Avto

Berlingu sledi še Oplov combo

Oplov combo z osnovo in tehniko berlinga in partnerja, a lastnim oblikovnim slogom

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

19.02.2018 11:43
Dopolnjeno: 21.02.2018 13:30
Čas branja: 3 min

Po petkovem razkritju citroëna berlinga tretje generacije se je danes razkril še Oplov predstavnik combo. Ta seveda ponuja veliko skupnih točk, pa tudi nekaj razlik v primerjavi s francoskim bratrancem.

Opel je z lansko spremembo lastništva zapeljal pod streho Skupine PSA, zato je logično, da se bo novi potniški dostavnik kompaktnega razreda naslonil na novega lastnika. Prejšnji combo pa si je osnovo sposodil pri Fiatu.

V primerjavi z berlingom je combo opazno drugačen predvsem na prednjem delu, kjer ima klasično masko, žaromete z LED-trakom dnevnih luči v obliki bumeranga (posebnost znamke) in v primerjavi z berlingom zelo majhne meglenke v spodnjem delu odbijača.

Stranska linija in zadek sta podobna berlingu, to pa velja tudi za notranjo ureditev, pogon (1,5-litrski turbodizel in 1,2-litrski trivaljni turbobencinar) in menjalnike (ročni pet- ali šeststopenjski ter samodejni osemstopenjski). Le pri prostornini prtljažnika se zdi, da je combo skromnejši. Krajši (4,4 metra) ima v osnovi 597 litrov prostora, daljši (4,75 metra) pa 850 litrov po metodi merjenja VDA.

Prtljažnik pa je dejansko enako velik kot pri berlingu in rifterju, Peugeot in Citroën uporabljata drugačno metodo merjenja.

Kopica asistenčnih sistemov

Novi combo je dobil tudi kopico serijskih in doplačljivih asistenčnih sistemov. Denimo projekcijski zaslon (Head up display), opozorilo na nevarnost naleta z zaznavanjem pešcev in samodejnim zaviranjem v sili (Forward collision alert with pedestrian detection and Automatic emergency braking), naprej usmerjena kamera Opel eye (Opel eye front camera), prepoznavanje prometnih znakov (Speed sign recognition) in pomoč pri ohranjanju vozila na voznem pasu (Lane keep assist).

Poleg tega pa še samodejni regulator hitrosti (Automatic cruise control), sistem za inteligentno prilagajanje hitrosti (Intelligent speed adaptation), opozorilo ob voznikovi utrujenosti (Driver drowsiness alert), pomoč pri bočnem parkiranju za zaščito stranic (Flank guard), ki je novost v Oplovi ponudbi sistemov za pomoč pri parkiranju in manevriranju. Vozniku pomaga pri počasnem zavijanju in ga opozori na morebitno tveganje trka stranice vozila ob oviro (stebriček, ogrado, zid ali drug vozilo).

Zaščita stranice vključuje 12 senzorjev, nameščenih po celotnem obodu vozila. Z njimi analizira okolico in voznika na zaznano oviro opozori s prikazom na zaslonu sistema za informacije in razvedrilo. Vizualno opozorilo spremlja tudi zvočni signal. V combu si boste lahko omislili še panoramsko vzvratno kamero (Panoramic rear view camera) z vidnim kotom 180 stopinj, naprednega parkirnega pomočnika (Advanced park assist), ki prepozna primerna parkirna mesta in samodejno parkira vozilo. Prav tako omogoča samodejen start vožnje s parkirnega mesta. V obeh primerih voznik vouilo upravlja samo s stopalkami in prestavlja.

Foto: Opel

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
Oplov družinski combo v Sloveniji predpremierno v unikatni izvedbi
Avto
AvtoMiloš Milač Oplov družinski combo v Sloveniji predpremierno v unikatni izvedbi

Opel combo se je v unikatni, ročno izdelani izvedbi s posebej zaščitenim prevozom kot predserijski izdelek za dva dni ustavil v Sloveniji.

FINANCE
Avto
To so novi berlingo, combo in partner
Avto
AvtoMiloš Milač To so novi berlingo, combo in partner

Namesto dvojčkov prihajajo trojčki, nov član je opel combo (prejšnji je bil preoblečeni fiat). Niso več dostavniki, ampak vozila za prosti čas.

FINANCE
Avto
Tudi mala corsa obuja oznako GSI
Avto
AvtoMiloš Milač Tudi mala corsa obuja oznako GSI

Oznaka, ki je proslavila športne ople in se v spomin vtisnila še precej bolj oznaka OPC na zadkih najbolj divjih oplov

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Avto
Oplov SUV spretno prilagojen času
Avto
AvtoMiloš Milač Oplov SUV spretno prilagojen času

Po uspešni mokki in manjšem crosslandu X je Opel na trg zapeljal še s kompaktnim SUV grandland X, ki je morda manj poseben in unikaten kot prva dva, a je kljub temu ali pa ravno zato prav odlično prilagojen trendom v zadnjem času

FINANCE
Avto
Zadržan nastop, a res dobra vsebina poslovnega avta leta
Avto
AvtoMiloš Milač Zadržan nastop, a res dobra vsebina poslovnega avta leta

Preverili smo, katere vrline ima lanski poslovni avto leta opel insignia, testna različica z živahnim bencinskim motorjem in ceno okoli 25 tisoč evrov. Nova insignia je nasprotje prejšnje, ponuja več vsebine, vsaj v testni različici pa manj za oči.

FINANCE
Avto
Prodorni šef slovenskega Peugeota je postal podpredsednik PSA
Avto
AvtoMiloš Milač Prodorni šef slovenskega Peugeota je postal podpredsednik PSA

Chopelin bo v naslednjem mandatu optimiziral prodajo in marketing za pet avtomobilskih znamk v Skupini PSA: Peugeot, Citroën, DS, Opel in Vauxhall