Vroča nemka z obilo, prevečkrat spregledane, bencinske romantike Vroča nemka z obilo, prevečkrat spregledane, bencinske romantike Insignia je privlačna in nevsiljiva avtocestna limuzina, ki v marsikaterem pogledu preseneti. Z 1,6 litrskim turbobencinskim motorjem s 147 kilovati (200 konjskimi močmi) ponuja romantično kombinacijo, ki jo danes na žalost kupci prepogosto spregledajo.
Svetovni avto leta 2019: velika zmaga jaguarja I-pacea, kipci še audiju A7, mclarnu 720S in suzukiju jimnyju Svetovni avto leta 2019: velika zmaga jaguarja I-pacea, kipci še audiju A7, mclarnu 720S in suzukiju jimnyju V New Yorku smo danes razglasili že 15. zmagovalce izbora Svetovni avto leta. Največ odličij je prejel jaguar I-pace.
Mercedes, v katerem se bodo vozili tudi milenijci Mercedes, v katerem se bodo vozili tudi milenijci Še ena vroča srebrna puščica s pečatom Roberta Lešnika. CLA je izjemno pomemben mercedes. Kar 70 odstotkov kupcev je novih, mlajših strank, kar tri četrtine teh pa jih ostane zvestih znamki.
Razkošen lexus s 26-palčnim zaslonom le za Azijce Razkošen lexus s 26-palčnim zaslonom le za Azijce Japonski Lexus želi kupcem ponuditi še več prostora in razkošja. To pa je mogoče le v kombijevski zasnovi. Danes je v Šanghaju predstavil prvi enoprostorec LM.

Hyundaijeva dostopna eko ponudba je popolna

Čas branja: 3 min
16.02.2018  14:58  Dopolnjeno: 19.02.2018 11:57
Hyundai ioniq PHEV je najdostopnejši priključni hibrid na našem trgu, pa vseeno nikakor ni skromen. Za 24.500 evrov ponuja prostor, bogato opremo, učinkovit stroj s 107 kilovati in 63 kilometrov električnega dosega
Hyundaijeva dostopna eko ponudba je popolna
Foto: Milos Milac

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Hyundai dodaj
Marko Kajfež dodaj

Na slovenski trg je včeraj zapeljala še tretja različica eko hyundaija ioniq – priključni hibrid PHEV. Ta znamka sedaj ponuja najpopolnejšo eko ponudbo, hibrida za 23 tisočakov, priključnega za 24.500 in električnega za 27.500 evrov (vključene so subvencije EKO sklada)

Hyundai ioniq že dobro poznamo. Gre za okolju prijazen avto kompaktne in lastne zasnove s tremi pogonskimi možnostmi. Lani sta na naš trg zapeljali prvi dve, hibrid in električni. Včeraj pa še tretji – priključni hibrid PHEV, ki je iz vidika vsakodnevne rabe in še vedno visoke okoljske učinkovitejši morda najbolj primeren za slovenske kupce.

Srce ioniqa je 1,6 litrski bencinar (enak kot v hibridu) z neposrednim vbrizgavanjem in visokim izkoristkom. Moč bencinarja je 77 kilovatov oziroma 105 konjskih moči. Drug stroj je seveda električen, z močjo 44 kilovatov (60 konjskih moči), skupna moč sistema pa je obetavnih 107 kilovatov (145 konjskih moči). Povprečna poraba goriva sklopa je 1,1 litra (izpust le 26 gramov CO2 na kilometer), doseg zgolj na elektriko pa je, zahvaljujoč litij-ionski bateriji kapacitete 8,9 kilovatne ure, 63 kilometrov. Sklop je povezan s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom z dvema sklopkama.

K ugodni ceni priključnega hibrida veliko prispeva subvencija EKO sklada. Prispevek v višini 4.500 evrov pomeni, da vas bo ioniq PHEV z osnovno opremo style stal le 24.500 evrov, bolje opremljeni premium pa 27 tisoč evrov.

Električni ioniq je (upoštevaje subvencijo EKO sklada in enako opremo), le 500 evrov dražji od priključnega hibrida. Cene zanj pa se začnejo pri 27.500 evrih za opremo premium, ki je za 2.500 evrov dražja od osnovne style. Te pa pri električnem ioniqu ni na voljo.

Baterijo ioniqa boste na domači vtičnici polnili dobri dve uri, na hitrih pa dobro uro. Posebnost nove različice je še v namestitvi baterije. Ta je razdeljena na del pod zadnjo klopjo in dno prtljažnika, v zadek gre tako zelo spodobnih 550 litrov prtljage. Ob podrti zadnji klopi pa se prostornina le nekoliko poveča na 750 litrov.

Z družino ioniq ima slovenski distributer kar visoke načrte. Letos želi prodati med 140 in 170 avtomobilov, od tega bo med 80 in 90 priključnih hibridov, 40 do 50 električnih in le 20 do 30 najcenejših klasičnih hibridov. »Dobava ostaja največja težava za ta model, saj je čakalni rok za električnega med štiri in šest mesecev,« za PHEV pa bo nekaj krajši,« še dodaja direktor Hyundai Auto Trada Marko Kajfež.

Poslovni avto leta 2019

Glasujte za najboljši avto leta v petih kategorijah: službeni, poslovni, managerski, EKO avto in luksuzni terenec.
Glasovanje poteka do 20. maja.

 

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
PAL
PAL Popolna ekoponudba

Hyundai ioniq plug-in hybrid in electric: Hyundai ima z vsestransko talentiranim ioniqom najpopolnejšo ekoponudbo pri nas. Poleg...

AVTO
Novosti
Novosti Hyundai predstavil električni SUV z dosegom skoraj 500 kilometrov 7

Zmogljivejša različica kone electric ima 150 kilovatov, do stotice pospeši v 7,6 sekunde, zmore 167 kilometrov na uro največje...

IZVOZNIKI
Novice
Novice Če se udarijo Trump, Ši, Putin in Merklova, bo bolelo nas vse 10

Slovenija v ZDA ali na Kitajsko proda malo, sta pa to, poleg Rusije, najpomembnejša partnerja za EU-28

AVTO
Posel
Posel Bloomberg: Nissan in Renault se pogovarjata o združitvi

Na začetku marca se je poročalo, da se Nissan zanima za nakup državnega deleža v Renaultu, kar naj bi bil uvod v združitvena...

AVTO
Posel
Posel (Dieselgate) V ZDA vložena skupinska tožba proti BMW in Boschu 4

V aferi Dieselgate nemški avtomobilski velikan BMW dolgo ni bil na radarju; zdaj so v ZDA proti njemu vložili skupinsko tožbo, kot pred...

FINANCE
Članki
Članki Kdo sta Matteo Salvini in Luigi di Maio, zmagovalna obraza italijanskih volitev 1

Matteo Salvini, prvi obraz desničarske Lige, nekdaj Severne lige, je dejal, da ima pravico, da poskusi sestaviti vlado. A največ podpore...

FINANCE
Članki
Članki Spletna prodaja: meja 22 evrov za pošiljke iz Kitajske bo padla, pravila v EU pa se poenostavila

Reforma evropskega sistema DDV prinaša več novosti: prihodnje leto bodo za mikro in zagonska podjetja, ki po spletu storitve prodajajo v...

FINANCE
Zakaj dvig minimalne plače in ne znižanje DDV? 2

Če hočete skregati ekonomista levega oziroma desnega prepričanja, jima postavite vprašanje o dvigu minimalne plače