Sveža in igriva Mazdina uspešnica Sveža in igriva Mazdina uspešnica Mazda CX-3 v pisani množici športnih terencev velja za lepotico, ob prenovi so nastopačici tako le nekoliko popravili makeup, v kombinaciji s 150-konjskim bencincem, štirikolesnim pogonom in dodelanim podvozjem pa ob varnosti premore tudi zabavno plat.
Dejstva, ki so pretrgala sanjski osemletni niz poslovanja BMW Dejstva, ki so pretrgala sanjski osemletni niz poslovanja BMW Prodaja v minulem letu je bila rekordna, dobiček iz poslovanja pa so znižali stroški novih meritev porabe in izpustov WLTP ter carine. Kakšne so napovedi in načrti za leto 2019, poročamo iz poslovne konference BMW v Münchnu.
Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala T-cross je veliko več, kot le privzdignjen ter za tisočaka in pol dražji VW polo. Mladostnega videza, z veliko možnostmi individualizacije in prilagojen aktivnemu življenjskemu slogu navduši vse generacije, na majorških cestah pa je prepričal tudi za volanom. Znane so že slovenske cene: 16 tisočakov za osnovni model s 70 kilovati in 18.489 evrov za 1.0 TSI s 85 kilovati in samodejni menjalnik DSG.
Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti V luči ženevskega avtosalona so pri JBR Capitalu pripravili lestvici ženevskih avtomobilov, ki so naložbo lastnikov oplemenitili ali pa precej osiromašili.
Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Ameriški Ford je lani, predvsem zaradi izgub v Evropi in na Kitajskem, zmanjšal dobiček pred davki za 37 odstotkov. Šef Forda si je kljub temu prislužil povišek.

Sladke težave desetega brata Skupine VW

Čas branja: 3 min
14.01.2018  10:56  Dopolnjeno: 14.01.2018 10:56
Cene za malo Španko seat arono – bencinski trivaljni 1.0 TSI s 70 kilovati stane 14.990 evrov, enako zmogljiv turbodizel 1.6 TDI pa 18.891 evrov.
Sladke težave desetega brata Skupine VW
Foto: Milos Milac

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Seat dodaj
Volkswagen dodaj
Simona Mavsar dodaj
Porsche dodaj
Audi dodaj

Španska znamka Seat je tista o kateri se v Skupini Volkswagen najmanj in najbolj zadržano govori, pa še to večinoma povezavi s težavami. V času krize in tudi pred njo je Seta Volkswagnu povzročal predvsem skrbi – izgubo in pomanjkanje identitete, zato so bile še pred nekaj leti glasne govorice o prodaji Seata.

Danes pa so skrbi drugačne, zaradi zadržanosti povezane s preteklimi leti, Seat ne zmore izdelati toliko avtomobilov, kolikor bi jih kupci želeli. V to zgodbo sodi tudi arona, majhen športni terenec B razreda, ki je te dni zapeljal na slovenski trg.

Globalne številke kažejo, da je Seat lani prodal 468.400 vozil, kar je za 16,4 odstotke več kot predlani in kar 45,9 odstotka več kot leta 2012. Obenem pa je to najboljši rezultat po rekordnem letu 2001. Pri nas se znamka prav tako postavlja nazaj na kolesa, leta 2012 je slovenske tablice dobilo 1.150 novih seatov, leta 2015 je znamka že presegla številko dva tisoč, lani je našla 2.450 kupcev, letos pa načrtuje prodajo 2.600 avtomobilov.

Gre za registracije, je iskrena direktorica znamke Simona Mavsar,. »Okoli 30 odstotkov vozil izvozimo, a raste tudi prodaja slovenskim kupcem, letos bo rast kar 40 odstotna!«

Mavsarjeva je še dodala, da bi številke utegnili biti še višje, če bi dobava sledila povpraševanju. A ni tako. Vseeno upa, da bo letos uspela dobiti in seveda prodati 400 aron, majhnih športnih terencev B razreda, ki je te dni zapeljal na naše ceste.

Podrobno o seat aroni iz prve predstavitve v Španiji

Arona vstopa v razred, ki je vse bolj priljubljen in si tudi znotraj A0 razreda majhnih vozil danes reže že 35,7 odstotni delež. Ključni poudarki arone so skromne zunanje mere, dolga je le 4,14 metra in visoka 1,54 metra, a vseeno zračna in prostorna kabina, 400 litrski prtljažnik in visoka nasajenost karoserije – ta je od tal oddaljena najmanj 19 centimetrov.

Arona je tudi sodoben avto, saj je podedovala vse varnostne in elektronske sisteme, ki so na voljo v razred večji ateci, vključno z doplačljivim radarskim tempomatom. Junija letos bo dobila še 10,2 palčni virtualni kokpit oziroma digitalno armaturno ploščo.

Cene za malo Španko so zanimive, poravnane pa so z daljšim, a nižjim leonom. Osnovni bencinar – trivaljni 1.0 TSI s 70 kilovati stane 14.990 evrov, enako zmogljiv turbodizel 1.6 TDI pa 18.891 evrov. Trgovci na te cene priznajo še tisočaka popusta, a le v primeru, da vsaj del arone financirate s hišnim (Porsche) kreditom ali lizingom.

Še glede garancije oziroma jamstva. Seat in tudi druge znamke Skupine Volkswagen (Audi, Volkswagen in Škoda) imajo od prvega januarja letos le še štiri leta garancije oziroma jamstva (prvi dve leti je tovarniška garancija) in ne več šest let skupnega jamstva, dodatno leto ali dve je mogoče doplačati.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Posel
Posel Intervju s šefom Seata: kako se deseti brat Skupine VW prebija v ospredje

Luca de Meo, predsednik uprave Seata, je špansko znamko spravil na zeleno vejo; ena od prednosti znamke so deset let mlajši kupci od...

AVTO
Novosti
Novosti Seatov veliki SUV je ime dobil po najstarejši rimski naselbini

Novemu Seatovemu športnemu terencu bo ime tarraco, je odločilo 146.124 ljubiteljev znamke iz 134 držav, ki so sodelovali v sklepni fazi...

FINANCE
Članki
Članki Se evropsko stališče do brexita mehča? 5

Po poročanju Business Insiderja (BI) evropski parlament pripravlja resolucijo, s katero naj bi EU pozval k več prožnosti; v pisarni...

FINANCE
Švabske gospodinje očitno zapravijo več 2

Po oceni nemškega statističnega urada so se prihodki od prodaje na drobno v Nemčiji lani okrepili za približno tri odstotke

FINANCE
Članki
Članki Zasedanje Opeca: četrtkova odločitev bo usmerila ceno nafte

Potem ko že vso jesen cena surove nafte narašča, zdaj na trgu nestrpno pričakujejo, kaj se bodo na četrtkovem zasedanju Opeca njegove...

FINANCE
Članki
Članki Se obeta rekordni japonski borzni debi?

O IPO za mobilni telekom razmišljajo pri Softbank Group

FINANCE
Članki
Članki Trump neti trgovinsko vojno - lahko kongres povozi njegovo odločitev? 7

Ameriški predsednik je konec tedna uresničil napoved o uvedbi dodatnih carin na jeklo in aluminij in podpisal izvršni odlok o njihovi...