Kaj bo Akrapovič delal v času električnih avtomobilov? Kaj bo Akrapovič delal v času električnih avtomobilov? Akrapovič se ne boji dobe elektromobilnosti, saj se vse bolj usmerja v druge panoge. Pri motociklih, kjer ustvari 72 odstotkov prihodkov, pa je elektrika precej redka tema, pravi direktor podjetja Uroš Rosa.
Kako hiter bo razmah e-avtov in kako so pripravljeni naši dobavitelji Kako hiter bo razmah e-avtov in kako so pripravljeni naši dobavitelji Leta 2030 bi se lahko število prodanih električnih vozil in različnih hibridov izenačilo s številom vozil s klasičnimi pogoni. Poseben izziv za proizvajalce pa je vzporedni razvoj tako klasičnih pogonov, ki jih je treba izboljševati, čeprav so dolgoročno obsojeni na izumrtje, kot povsem novih, električnih.
Elektrika: izziv za slovenske dobavitelje, avtoindustrijo in tudi Akrapoviča Elektrika: izziv za slovenske dobavitelje, avtoindustrijo in tudi Akrapoviča Ponovno smo se zatopili v priljubljeno temo - elektromobilnost! Tokrat s slovenskimi dobavitelji, nekaj vodilnimi iz tujih podjetij in Akrapovičem, ki stavi na bencinsko romantiko. Kako je pripravljen na novo dobo? Pred vrati je avtosalon v Ženevi, zato proizvajalci že razkrivajo novosti...
Novi peugeot 508 - lev bo ponovno rjovel v poslovnem razredu Novi peugeot 508 - lev bo ponovno rjovel v poslovnem razredu Francoski Peugeot bo šestega marca v Ženevi razkril novo poslovno limuzino 508, ki je manjša, lažja in bolj kupejevska od aktualne
(video) Novi V60 – Volvov odgovor na nemško prestižno trojico (video) Novi V60 – Volvov odgovor na nemško prestižno trojico Novo generacijo poslovnega razreda Volvo odpira s karavanskim V60, ta je eleganten, zelo varen, po trditvah Volva prostoren in praktičen ter mersko kar zajeten

Avtomobili, ki premikajo meje mobilnosti in belgijski boj z goljufi

19.01.2018  10:03
Električni teden so zaznamovali novi nissan leaf, celostno zelo dober avto za katerega verjamem, da bo prinesel nov premik na trg električnih avtomobilov. Ponovno sem primerjal dizelski in hibridni BMW, tokrat petici z oznako 520d in 530e, izid je zanimiv. Preverili smo še evropsko prodajo avtov, avtomobilski salon v Detroitu in se poglobili v dva SUV ter dva prava terenca. Res je, niso še izumrli!
Avtomobili, ki premikajo meje mobilnosti in belgijski boj z goljufi

V tem tednu sem na Tenerifu ekskluzivno preizkušal novi nissan leaf, naslednika najbolje prodajanega električnega avtomobila na svetu. In leaf je z novo generacijo resnično naredil izjemen skok naprej, menim celo, da bo tisti, ki bo demokratiziral elektriko na naših cestah. Električni avto namreč prinaša skoraj izjemno izkušnjo, ne da bi od voznika in potnikov zahteval pretirano privajanje ali odpovedovanje.

Dvoboj s presenetljivim izidom: dizelski BMW 520d proti hibridnemu 530e. Nova, že tretja primerjava dizelskega BMW s hibridnim, ki tudi tokrat daje enak izid. Ta je kar presenetljiv, ali pa tudi ne, vsaj za BMW. Nemška znamka je namreč poskrbela, da je njihova hibridna tehnika resnično konkurenčna, zato niti ne čudi, da se je lani za iPerformance modele v svetu odločilo prek sto tisoč kupcev. Kaj pa vi, bi izbrali klasiko – 520d ali priključni hibrid 530e iPerformance?

Kaj smo zapisali v primerjavi BMW 320d in 330e iPeformance in kako se je zaključil dvoboj med kompaktnima enoprostorcema BMW 225xe iPerformance active tourer in 220d xDrive active tourer?

Albina je pregledala lansko prodajo avtomobilov v EU in se poglobila še v električni segment, ki strmo raste, a ima še vedno zelo skromen delež na trgu osebnih avtomobilov. Uroš pa je v komentarju razmišljal o tem, kam nas bo pripeljala elektrika. Dodajam še slovensko statistiko lanske prodaje, izid je bil precej bolj pozitiven kot na evropskem nivoju.

Obudili smo temo goljufij s prevrtenimi kilometri v rabljenih avtomobilih. Belgija je na tem področju postavila svetel vzor. Njihov primer bo služil pri sestavi nove zakonodaje, ki bo preganjala tovrstna dejanja. Kako pa se goljufijam, če sploh, upira slovenska vlada?

Teden je prinesel tudi avtomobilsko predstavo v Detroitu, katere so ključne novosti in kakere od njih so pomembne tudi za evropski trg?

Ob prihodu novih športnih terencev B razreda na naš trg, takšnih kot je denimo seat arona, smo se spomnili mokke X, ne tako majhen SUV B razreda stare šole, ki je v marsičem boljša od res mehkih SUV nove šole. Preizkusili smo različico z zmogljivim 1.4 litrskim turbo motorjem s 112 kilovati, samodejnim menjalnikom in štirikolesnim pogonom.

Naslednji novosti pa sodita med tiste prave, klene terence. Luč sveta je ugledal Mercedes-Benz razreda G nove generacije, na slovenski trg pa je zapeljal terenski poltovornjak razreda X.

Slovenski Ford je leto zaključil bolje od povprečja avtomobilske panoge v Sloveniji, dosegel je 19 odstotno rast prodaje osebnih in dostavnih vozil.

Za zaključek pa še Matejev preizkus najbolj nabritega twinga, modela GT ki prihaja iz Novega mesta. Je kombinacija zadnjega pogona in 110 konjev majhnega turbo motorja dovolj za zabavo med zavoji?

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.

Oznake:   radar Radar: Dostava obvestila ob objavi članka, ki vsebuje oznako.
radar BMW >

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Slovenska ljubezen do avtov, dekleta Los Angelesa in izjemni japonec 1

V razburljivem avtomobilskem tednu vas peljem skozi novosti, razpoloženje in blišč avtomobilskega salona v Los Angelesu in dodajam še...

AVTO
Novosti
Novosti Novi BMW X4: kako je robustni kupe zapeljal v ospredje

Novi BMW X4 je večji, prostornejši, oblejši in ima izrazitejši značaj kot v prvi generaciji; v Sloveniji bo 18. julija letos.

AVTO
Novice
Novice Najdražji avti Slovencev, najcenejši 4x4 robustneži in maksi minija

Najdražji in najcenejši avtomobili v Sloveniji, zadnje druži pogon 4x4. Kakšen bo letos avtomobilski posel v Evropi, kako bo nanj...

AVTO
Testi
Testi Dvoboj s presenetljivim izidom: dizelski BMW 520d proti hibridnemu 530e 8

BMW za priključni hibrid z več moči in uglajenosti zahteva enako ceno kot za dizelski 520d. Navade so železna srajca, Slovenci skoraj...

FINANCE
Članki
Članki Se obeta rekordni japonski borzni debi?

O IPO za mobilni telekom razmišljajo pri Softbank Group

AVTO
Novice
Novice Volkswagen se je ujel v nov poslovni škandal 4

Testiranje z dizelskimi izpusti so opravljali na opicah in ljudeh, v škandal so se ujeli Volkswagen, Daimler in BMW