Svetovalec razlaga, kako na avto plačati manj davka Svetovalec razlaga, kako na avto plačati manj davka Pogovor z Zdravkom Poljaševićem, predstavnikom nemške družbe BronzMobile.de GmbH in slovenskih Kreativnih najemov, ki so zaslužni za to, da številna luksuzna vozila slovenskih lastnikov vozijo pod nemško tablico SIG.
Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Prvi povsem električni audi e-tron obljublja velik napredek v razvoju, poleg zmogljivega motorja in baterije ponuja prestižno izkušnjo, kopico uporabnih rešitev in razumno ceno pod 80 tisoč evrov.
Stare vrednote novega volvovega karavana: varnost, udobje in prostornost Stare vrednote novega volvovega karavana: varnost, udobje in prostornost Tako opevana dinamika v razredu poslovnih karavanov je pri volvu V60 postavljena na stranski tir. Izpostavljene pa so vrednote, ki jih dejansko najbolj potrebujemo - varnost, udobje in prostornost
Zakaj Slovenci svoja luksuzna vozila registrirajo na Slovaškem? Zakaj Slovenci svoja luksuzna vozila registrirajo na Slovaškem? Z nakupom in registracijo močnejših vozil v drugih državah se nekateri ognejo davku na motorna vozila, najbolj iznajdljivi tudi DDV
Nastopač za mestni vrvež s francoskim naglasom Nastopač za mestni vrvež s francoskim naglasom DS3 crossback na ceste prinaša francoski šik, visokotehnološke rešitve in ob konvencionalnih še električni pogon

Slovenci se pri nakupu avta zanesemo na medije, posel pa vselej sklenemo v salonu

Čas branja: 2 min
06.02.2018  14:00
»Mediji so pomembni v nakupnem procesu avtomobila, sam nakup pa bomo Slovenci še nekaj časa izpeljali osebno, v avtosalonu,« pravi Matjaž Robinšak, direktor in partner v podjetju Valicon.
Slovenci se pri nakupu avta zanesemo na medije, posel pa vselej sklenemo v salonu

Valicon in iPROM sta na današnji tiskovni konferenci predstavila izsledke lanske raziskave, ki kaže ravnanje slovenskega porabnika pri nakupih – od nakupne poti do njenega zaključka.

Glavni izsledki raziskave dokazujejo, da Slovenci na nakupni poti vse pogosteje uporabljamo mobilne telefone. To dokazujejo podatki, da nas je še leta 2012 do spleta prek mobilnikov dostopalo le sedem odstotkov, lani pa že 56 odstotkov. Sočasno je močno zrasel delež mobilnikom prilagojenih portalov z le nega odstotka v letu 2012 na 56 odstotkov.

Delež uporabnikov mobilnih telefonov starosti od 15 do 65 let, je od leta 2012 do lani zrasel s 45 na 85 odstotkov.

Podjetji sta raziskavo izdelali za štiri segmente, med drugim tudi za nakup avtomobila. V tem segmentu pa so zajeli anketirance, ki so v zadnjih dveh letih kupili nov ali rabljen avto. Ugotovili so, da je povprečen nakupni proces trajal 104 dni, za avto pa so v povprečju zapravili 11.568 evrov. Tretjina je kupila nov avto, dve tretjine pa rabljenega.

V fazi iskanja informacij je spletna stran znamke oziroma ponudnika ključna stična točka, s katero se dobro seznanita več kot dve tretjini kupcev. Izjema je nakup avtomobila, kjer je pomen spletne strani izpostavila le dobra polovica kupcev.

Izprašani so v 95 odstotkih nadaljevali raziskovanje, sočasno po več kanalih oziroma v 83 odstotkih prek spleta in 91 odstotkih zunaj njega. Pomen medijev je pri nakupu avtomobila zelo pomemben, kar 78 odstotkov vprašanih je informacije o avtomobilu poiskalo na specializiranih spletnih portalih, 65 odstotkov vprašanih pa je obiskalo tudi prodajno mesto in se o izbiri posvetovalo s prodajalcem.

Pri izbiri avtomobila so jim bile ključne lastnosti cena, videz, vozne lastnosti in poraba. Posel pa so vselej končali zunaj spleta, torej v avtomobilskem salonu ali na prodajnem mestu za rabljena vozila. Po besedah Matjaža Robinšaka iz Valicona bo tako še dolgo. Spletna prodaja avtomobilov, ta pot je močna predvsem na področju zabavne elektronike, je še precej oddaljena.

Izkušnje z nakupom in novim avtomobilom so vprašani v 56 odstotki delili osebno, v le 15 odstotkih pa prek družabnih omrežij.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IZVOZNIKI
Novice
Novice Trump in Ši merita moči, evrska industrija pa že slabi 4

V časovnici in grafih - kako zaostrovanje trgovinskih odnosov vnaša nervozo na borze ter tudi že v evrsko industrijo

AGROBIZ
Članki
Članki Ali EU lahko prepove döner kebab in giros? 4

Takšna vprašanja se pojavljajo, ker bo evropski parlament ta teden odločal, ali naj blokira predlog komisije, da bi dovolili uporabo...

FINANCE
Članki
Članki (graf) Za švedski Spotify je bil prvi borzni dan precej turbulenten

Prvi borzni dan za švedski Spotify ni šel brez zapletov - najprej so začetek trgovanja z njegovimi delnicami zakasnili, potem so se prvi...

FINANCE
Članki
Članki Se obeta rekordni japonski borzni debi?

O IPO za mobilni telekom razmišljajo pri Softbank Group

FINANCE
Zakaj dvig minimalne plače in ne znižanje DDV? 2

Če hočete skregati ekonomista levega oziroma desnega prepričanja, jima postavite vprašanje o dvigu minimalne plače