Avto

Vihar in škandal iz VW, strah pred višjimi davki in kraje luksuznih avtov

Teden se je vrtel okoli Volkswagna, v pozitivni in negativni smeri. Na naš trg je zapeljal T-roc, prepričljiv športni terenec, ki ima visoke cilje, letos bo prepričal kar 1.800 kupcev. Skoraj sočasno je VW zapeljal v nov škandal, povezan s poskusi na opicah in ljudeh. Kaj menite, da se je zgodilo s tečajem delnice?

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

01.02.2018 23:05
Čas branja: 2 min

Novi cikel meritev WLTP prinaša resnico o porabi, pa tudi strah pred višjimi davki. Kot osnova za izračun davkov, tudi slovenskega DMV, bo začel veljati šele januarja 2019, njegova izpeljanka – cikel »novi NEDC« – pa izpuste in davke viša že danes.

Predsednik zveze Renault Nissan Mitsubishi Carlos Ghosn je tik pred odhodom v pokoj dosegel dolgoletni cilj – zvezo je s pomočjo Mitsubishija pripeljal na vodilno mesto med avtomobilskimi proizvajalci v svetu.

V Sloveniji se vrstijo kraje dragih avtov, kako tatovi premagajo brezkontaktno ključavnico? Novembra lani so trije Poljaki v Ljubljani ukradli prestižna BMW 530 in meredes-benz S 350 z brezkontaktno ključavnico. Tatovi so se naučili premagati elektroniko, zato tudi sodobni avti niso več varni pred njimi.

T-roc: še en volkswagen, ki bo povzročil vihar na slovenskem trgu. Ne tako majhen, precej drag, a vsebinsko zelo bogat in očitno zelo trendovski volkswagen T-roc se je postavil nad tekmece. Že letos želi na sam prodajni vrh, prepričal naj bi 1.800 Slovencev. V tem tednu pa je bil prispevek o njem najbolj bran med avtomobilskimi članki, in to kljub novemu škandalu iz Volkswagna.

Kaj je spet zakuhal nemški proizvajalec? Testiranje z dizelskimi izpusti je opravljal na opicah in ljudeh. V škandal so se ujeli Volkswagen, Daimler in BMW. Delnice Volkswagna pa ... kot da se ni zgodilo nič.

Audi je zbral prek pet tisoč naročil za luksuzna e-avta, čeprav cena in končna oblika še nista znani. Nemški Audi je začel preizkušati trg za novo serijo povsem električnih avtomobilov e-tron. Za nova modela e-tron quattro ine-tron sportback, športno-luksuzna SUV, je odprl knjižice z naročili in zahtevano varščino dva tisoč evrov in le na Norveškem zbral pet tisoč naročil.

Italijansko-ameriški avtomobilski proizvajalec Fiat Chrysler je lani posloval odlično, saj je močno zmanjšal dolg in okrepil dobiček.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Vrtno pohištvo za teraso in vrt: poiščite navdih v najnovejših trendih

Pomlad je čas, ko se ponovno povežemo z naravo, napolnimo z energijo ter uživamo v vseh lepotah, ki nam jih ponuja preživljanje časa...

FINANCE
Britanski »frackerji« iščejo partnerje za plinski projekt v Lendavi
Finance
Jurij Šimac Britanski »frackerji« iščejo partnerje za plinski projekt v Lendavi 2

So (spet) na obzorju lastniške spremembe?

FINANCE
Avto
Audi zbral prek pet tisoč naročil za luksuzna e-avta, čeprav cena in končna oblika še nista znani
Avto
AvtoMiloš Milač Audi zbral prek pet tisoč naročil za luksuzna e-avta, čeprav cena in končna oblika še nista znani

Nemški Audi je pričel s preizkušanjem trga za novo serijo povsem električnih avtomobilov e-tron. Za nova modela e-tron quattro ine-tron sportback, športno/luksuzna SUV, je odprl knjižice z naročili in zahtevano varščino dva tisoč evrov in le na Norveškem zbral pet tisoč naročil.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Avto
Volkswagen se je ujel v nov poslovni škandal
Avto
AvtoAlbina Kenda Volkswagen se je ujel v nov poslovni škandal 5

Testiranje z dizelskimi izpusti so opravljali na opicah in ljudeh, v škandal so se ujeli Volkswagen, Daimler in BMW

FINANCE
Avto
Volkswagnu težave ne pridejo do živega
FINANCE
Avto
Volkswagen je ohranil prvo mesto v svetu
Avto
AvtoMiloš Milač Volkswagen je ohranil prvo mesto v svetu 6

Po poročanju nemškega Bild am Sonntag je nemški Volkswagen lani prodal 10,7 milijona avtomobilov in ohranil prvo mesto v svetovni prodaji

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)