Slovo brkatega moža, ki je nemško zvezdo popeljal na vrh Slovo brkatega moža, ki je nemško zvezdo popeljal na vrh Po 13 letih se z vrha Daimlerja poslavlja karizmatični brkati mož Dieter Zetsche. Pripravili smo pregled najzanimivejšega dogajanja v koncernu v času njegovega vodenja.
Kaj je na slovenskih cestah pokazal električni dostavnik MAN Kaj je na slovenskih cestah pokazal električni dostavnik MAN Po ljubljanskih ulicah z električnim dostavnikom MAN eTGE s sto kilovati moči in 173 kilometri dosega.
Astronomska cena okoljskih predpisov za tovorni promet: od 20 do 50 tisoč evrov na tovornjak Astronomska cena okoljskih predpisov za tovorni promet: od 20 do 50 tisoč evrov na tovornjak Za izpolnitev postavljenih okoljskih izpustov tovornega prometa za leti 2025 in 2030, bi v Evropi potrebovali približno 20 tisoč priključkov moči od 150 do 500 kilovatov in šest tisoč priključkov za polnjenje do moči 500 (ali več) kilovatov. V tem trenutku ni niti enega.
GT za drobiž GT za drobiž Mercedes-Benz na naših tleh predstavlja novi CLA – štirivratni kupe na osnovi razreda A oziroma kompaktne generacije mercedes-benzov. Tudi novi CLA je privlačen, dinamičen in sodoben. Tudi drag ali pa poceni, odvisno od tega, kako ga gledate.

Nemci zabili nov žebelj v krsto dizla

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
predstavitve vozil   dodaj
električna...   dodaj
Audi dodaj
Hyundai dodaj
Lexus dodaj
 
Čas branja: 2 min
02.03.2018  09:18
Nemci bodo lahko omejili ali celo zaprli mesta za starejše dizle, uspešni Slovenec Tom Fux na novem položaju v evropski Toyoti, za volanom e-golfa v boju z nizkimi temperaturami in številne ženevske novosti.
Nemci zabili nov žebelj v krsto dizla
Foto: Barbara Reya

Obveščaj me o novih člankih:  
predstavitve vozil   dodaj
električna mobilnost   dodaj
Audi dodaj
Hyundai dodaj
Lexus dodaj

Zvezno upravno sodišče v Leipzigu je v torek sklenilo, da smejo v Stuttgartu, Düsseldorfu in drugih nemških mestih v boju za čistejši zrak omejiti oziroma prepovedati promet z dizelskimi vozili na še posebej onesnaženih mestnih območjih. Primer je neke vrste presedan, ki utegne povzročiti zapiranja mest za starejše dizle tudi v drugih članicah EU in pospešeno ukinitev tovrstne tehnike.

Slovenec Tom Fux je v Toyoti prevzel izgradnjo evropske mreže podjetij, ki bodo razvijala štiri ključna področja v avtomobilski industriji – elektrifikacijo, avtonomno vožnjo, povezljivost in souporabo vozil.

Naravni sovražniki električne izvedbe najuspešnejšega avta vseh časov e-golfa: Med zimski testom e-golfa z novo baterijo in zmogljivejšim motorjem smo med drugim zaznali tudi, da na doseg močno vplivajo temperature.

Nemški Audi" title="Audi">Audi je po daljšem predahu korenito posegel v višji razred in predstavil kar tri novince, po A8 in A7 zdaj še najbolj priljubljeni A6, ki prinaša kopico inovacij in delno spreminja razred menedžerskih limuzin.

Tesla je v Evropi porazil Nemce, ki se poslužujejo tudi nenavadnih praks. Lani je v Evropi v prodaji prehitel prestižne nemške tekmece, ki stavijo na bencinske in dizelske motorje.

Hyundai predstavil električni SUV z dosegom skoraj 500 kilometrov. Zmogljivejša različica kone electric ima 150 kilovatov, do stotice pospeši v 7,6 sekunde, zmore 167 kilometrov na uro največje hitrosti, ponuja 395 newtonmetrov navora, motor pa se napaja iz 64-kilovatne baterije. Doseg med polnjenji je kar 470 kilometrov.

