(Prva vožnja) lexus UX250h: končno pravi za malo širše množice (Prva vožnja) lexus UX250h: končno pravi za malo širše množice Predpremierno in ekskluzivno, kar pol leta pred prihodom na trg, smo sedli za volan novega lexusa UX 250h, kompaktnega športnega terenca z iskrivim hibridnim pogonom, imenitno izdelavo in materiali ter tako mladostno dušo, da utegne znamki priskrbeti precej širši krog kupcev.
(Intervju) Avto ni dovolj, kupcu je treba pomagati pri vstopu v elektrodobo (Intervju) Avto ni dovolj, kupcu je treba pomagati pri vstopu v elektrodobo Intervju s Francijem Bolto, direktorjem znamke Audi v Porscheju Slovenija
Največji Hyundai se seli stopničko višje Največji Hyundai se seli stopničko višje Santa Fe v četrto ni le oblikovno drzen, ampak ponuja še več prostora, udobja in bogate opreme, ob tem pa navduši tudi s sodobno tehniko, širokim naborom varnostno-asistenčnih sistemov in dostopno ceno, s katero naj bi letno prepričal 200 Slovencev.

Mitsubishijev kupejevski terenec za manj kot 20 tisočakov

Čas branja: 3 min
21.01.2018  23:05
Mitsubishijev SUV se vozi v zelo konkurenčen razred, računa vsaj na 200 slovenskih kupcev in se postavlja z ugodno začetno ceno pod 20 tisočaki, za ta denar ponuja zmogljiv turbomotor s 120 kilovati
Mitsubishijev kupejevski terenec za manj kot 20 tisočakov

Obveščaj me o novih člankih:  

Stampedo športnih terencev je očitno neustavljiv, kajti Mitsubishijev eclipse, ki zapolnjuje praznino med manjšim ASX in večjim outlanderjem, povečuje že tako ostro konkurenco v tem razredu.

Podrobnejši opis eclipse crossa v poročilu iz lanske vožnje s predserijskim modelom.

Eclipse s svojim imenom nekoliko zavaja, kajti nekdaj je to ime pri japonski avtomobilski tovarni – od lani v lastniškem naročju zveze Renault-Nissan – nosil kupe. Po novem je to torej SUV, ki se potegne do 440 centimetrov, slovenski zastopnik japonske hiše pa računa, da se mu bo letos posrečilo prodati vsaj 200 avtomobilov. Načrt se utegne posrečiti, pri čemer ima Mitsubishijev športnoterenski novorojenec vsaj dva aduta: skoraj neverjetno lakoto po tovrstnih avtomobilih in ugodno začetno ceno, bistveno za tržni uspeh.

Eclipse je v najcenejši izvedbi s popustom naprodaj za 19.890 evrov, kar je zelo dobra ponudba glede na paket moči, opreme in prostora. Pri čemer pri AC Mobilu, ki zastopa Mitsubishijeve barve pri nas, ne povedo, koliko časa bo trajal akcijski popust dva tisoč evrov. Za to ceno je v domači garaži povsem spodobno opremljen športni terenec z 1,5-litrskim bencinskim turboagregatom (120 kilovatov/163 konjskih moči, 250 newtonmetri navora med 1800 in 4500 vrtljaji), pogonom na prednji kolesni par in novim šeststopenjskim ročnim menjalnikom.

To je tudi edini motor, ki se vrti v tem kompaktnem športnem terencu. Dizelskega motorja še ni, obljubljajo ga za konec leta.

Eclipse, katerega najočitnejša oziroma najopaznejša oblikovna značilnost je kupejevski zadek in na njem deljeno zadnje vetrobransko steklo (kot pri hodni civic), ima pogon bodisi na prednji kolesni par bodisi 4 x 4. Pri tem je mogoče izbirati med tremi voznimi programi, ki se prilagajajo voznim okoliščinam oziroma vozni podlagi (auto, pesek in sneg), pa dvema menjalnikoma – novim ročnim šeststopenjskim in brezstopenjskim CVT. Glede na to se razlikujejo tudi cene.

Najcenejša izvedenka s CVT-menjalnikom in pogonom na prednji kolesni par ter opremo invite stane 23.990 evrov, 1.500 evrov več kot ročni menjalnik. Medtem ko je različica s pogonom 4WD in prav tako CVT-menjalnikom v najcenejši izvedbi naprodaj za 29.490 evrov. V najdražji izvedbi (CVT, štirikolesni pogon, opremski paket instyle+) stane eclipse 31.490 evrov.

Sicer pa je kompaktni športni terenec prvi mitsubishi, ki se v tržno dirko podaja z novim sloganom (Drive Your Ambition). Toda pomembneje je, da je med preskusnim trčenjem EuroNCAP dobil najvišjo oceno pet zvezdic oziroma osvojil kar 97 odstotkov možnih točk v kategoriji varnost potnikov.

Foto: Vinko Kernc in Janez KovačičNapišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novosti
Novosti Prišel je privlačni Mitsubishijev SUV, cena je prava! 1

Kupci bodo za 20 tisočakov dobili privlačen kupejevski SUV z močnim 1,5 litrskim turbo motorjem s 121 kilovati. Mitsubishi se z eclipsom...

AVTO
Testi
Testi (video) Z japoncem v objemu skandinavske zime

V objemu skandinavske zime smo preizkusili, kako se na zasneženi in ledeni podlagi znajde novi mitsubishi eclipse cross.

FINANCE
Članki
Članki (nova pravila) Adijo, provizije za nakup s plačilno kartico 2

Trinajst vprašanj in odgovorov pred 13. januarjem, ko začnejo veljati nova evropska pravila za plačilne storitve. Med drugim trgovci in...

FINANCE
Članki
FINANCE
Članki
Članki Bo novi šengenski sistem pameten ali samo brihten? 2

Ta teden so članice EU potrdile pravno podlago za pametne šengenske meje; sistem bo zaživel predvidoma do leta 2020, pri mejnih...

FINANCE
Članki
Članki Bo Opec občutil negativno stran svoje strategije? 4

Lani se je naftni kartel Opec z zmanjšanjem dnevnih kvot načrpane nafte trudil zvišati povprečno ceno surove nafte in to mu je uspelo;...