyoti prevzel izgradnjo evropske mreže podjetij, ki bodo razvijala štiri ključna področja v avtomobilski industriji – elektrifikacijo, avtonomno vožnjo, povezljivost in souporabo vozil.

Aktualno
Nov član komisije za razvrščanje zdravil
Medicina danes
AktualnoNoemi Kandus Nov član komisije za razvrščanje zdravil

Upravni odbor Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je na redni seji 18. januarja odločil, da za nadomestnega člana komisije za razvrščanje zdravil na listo imenuje internista doc. dr. Boruta Juga s KO za žilne bolezni UKC Ljubljana. Zamenjal bo dr. Dragana Kovačiča z Oddelka za bolezni srca, pljuč in ožilje v bolnišnici Celje.

FINANCE
Avto
Sestavili smo idealen VW golf: katere dodatke potrebujete, katerih ne
Avto
AvtoMiloš Milač Sestavili smo idealen VW golf: katere dodatke potrebujete, katerih ne 36

Pri nakupu avtomobila prodajalci ponujajo različno opremo in dodatke, ki vas lahko olajšajo tudi za več tisočakov, če pri tem niste racionalni. zato smo preverili, kateri so smiselni in kateri ne. in to smo naredili na primeru drugega najbolje prodajanega avtomobila v sloveniji, to je golf VII.

FINANCE
Avto
Nemci zabili nov žebelj v krsto dizla
Avto
AvtoMiloš Milač Nemci zabili nov žebelj v krsto dizla 3

Nemci bodo lahko omejili ali celo zaprli mesta za starejše dizle, uspešni Slovenec Tom Fux na novem položaju v evropski Toyoti, za volanom e-golfa v boju z nizkimi temperaturami in številne ženevske novosti.

FINANCE
Subvencije
TOP razpisi tega tedna: podjetniški sklad, občine ...
Subvencije
SubvencijeAnja Zaletel TOP razpisi tega tedna: podjetniški sklad, občine ...

Objavljamo izbor sveže odprtih razpisov za subvencije

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)