Kalifornija pa bo dovolila avtonomno vožnjo tudi brez voznika. Testna avtonomna vozila bodo morala biti opremljena s komunikacijskim kanalom, prek katerega bo lahko ročni nadzor nad avtom prevzel operater.

Japonski Lexus je pred uradno predstavitvijo na ženevskem avtosalonu razkril nekaj podrobnosti novega kompaktnega športnega terenca UX, na trgu bo predvidoma konec letošnjega leta

Ford edge je s prenovo postal pametnejši, napada pa samo z dizelskimi motorji. Edgeu so s prenovo namenili kopico novih asistenčnih varnostnih sistemov, nova zmogljiva dizelski motor in menjalnik. Prvič bo na voljo tudi s športnim paketom opreme ST-line.

Ferrari bo v Ženevi predstavil svojega novega poskočnega konjiča 488 pista, ki bo tudi neprofesionalnim voznikom približal užitke, ki jih ponuja več kot 700-glava konjenica.

Porschejev kralj dirkališč GT3 RS je v zadnji izvedbi opremljen z najzmogljivejšim atmosferskim motorjem, ki se zavrti do devettisočkrat v minuti.

Nemški avtomobilski koncern Volkswagen je lani kljub krizi z dizelskimi motorji več kot podvojil dobiček. Posloval je odlično, čeprav se je otepal številnih težav, povezanih z goljufanjem na testih dizelskih motorjev in neetičnih testih na ljudeh in živalih. Prihodki od prodaje so se povečali za 6,2 odstotka, na 230,7 milijarde evrov, pod črto mu je ostalo 11,4 milijarde evrov.

Za konec pa si preberite še reportažo iz zasneženega Centra varne vožnje na Vranskem, kjer nam je Mercedes-Benz pokazal najboljše, kar bi tisti hip lahko - paleto svojih vozil s štirikolesnim pogonom 4Matic.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.

Poslovni avto leta 2019

Glasujte za najboljši avto leta v petih kategorijah: službeni, poslovni, managerski, EKO avto in luksuzni terenec.
Glasovanje poteka do 20. maja.

 


Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Dizel na okoljskem piedestalu, elektrika pa na udaru termoelektrarn 26

Razburljiv teden je na plan potegnil stari dobri dizel - v obliki novih tožb BMW, Boscha in Volkswagna ter po drugi strani z okoljsko...

AVTO
Novice
Novice Napredni mercedes A, fordova pomlad in zapravljivi ministri

Razburljiv teden je prinesel prve vtise z novim mercedes-benzom razreda A, kar dva fordova SUV, ministre z najdražjimi avtomobili, pa tudi...

AVTO
Novice
Novice Rekordi Revoza in Porsche Slovenija in 600 ''konjska'' zverina iz Munchna

Skoraj poletni avtomobilski teden je minil v znamenju jubilejev, lestvice najvrednejših znamk in posledic domoljublja ameriškega...

AVTO
Novice
Novice Kaj se dogaja s cenami dizlov, nesmisel bonitet in športniki prihodnosti

V tem tednu smo se poglobili v cene dizelskih avtomobilov v Nemčiji in v Sloveniji. Je nakup že ugodnejši in kakšne so navade...

SUBV
Članki
Članki TOP razpisi tega tedna: podjetniški sklad, občine ...

Objavljamo izbor sveže odprtih razpisov za subvencije

AVTO
Novice
Novice Letne cestne takse postajajo dnevne, futurizem v BTC ter vrhunci iz Volva, Kie in BMW

Aktualna vlada v zadnjih izdihljajih spreminja cestne takse in registracijo vozil, hkrati pa podpira enega najbolj futurističnih projektov...

IZVOZNIKI
Novice
Novice Prihodki Slovenske industrije jekla so prvič presegli milijardo evrov, zapušča jih Dmitriij Bochkarev

Metalurška dejavnost skupine SIJ in prehrambna dejavnost (skupina Perutnina Ptuj) sta v letu 2017 skupaj ustvarili prihodke od prodaje v...

AVTO
Novice
Novice Orjaki na poti elektrifikacije

Na angleškem podeželju smo preizkusili največjega range roverja, ki 51 kilometrov lahko prevozi le na elektriko, sicer pa ga poganja...