Sveža in igriva Mazdina uspešnica Sveža in igriva Mazdina uspešnica Mazda CX-3 v pisani množici športnih terencev velja za lepotico, ob prenovi so nastopačici tako le nekoliko popravili makeup, v kombinaciji s 150-konjskim bencincem, štirikolesnim pogonom in dodelanim podvozjem pa ob varnosti premore tudi zabavno plat.
Dejstva, ki so pretrgala sanjski osemletni niz poslovanja BMW Dejstva, ki so pretrgala sanjski osemletni niz poslovanja BMW Prodaja v minulem letu je bila rekordna, dobiček iz poslovanja pa so znižali stroški novih meritev porabe in izpustov WLTP ter carine. Kakšne so napovedi in načrti za leto 2019, poročamo iz poslovne konference BMW v Münchnu.
Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala T-cross je veliko več, kot le privzdignjen ter za tisočaka in pol dražji VW polo. Mladostnega videza, z veliko možnostmi individualizacije in prilagojen aktivnemu življenjskemu slogu navduši vse generacije, na majorških cestah pa je prepričal tudi za volanom. Znane so že slovenske cene: 16 tisočakov za osnovni model s 70 kilovati in 18.489 evrov za 1.0 TSI s 85 kilovati in samodejni menjalnik DSG.
Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti V luči ženevskega avtosalona so pri JBR Capitalu pripravili lestvici ženevskih avtomobilov, ki so naložbo lastnikov oplemenitili ali pa precej osiromašili.
Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Ameriški Ford je lani, predvsem zaradi izgub v Evropi in na Kitajskem, zmanjšal dobiček pred davki za 37 odstotkov. Šef Forda si je kljub temu prislužil povišek.

Berlingu sledi še Oplov combo

Čas branja: 3 min
19.02.2018  11:43  Dopolnjeno: 21.02.2018 13:30
Oplov combo z osnovo in tehniko berlinga in partnerja, a lastnim oblikovnim slogom
Berlingu sledi še Oplov combo
Foto: Opel

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Opel dodaj
PSA dodaj
Fiat dodaj
Peugeot dodaj
Head dodaj

Po petkovem razkritju citroëna berlinga tretje generacije se je danes razkril še Oplov predstavnik combo. Ta seveda ponuja veliko skupnih točk, pa tudi nekaj razlik v primerjavi s francoskim bratrancem.

Opel je z lansko spremembo lastništva zapeljal pod streho Skupine PSA, zato je logično, da se bo novi potniški dostavnik kompaktnega razreda naslonil na novega lastnika. Prejšnji combo pa si je osnovo sposodil pri Fiatu.

V primerjavi z berlingom je combo opazno drugačen predvsem na prednjem delu, kjer ima klasično masko, žaromete z LED-trakom dnevnih luči v obliki bumeranga (posebnost znamke) in v primerjavi z berlingom zelo majhne meglenke v spodnjem delu odbijača.

Stranska linija in zadek sta podobna berlingu, to pa velja tudi za notranjo ureditev, pogon (1,5-litrski turbodizel in 1,2-litrski trivaljni turbobencinar) in menjalnike (ročni pet- ali šeststopenjski ter samodejni osemstopenjski). Le pri prostornini prtljažnika se zdi, da je combo skromnejši. Krajši (4,4 metra) ima v osnovi 597 litrov prostora, daljši (4,75 metra) pa 850 litrov po metodi merjenja VDA.

Prtljažnik pa je dejansko enako velik kot pri berlingu in rifterju, Peugeot in Citroën uporabljata drugačno metodo merjenja.

Kopica asistenčnih sistemov

Novi combo je dobil tudi kopico serijskih in doplačljivih asistenčnih sistemov. Denimo projekcijski zaslon (Head up display), opozorilo na nevarnost naleta z zaznavanjem pešcev in samodejnim zaviranjem v sili (Forward collision alert with pedestrian detection and Automatic emergency braking), naprej usmerjena kamera Opel eye (Opel eye front camera), prepoznavanje prometnih znakov (Speed sign recognition) in pomoč pri ohranjanju vozila na voznem pasu (Lane keep assist).

Poleg tega pa še samodejni regulator hitrosti (Automatic cruise control), sistem za inteligentno prilagajanje hitrosti (Intelligent speed adaptation), opozorilo ob voznikovi utrujenosti (Driver drowsiness alert), pomoč pri bočnem parkiranju za zaščito stranic (Flank guard), ki je novost v Oplovi ponudbi sistemov za pomoč pri parkiranju in manevriranju. Vozniku pomaga pri počasnem zavijanju in ga opozori na morebitno tveganje trka stranice vozila ob oviro (stebriček, ogrado, zid ali drug vozilo).

Zaščita stranice vključuje 12 senzorjev, nameščenih po celotnem obodu vozila. Z njimi analizira okolico in voznika na zaznano oviro opozori s prikazom na zaslonu sistema za informacije in razvedrilo. Vizualno opozorilo spremlja tudi zvočni signal. V combu si boste lahko omislili še panoramsko vzvratno kamero (Panoramic rear view camera) z vidnim kotom 180 stopinj, naprednega parkirnega pomočnika (Advanced park assist), ki prepozna primerna parkirna mesta in samodejno parkira vozilo. Prav tako omogoča samodejen start vožnje s parkirnega mesta. V obeh primerih voznik vouilo upravlja samo s stopalkami in prestavlja.

Foto: Opel


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novosti
Novosti Oplov družinski combo v Sloveniji predpremierno v unikatni izvedbi

Opel combo se je v unikatni, ročno izdelani izvedbi s posebej zaščitenim prevozom kot predserijski izdelek za dva dni ustavil v...

AVTO
Novosti
Novosti To so novi berlingo, combo in partner

Namesto dvojčkov prihajajo trojčki, nov član je opel combo (prejšnji je bil preoblečeni fiat). Niso več dostavniki, ampak vozila za...

FINANCE
Članki
Članki Trump neti trgovinsko vojno - lahko kongres povozi njegovo odločitev? 7

Ameriški predsednik je konec tedna uresničil napoved o uvedbi dodatnih carin na jeklo in aluminij in podpisal izvršni odlok o njihovi...

FINANCE
Članki
Članki W. Buffett svari: Ne zadolžujte se za nakup delnic

To je sloviti naložbenik Warren Buffett med drugim zapisal v pismu delničarjem svoje družbe Berkshire Hathaway, ki je z leti pridobilo...

IZVOZNIKI
Novice
Novice Trump in Ši merita moči, evrska industrija pa že slabi 4

V časovnici in grafih - kako zaostrovanje trgovinskih odnosov vnaša nervozo na borze ter tudi že v evrsko industrijo

FINANCE
Članki
Članki Se obeta rekordni japonski borzni debi?

O IPO za mobilni telekom razmišljajo pri Softbank Group