Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Prvi povsem električni audi e-tron obljublja velik napredek v razvoju, poleg zmogljivega motorja in baterije ponuja prestižno izkušnjo, kopico uporabnih rešitev in razumno ceno pod 80 tisoč evrov.
Zakaj Slovenci svoja luksuzna vozila registrirajo na Slovaškem? Zakaj Slovenci svoja luksuzna vozila registrirajo na Slovaškem? Z nakupom in registracijo močnejših vozil v drugih državah se nekateri ognejo davku na motorna vozila, najbolj iznajdljivi tudi DDV
Kupejevsko-karavanska kia, ki vabi z oblinami in prostornostjo Kupejevsko-karavanska kia, ki vabi z oblinami in prostornostjo Nova kia proceed ob presenetljivih linijah navdušuje še s prostornostjo. Na voljo bo s štirimi motorji, trg pa bo napadla v začetku leta 2019.
Vozniška poslastica za uspešne očete Vozniška poslastica za uspešne očete Bmw 4 gran coupe umetelno združuje videz dvovratne različice z uporabnostjo štirivratne limuzine, oplemeniten z M športnim paketom, xDrive pogonom ter 252-konjskim turbobencincem pa pomeni tudi vozniško poslastico.
Kako se prvič v zgodovini povezujeta klasična energetika in transport Kako se prvič v zgodovini povezujeta klasična energetika in transport Kako se je Petrol spremenil iz naftne v energetsko družbo, zdaj pa odkriva nove možnosti povezovanja električne infrastrukture in prevoza

(video) Jaguar z I-paceom prehitel Nemce in se ponosno postavil ob Teslo

Čas branja: 3 min
02.03.2018  12:10  Dopolnjeno: 02.03.2018 13:57
Novi I-pace je crossover zanimivih proporcev, dolg 4,68 metra, nizek le 1,56 metra s 656 litrskim prtljažnikom, 480 kilometrskim dosegom, 400 konjiči… in ceno 77 tisočakov
(video) Jaguar z I-paceom prehitel Nemce in se ponosno postavil ob Teslo

Angleški Jaguar, v lasti indijske Tate, je včeraj razkril prvi serijski električni avto – model I-pace, ki obljublja izjemne lastnosti na vseh področjih, prehiteva nemške tekmece in zelo jasno izziva tudi v Evropi vse bolj uspešno Teslo. Izdelovala ga bo avstrijska Magna Steyr.

I-pace je prvi električar znamke, obenem pa že tretji pace oziroma crossover ali SUV v Jaguarju. S kolegoma F-pace in E-pace nima kaj dosti skupnega, gre za lasten izdelek s popolnoma električnim pogonom in tudi precej drugačnim oblikovalskim jezikom ter proporci.

To dokazuje, da je angleška znamka v novinca vložila veliko truda in razmisleka. Po eni strani je z njim sledila trendu SUV, po drugi pa je zasnovo SUV oziroma crossover usmerila v svoje skrajnosti, saj je I-pace z 1,56 metra zelo nizek in športen. Obenem so oblikovalci dodobra izkoristili potencial elektropogona tudi pri sami zasnovi. Avto dolžine 4,68 metra ima izjemno dolgo medosje 2,99 metra, posledično zelo kratke previse in odličen izkoristek mer.

Poleg prostorne kabine I-pace zagotavlja 656 litrski osnovni prtljažnik ter 1.453 litrov skupne prostornine ob podrti zadnji klopi.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Baterija kapacitete kar 90 kilovatnih ur je spravljena v dno vozila, na vsaki osi je po en električen motor s 147 kilovati (200 konjskimi močmi) in 348 newtonmetri navora, kar daje izjemen seštevek 294 kilovatov (400 konjskih moči) in 696 newtonmetrov navora, ki poganjata vsa štiri kolesa.

Pospešek kar 2,2 tone (zaradi zmogljive baterije) težkega avtomobila do stotice je le 4,8 sekunde. Novi I-pace pa prehiteva tudi najbližjega tekmeca – teslo model X 75D in 100D, kar dokazuje s primerjavo v videu v katerem sicer ni vključena najzmogljivejša tesla model X s paketom performance.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Doseg motorjev s polno baterijo je 480 kilometrov že po novem, realnejšem merjenju WLTP, obljublja Jaguar. Polnjenje baterije prek hitre polnilnice 100 kw bo trajalo le 40 minut, v tem času boste napolnili 80 odstotkov baterije. Prek domače sedemkilovatne vtičnice pa bo polnjenje trajala deset ur in pol.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Jaguar je za novinca že razkril cene. Osnovni I-pace S bo v Nemčiji stal 77.500 tisoč evrov. Nad njim bodo paketi SE, HSE in first edition, cene pa bodo segle do 101.800 evrov.

Foto in video: Jaguar

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novosti
Novosti Jaguarjeva najmanjša mačka bo predramila Slovence

Jaguar, ki bo kupce v 80 odstotkih kradel drugim znamkam, v Sloveniji pa bo zbudil prodajo te znamke. Letos naj bi zapeljal v 50 slovenskih...

AVTO
Novosti
Novosti Takšna bo električna prihodnost avtomobilske eksotike

Rjovenje šest-, osem-, deset- in 12-valjnih strojev se z elektriko seveda poslavlja.

FINANCE
Članki
Članki Se obeta rekordni japonski borzni debi?

O IPO za mobilni telekom razmišljajo pri Softbank Group

FINANCE
Članki
Članki Netflixu je agresiven pohod na tuje prinesel veliko rast 12

Ameriška družba za pretočno predvajanje videovsebin je v prvem četrtletju povečala prihodke za več kot 40 odstotkov in čisti...

FINANCE
Članki
Članki (nova pravila) Adijo, provizije za nakup s plačilno kartico 2

Trinajst vprašanj in odgovorov pred 13. januarjem, ko začnejo veljati nova evropska pravila za plačilne storitve. Med drugim trgovci in...

AVTO
Novice
Novice Na čelo koncerna VW prihaja človek, ki zna oklestiti stroške 2

Danes so pri Volkswagnu naznanili strateško partnerstvo s Toyoto na področju tovornih vozil, jutri pa bo nadzorni svet predvidoma...