Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Prvi povsem električni audi e-tron obljublja velik napredek v razvoju, poleg zmogljivega motorja in baterije ponuja prestižno izkušnjo, kopico uporabnih rešitev in razumno ceno pod 80 tisoč evrov.
Zakaj Slovenci svoja luksuzna vozila registrirajo na Slovaškem? Zakaj Slovenci svoja luksuzna vozila registrirajo na Slovaškem? Z nakupom in registracijo močnejših vozil v drugih državah se nekateri ognejo davku na motorna vozila, najbolj iznajdljivi tudi DDV
Kupejevsko-karavanska kia, ki vabi z oblinami in prostornostjo Kupejevsko-karavanska kia, ki vabi z oblinami in prostornostjo Nova kia proceed ob presenetljivih linijah navdušuje še s prostornostjo. Na voljo bo s štirimi motorji, trg pa bo napadla v začetku leta 2019.
Vozniška poslastica za uspešne očete Vozniška poslastica za uspešne očete Bmw 4 gran coupe umetelno združuje videz dvovratne različice z uporabnostjo štirivratne limuzine, oplemeniten z M športnim paketom, xDrive pogonom ter 252-konjskim turbobencincem pa pomeni tudi vozniško poslastico.
Kako se prvič v zgodovini povezujeta klasična energetika in transport Kako se prvič v zgodovini povezujeta klasična energetika in transport Kako se je Petrol spremenil iz naftne v energetsko družbo, zdaj pa odkriva nove možnosti povezovanja električne infrastrukture in prevoza

Mitsubishijev kupejevski terenec za manj kot 20 tisočakov

Čas branja: 3 min
21.01.2018  23:05
Mitsubishijev SUV se vozi v zelo konkurenčen razred, računa vsaj na 200 slovenskih kupcev in se postavlja z ugodno začetno ceno pod 20 tisočaki, za ta denar ponuja zmogljiv turbomotor s 120 kilovati
Mitsubishijev kupejevski terenec za manj kot 20 tisočakov

Stampedo športnih terencev je očitno neustavljiv, kajti Mitsubishijev eclipse, ki zapolnjuje praznino med manjšim ASX in večjim outlanderjem, povečuje že tako ostro konkurenco v tem razredu.

Podrobnejši opis eclipse crossa v poročilu iz lanske vožnje s predserijskim modelom.

Eclipse s svojim imenom nekoliko zavaja, kajti nekdaj je to ime pri japonski avtomobilski tovarni – od lani v lastniškem naročju zveze Renault-Nissan – nosil kupe. Po novem je to torej SUV, ki se potegne do 440 centimetrov, slovenski zastopnik japonske hiše pa računa, da se mu bo letos posrečilo prodati vsaj 200 avtomobilov. Načrt se utegne posrečiti, pri čemer ima Mitsubishijev športnoterenski novorojenec vsaj dva aduta: skoraj neverjetno lakoto po tovrstnih avtomobilih in ugodno začetno ceno, bistveno za tržni uspeh.

Eclipse je v najcenejši izvedbi s popustom naprodaj za 19.890 evrov, kar je zelo dobra ponudba glede na paket moči, opreme in prostora. Pri čemer pri AC Mobilu, ki zastopa Mitsubishijeve barve pri nas, ne povedo, koliko časa bo trajal akcijski popust dva tisoč evrov. Za to ceno je v domači garaži povsem spodobno opremljen športni terenec z 1,5-litrskim bencinskim turboagregatom (120 kilovatov/163 konjskih moči, 250 newtonmetri navora med 1800 in 4500 vrtljaji), pogonom na prednji kolesni par in novim šeststopenjskim ročnim menjalnikom.

To je tudi edini motor, ki se vrti v tem kompaktnem športnem terencu. Dizelskega motorja še ni, obljubljajo ga za konec leta.

Eclipse, katerega najočitnejša oziroma najopaznejša oblikovna značilnost je kupejevski zadek in na njem deljeno zadnje vetrobransko steklo (kot pri hodni civic), ima pogon bodisi na prednji kolesni par bodisi 4 x 4. Pri tem je mogoče izbirati med tremi voznimi programi, ki se prilagajajo voznim okoliščinam oziroma vozni podlagi (auto, pesek in sneg), pa dvema menjalnikoma – novim ročnim šeststopenjskim in brezstopenjskim CVT. Glede na to se razlikujejo tudi cene.

Najcenejša izvedenka s CVT-menjalnikom in pogonom na prednji kolesni par ter opremo invite stane 23.990 evrov, 1.500 evrov več kot ročni menjalnik. Medtem ko je različica s pogonom 4WD in prav tako CVT-menjalnikom v najcenejši izvedbi naprodaj za 29.490 evrov. V najdražji izvedbi (CVT, štirikolesni pogon, opremski paket instyle+) stane eclipse 31.490 evrov.

Sicer pa je kompaktni športni terenec prvi mitsubishi, ki se v tržno dirko podaja z novim sloganom (Drive Your Ambition). Toda pomembneje je, da je med preskusnim trčenjem EuroNCAP dobil najvišjo oceno pet zvezdic oziroma osvojil kar 97 odstotkov možnih točk v kategoriji varnost potnikov.

Foto: Vinko Kernc in Janez Kovačič

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novosti
Novosti Prišel je privlačni Mitsubishijev SUV, cena je prava! 1

Kupci bodo za 20 tisočakov dobili privlačen kupejevski SUV z močnim 1,5 litrskim turbo motorjem s 121 kilovati. Mitsubishi se z eclipsom...

AVTO
Testi
Testi (video) Z japoncem v objemu skandinavske zime

V objemu skandinavske zime smo preizkusili, kako se na zasneženi in ledeni podlagi znajde novi mitsubishi eclipse cross.

FINANCE
Članki
Članki Trump neti trgovinsko vojno - lahko kongres povozi njegovo odločitev? 7

Ameriški predsednik je konec tedna uresničil napoved o uvedbi dodatnih carin na jeklo in aluminij in podpisal izvršni odlok o njihovi...

FINANCE
Članki
Članki ECB s programom QE želi spodbuditi inflacijo. Kakšna je torej evrska inflacija zdaj?

Po danes objavljenih podatkih evropskih statistikov se je evrska inflacija januarja še malo oddaljila od ravni dveh odstotkov – to je...

AVTO
Novice
Novice Volkswagen se je ujel v nov poslovni škandal 5

Testiranje z dizelskimi izpusti so opravljali na opicah in ljudeh, v škandal so se ujeli Volkswagen, Daimler in BMW