(Prva vožnja) Jaguar I-pace: kako je Jaguar avtomobilski svet postavil na glavo (Prva vožnja) Jaguar I-pace: kako je Jaguar avtomobilski svet postavil na glavo Izdelal je športnega terenca z električnim motorjem, težkega prek dve toni, ki se pelje kot športni avto in ne rjovi.
Brez avta ne moremo, pa ga znamo pametno uporabljati? Brez avta ne moremo, pa ga znamo pametno uporabljati? Slovenci večino poti bolj iz nuje kot pa izbire opravimo z avtomobilom, k znižanju stroškov in količine izpustov pa pomagajo multimodalnost, sopotništvo in učinkovita vozila
Ford, ki pravila igre piše na novo Ford, ki pravila igre piše na novo Test: ford focus 1.5 ecoboost titanium business wagon automatic nikoli ni bil stranski igralec, v novi generaciji pa je postal celostno tako zelo dober, da je zapeljal na novo, višjo raven
Bram Schot bo novi šef Audija Bram Schot bo novi šef Audija Na vrhu Audija je junija začasno zamenjal Ruperta Stadlerja, ko je ta zaradi domnevnega prikrivanja podatkov in zavajanja v oglaševanju dizelskih motorjev odšel v pripor.

Okoljski predpisi bodo odnesli legendarni BMW M3

Čas branja: 1 min
02.02.2018  18:22
Prvega junija se poslavljata BMW M3 in M550i
Okoljski predpisi bodo odnesli legendarni BMW M3
Foto: Miloš Milač

Več iz teme:  
BMW >
Obveščaj me o novih člankih:  
BMW dodaj

Prehod na novi cikel meritev iz NEDC na WLTP ter strožji okoljski predpisi Euro 6d, bodo s prvim junijem letos v muzej postavili legendarni BMW M3. Nemški BMW se je namreč odločil, da ne bo vlagal v prilagoditev športne limuzine, ampak tega modela do prihoda novega (leta 2020) preprosto ne bo na trgu.

To je sicer malo nenavadno, saj je BMW pred kratkim model M4, ki je dejansko le kupejevska različica M3 z enakim motorjem, nadgradil s filtrom za trde delce s pomočjo katerega bo ustrezal predpisom Euro 6d. Razlog, da BMW ne nadgradi modela M3 s filtrom trdih delcev, je najverjetneje v ceni predelave in slabših prodajnih rezultatih v primerjavi s kupejevskim M4.

Poleg M3 ima BMW težave tudi s 4,4 litrskim V8 biturbo motorjem v M550i, ki ne ustreza predpisom Euro 6d, zato bo pred prvim septembrom opustil njegovo proizvodnjo.


Več iz teme:  
BMW >

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novosti
Novosti Najmočnejši BMW M2 iz Slovenije ušel na splet 2

Slovenski BMWBLOG je dobra dva tedna pred uradnim razkritjem objavil fotografije in podatke o BMW M2 competition. Pobeg iz Sloveniji ni...

AVTO
Posel
Posel Pri BMW stavijo na električno prihodnost 5

Po rekordnem letu se delničarjem BMW napovedujejo rekordno visoke dividende

AVTO
Novice
Novice Tako je BMW v rekordnem letu kljub manjši prodaji dizlov zmanjšal izpuste CO2 1

V živo spremljamo letno tiskovno konferenco skupine BMW

AVTO
Novosti
Novosti Novi BMW X4: kako je robustni kupe zapeljal v ospredje

Novi BMW X4 je večji, prostornejši, oblejši in ima izrazitejši značaj kot v prvi generaciji; v Sloveniji bo 18. julija letos.

AVTO
PAL
PAL Popolna bavarska ponudba za direktorje

BMW je v višjem srednjem razredu lani zaokrožil ponudbo serije 5 z novo serijo 6 gran turismo s presenetljivo dodano vrednostjo

AVTO
Posel
Posel (Intervju) Šef električnih BMW i: Dizel bo še dolgo ohranil prednosti pred elektriko 1

Intervju z Dirkom Arnoldom, podpredsednikom produktnega menedžmenta BMW-znamke za elektromobilnost BMW i