Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti V luči ženevskega avtosalona so pri JBR Capitalu pripravili lestvici ženevskih avtomobilov, ki so naložbo lastnikov oplemenitili ali pa precej osiromašili.
Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Ameriški Ford je lani, predvsem zaradi izgub v Evropi in na Kitajskem, zmanjšal dobiček pred davki za 37 odstotkov. Šef Forda si je kljub temu prislužil povišek.
Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Audijev operativni dobiček je lani upadel za 32,3 odstotka, na 3,53 milijarde evrov. Za levji delež zmanjšanja so krivi kazen münchenskega sodišča in drugi stroški, povezani z afero Dieselgate. Napovedi za 2019 so boljše.
Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Privzdignjena tesla model 3 – model Y med kupce prihaja konec leta 2020, osnovna različica pa leta 2021. Že zdaj pa je jasno, da bodo evropske cene zanjo od 20 do 26 odstotkov višje kot ameriške.
Mazdina trojka postavlja čustva na resen preizkus Mazdina trojka postavlja čustva na resen preizkus Mazda je v Slovenijo pripeljala novo trojko, oblikovno in tehnično odličen avto za 20 tisočakov, ki se v bolje opremljenih različicah in celo s štirikolesnim pogonom odkrito spogleduje s prestižnim razredom.

Ford edge s prenovo pametnejši, napada pa samo z dizelskimi motorji

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska...   dodaj
Ford dodaj
Apple dodaj
 
Čas branja: 2 min
27.02.2018  00:13
Edgeu so s prenovo namenili kopico novih asistenčnih varnostnih sistemov, nova zmogljiva dizelski motor in menjalnik. Prvič bo na voljo tudi s športnim paketom opreme ST-line.
Ford edge s prenovo pametnejši, napada pa samo z dizelskimi motorji

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska industrija   dodaj
Ford dodaj
Apple dodaj

Po svetovni premeri prenovljenega edgea v Detroitu je Ford predstavil še različico za evropske kupce. Oblikovno gre za evolucijo, saj so mu s posodobitvijo pomladili obraz. Nova so LED-svetila, spremenjena maska hladilnika in oba odbijača. Na zadku so spremenili svetila, predel med lučmi pa obarvali v bleščečo črno barvo. Notranjost ni bila deležna večjih posegov oblikovalcev, so pa ji več časa namenili inženirji.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Fordov najnaprednejši športni terenec

Na seznamu osnovne opreme je več varnostnih sistemov in tehnologij za pomoč vozniku. Novost na evropskem trgu je zaviranje po trčenju, pomočnik za vožnjo v sredini voznega pasu, prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop-and-Go in pomoč pri krmiljenju za izogibanje trkom. Za dodatno udobje je multimedijski sistem združljiv z vmesnikoma Apple CarPlay in Android Auto, v predalu osrednje armaturne plošče pa je blazina za brezžično polnjenje. Instrumentalna plošča je v celoti digitalna.

Motorna paleta povsem dizelska

Pod motornim pokrovom je novi 2-litrski biturbo motor EcoBlue s 175 kilovati (238 konjskimi močmi). Na voljo bo tudi s 110 in 139 kilovati (s 150 in 190 konjskimi močmi), serijsko pa bo opremljen s sistemom Auto Start-Stop. Šibkejši bo povezan z novim samodejnim menjalnikom in pogonom na sprednji kolesni par, zmogljivejši pa s šeststopenjskim ročnim menjalnikom in štirikolesnim pogonom. Samodejni menjalnik ima po novem osem prestav, namesto z ročico pa ga boste upravljali prek vrtljivega gumba.

Prvič z opremo ST-line

Ford edge boste lahko opremili s paketi opreme trend, titanium in vignale, prvič pa bo na razpolago tudi v oblačilih ST-line. Slednja oprema pomeni najvišjo raven opremljenosti. Prepoznali ga boste po barvno usklajenih karoserijskih elementih, dveh oglatih izpušnih ceveh, ter po 20- ali 21-palčnih platiščih. Ima športno vzmetenje, prilagodljivo krmiljenje ter možnost prestavljanja z obvolanskima prestavnima ročicama. Prenovljenega edgea lahko na slovenskih cestah pričakujete konec leta.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
PAL
PAL Ima vse, kar potrebujete

Ford fiesta: Fordova frajla na pogled ostaja stara znanka, zato pa je mladostna v kabini in predvsem zelo varna.

MANAGER
Manager
Manager Fordov model T – zakaj so ga množice vzljubile in nato zapustile

Fordov model T, znan tudi pod vzdevkom Tin Lizzie, ki ga je Ford Motor Company na trg poslal pred 110 leti, je prvi avtomobil, ki je postal...

AVTO
Novice
Novice Dobro leto za slovenski Ford 1

Rast večja od povprečja na trgu, kopica novosti v letu 2018 in novi focus v zadnjem četrtletju

AVTO
Novosti
Novosti Prenova za Fordovega prvaka 1

Podrobna prenova, imenitnejša in uporabnejša kabina ter nov motor v treh različicah za Fordovega prodajnega prvaka transit in tourneo...

AVTO
Testi
Testi Vse bolj spregledana kombinacija prostora in luksuza

Ford S-max v dveh različnih izvedbah je zelo spodoben veliki enoprostorec, ki se neupravičeno vozi v senci modnih športnih terencev

AVTO
Testi
Testi Američan se dobro znajde tudi na evropskih cestah

Fordov največji evropski športni terenec edge vignale je udoben, prostoren, spodobno vozen in cenovno sprejemljiv

IZVOZNIKI
Novice
Novice Štirikolesnik za naravo, mesto in družino 2

Proizvajalci so ponudbo vozil SUV (sport utility vehicle) prilagodili finančnim zmožnostim kupcev in dinamičnemu življenjskemu slogu...