Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Prvi povsem električni audi e-tron obljublja velik napredek v razvoju, poleg zmogljivega motorja in baterije ponuja prestižno izkušnjo, kopico uporabnih rešitev in razumno ceno pod 80 tisoč evrov.
Zakaj Slovenci svoja luksuzna vozila registrirajo na Slovaškem? Zakaj Slovenci svoja luksuzna vozila registrirajo na Slovaškem? Z nakupom in registracijo močnejših vozil v drugih državah se nekateri ognejo davku na motorna vozila, najbolj iznajdljivi tudi DDV
Kupejevsko-karavanska kia, ki vabi z oblinami in prostornostjo Kupejevsko-karavanska kia, ki vabi z oblinami in prostornostjo Nova kia proceed ob presenetljivih linijah navdušuje še s prostornostjo. Na voljo bo s štirimi motorji, trg pa bo napadla v začetku leta 2019.
Vozniška poslastica za uspešne očete Vozniška poslastica za uspešne očete Bmw 4 gran coupe umetelno združuje videz dvovratne različice z uporabnostjo štirivratne limuzine, oplemeniten z M športnim paketom, xDrive pogonom ter 252-konjskim turbobencincem pa pomeni tudi vozniško poslastico.
Kako se prvič v zgodovini povezujeta klasična energetika in transport Kako se prvič v zgodovini povezujeta klasična energetika in transport Kako se je Petrol spremenil iz naftne v energetsko družbo, zdaj pa odkriva nove možnosti povezovanja električne infrastrukture in prevoza

Vihar in škandal iz VW, strah pred višjimi davki in kraje luksuznih avtov

Čas branja: 2 min
01.02.2018  23:05
Teden se je vrtel okoli Volkswagna, v pozitivni in negativni smeri. Na naš trg je zapeljal T-roc, prepričljiv športni terenec, ki ima visoke cilje, letos bo prepričal kar 1.800 kupcev. Skoraj sočasno je VW zapeljal v nov škandal, povezan s poskusi na opicah in ljudeh. Kaj menite, da se je zgodilo s tečajem delnice?
Vihar in škandal iz VW, strah pred višjimi davki in kraje luksuznih avtov

Novi cikel meritev WLTP prinaša resnico o porabi, pa tudi strah pred višjimi davki. Kot osnova za izračun davkov, tudi slovenskega DMV, bo začel veljati šele januarja 2019, njegova izpeljanka – cikel »novi NEDC« – pa izpuste in davke viša že danes.

Predsednik zveze Renault Nissan Mitsubishi Carlos Ghosn je tik pred odhodom v pokoj dosegel dolgoletni cilj – zvezo je s pomočjo Mitsubishija pripeljal na vodilno mesto med avtomobilskimi proizvajalci v svetu.

V Sloveniji se vrstijo kraje dragih avtov, kako tatovi premagajo brezkontaktno ključavnico? Novembra lani so trije Poljaki v Ljubljani ukradli prestižna BMW 530 in meredes-benz S 350 z brezkontaktno ključavnico. Tatovi so se naučili premagati elektroniko, zato tudi sodobni avti niso več varni pred njimi.

T-roc: še en volkswagen, ki bo povzročil vihar na slovenskem trgu. Ne tako majhen, precej drag, a vsebinsko zelo bogat in očitno zelo trendovski volkswagen T-roc se je postavil nad tekmece. Že letos želi na sam prodajni vrh, prepričal naj bi 1.800 Slovencev. V tem tednu pa je bil prispevek o njem najbolj bran med avtomobilskimi članki, in to kljub novemu škandalu iz Volkswagna.

Kaj je spet zakuhal nemški proizvajalec? Testiranje z dizelskimi izpusti je opravljal na opicah in ljudeh. V škandal so se ujeli Volkswagen, Daimler in BMW. Delnice Volkswagna pa ... kot da se ni zgodilo nič.

Audi je zbral prek pet tisoč naročil za luksuzna e-avta, čeprav cena in končna oblika še nista znani. Nemški Audi je začel preizkušati trg za novo serijo povsem električnih avtomobilov e-tron. Za nova modela e-tron quattro ine-tron sportback, športno-luksuzna SUV, je odprl knjižice z naročili in zahtevano varščino dva tisoč evrov in le na Norveškem zbral pet tisoč naročil.

Italijansko-ameriški avtomobilski proizvajalec Fiat Chrysler je lani posloval odlično, saj je močno zmanjšal dolg in okrepil dobiček.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
SDS in NSi bi zaradi stare LB jemali hrvaškim podjetjem v Sloveniji. Recimo, vzeli bi denar Mercatorju, ki je sistemsko podjetje! Je to zdravo? 30

Kakšno novelo ustavnega zakona »za zaščito NLB« predlagata stranki: parlamentarna komisija za javne finance je predlog že soglasno...

OK & EN
Nafta+Plin
Nafta+Plin Začeli z izvozom prekmurskega plina 1

Družba Geoenergo je včeraj začela s prodajo surovega plina iz vrtin Pg-10 in Pg-11A hrvaški družbi INA.

FINANCE
AVTO
Novice
Novice Audi zbral prek pet tisoč naročil za luksuzna e-avta, čeprav cena in končna oblika še nista znani

Nemški Audi je pričel s preizkušanjem trga za novo serijo povsem električnih avtomobilov e-tron. Za nova modela e-tron quattro ine-tron...

IZVOZNIKI
Novice
Novice Hitri pregled tedna: Hrvati iščejo vlagatelje, Italijani gradijo v Srbiji, Avstrijci pa pomagajo raziskovalcem zagnati start-upe

Izbrali smo nekaj dogodkov, ki so v preteklem tednu dni zaznamovali dogajanje v državah okoli nas

IZVOZNIKI
Novice
Novice Hitri pregled tedna: Hrvati so popustili pod pritiskom sosedov, Srbi se veselijo švedskega velikana, v Italiji in BiH pa se borijo s sušo

Izbrali smo nekaj dogodkov, ki so v preteklem tednu dni zaznamovali dogajanje v državah okoli nas