Avto

(video) Novi V60 – Volvov odgovor na nemško prestižno trojico

Novo generacijo poslovnega razreda Volvo odpira s karavanskim V60, ta je eleganten, zelo varen, po trditvah Volva prostoren in praktičen ter mersko kar zajeten

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

22.02.2018 00:14
Dopolnjeno: 22.02.2018 08:28
Čas branja: 2 min

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Švedski Volvo, v lasti kitajskega Geelyja, je danes razkril novi volvo V60 – poslovni oziroma srednjerazredni karavan prestižnega porekla s katerim se bo zadnja leta izjemno plodna znamka zapeljala v razred kjer kraljujejo BMW serije 3 touring, audi A4 avant in mercedes-benz razreda C.

Prvo razkritje je pripravil pred tradicionalno hišo v Stockholmu in tako obeležil dolgoletno tradicijo družinam prijaznih, varnih in praktičnih karavanov. Novi naj bi bil bistveno prostornejši od aktualnega modela V60 z letnico 2010 na kar opozarja že karoserijska dolžina, ki je poskočila iz 4,64 na 4,76 metra.

"Vozniki družinskega karavana so bili za nas vedno zelo pomembni kupci. Pravzaprav je tako že kar nekaj generacij. Novi Volvo V60 nadaljuje to tradicijo in jo prilagaja novi dobi," pravi Håkan Samuelsson, predsednik uprave in direktor Volvo Cars.

Novi V60 prihaja pred limuzinskim S60, tako pomembna je ta karoserijska oblika za to znamko. Zasnovan je na znani osnovi SPA (scalable product architecture), ki služi kot osnova tudi še svežim modelov S90, V90 in športnemu terencu XC60, kar med drugim pomeni tudi vgradnjo že znanih motorjev.

A ponudba je na tem področju nekoliko drugačna. Novi V60 bo imel kar dve različici priključnega hibrida, ki bosta temeljila na dvolitrskem turbo motorju in električnemu motorju. V60 T6 twin engine AWD bo ponujal sistemsko moč 250 kilovatov (340 konjskih moči), T8 twin drive AWD pa 287 kilovatov (390 konjskih moči) oziroma nekaj manj kot v T8 različicah S90, V90 in XC60.

Poleg dveh hibridov bodo na voljo še klasični dizelski (D3 in D4 s 110 oziroma 140 kilovati) ter T5 in T6 (v modelu XC60 zmoreta 188 oziroma 235 kilovatov).

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Kabina je oblikovana v znanem elegantnem in nekoliko zadržanem slogu. Osrednji del sredinske konzole pa je pokončen 9,3 palčen zaslon na dotik z multimedijskim sistemom sensus, ki je povsem združljiv z Apple CarPlay, Android Auto in 4G.

Novi V60 je prepričljiv tudi na varnostnem področju. Sistem city safety s samodejnim zaviranjem pomaga vozniku pri izogibanju morebitnim trkom. Zaznava pešce, kolesarje in velike živali. Kot prvi na svetu po novem aktivira samodejno zaviranje, če obstaja nevarnost trka z vozili, ki zaidejo na nasprotni vozni pas.

Sistem Pilot Assist pomaga vozniku pri krmiljenju, pospeševanju in zaviranju. V60 zna tudi preprečiti nenamerno zapustitev cestišča (Run-Off Road Mitigation), trk z nasproti vozečim vozilom (Oncoming Lane Mitigation) ter spremljati prečni promet ter v primeru nevarnosti reagirati (Cross Traffic Alert).

Foto: Volvo

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
FINANCE
Avto
Za volanom volva V60, ki v kaotični vsakdanjik prinaša tišino in spokojnost
Avto
AvtoMiloš Milač Za volanom volva V60, ki v kaotični vsakdanjik prinaša tišino in spokojnost 21

Volvo V60 igra na drugačne strune kot tekmeci, namesto poudarjene dinamike prinaša zanesljivost, namesto športnosti tišino in udobje, varnost pa je znova njegova paradna disciplina

FINANCE
Avto
Mali volvo z velikimi ambicijami
Avto
AvtoMatej Kačič Mali volvo z velikimi ambicijami 4

Volvo je za ceno 29.990 evrov na slovenske ceste pripeljal model XC40, kompaktni športni terenec pa ne skriva ambicij postati njihov najbolje prodajani model. 

FINANCE
Avto
Kako si je Volvov šef prislužil priznanje svetovnega avtomobilskega voditelja leta
Avto
AvtoMiloš Milač Kako si je Volvov šef prislužil priznanje svetovnega avtomobilskega voditelja leta

Volvo je v ponedeljek premagal tekmece z evropskem izboru, predsednik uprave Volva Hakan Samuellson pa je postal prvi prejemnik nagrade za svetovnega avtomobilskega voditelja leta »World person of the Year 2018«, ki jo podeljuje organizacija Svetovni avto leta.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Avto
Volvo XC40 je evropski avto leta 2018
Avto
AvtoMiloš Milač Volvo XC40 je evropski avto leta 2018

Volvo XC40 se je kot prvi avto te znamke zavihtel na vrh evropskega izbora avta leta

FINANCE
Manager
Volvo s šest milijonov evrov vredno naložbo v novi center
FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.