Avto

Prodorni šef slovenskega Peugeota je postal podpredsednik PSA

Chopelin bo v naslednjem mandatu optimiziral prodajo in marketing za pet avtomobilskih znamk v Skupini PSA: Peugeot, Citroën, DS, Opel in Vauxhall

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

11.01.2018 15:07
Čas branja: 1 min

Alberic Chopelin je med leti 2009 in 2011 v Sloveniji vodil slovenskega distributerja znamke Peugeot, v tem tednu pa je postal podpredsednik Skupine PSA. Za znamke Peugeot, Citroën, DS, Opel in Vauxhall bo vodil globalno prodajo in marketing, poročal pa bo neposredno predsedniku Skupine Carlosu Tavaresu.

Intervju s Carlosom Tavaresom, predsednikom PSA: Kako bo čarovnik avtoposla proizvodno ceno avta znižal za 700 evrov.

Chopelina se spomnimo kot sposobnega in prodornega menedžerja, ki je brez dlake na jeziku spregovoril o katerikoli temi, tudi o izvozu oziroma enodnevnih registracijah, ki so bile konec preteklega desetletja med slovenskimi menedžerji tabu tema. Po letu in pol je kljub krizi v Sloveniji uresničil cilj, ki ga je sam poimenoval challegne 2012. Prodajo znamke Peugeot je povečal za 23 odstotkov, tržni delež pa iz 6,7 na 7,8 odstotne točke.

Danes 41 letni Francoz je pred sedmimi leti na našem trgu predstavil prvi električni avto, peugeot ion, in se aktivno boril za boljše pogoje za tovrstna vozila na našem trgu. V prostorih Financ na Dalmatinovi ulici se je na soočenju »udaril« tudi s takratnih podsekretarjem vlade za podnebne spremembe Juretom Lebnom (Leben je danes sekretar ministrstva za infrastrukturo).

Chopelin je leta 2011 prevzel vodenje PSA - Peugeot, Citroen in DS v državah Beneluxa, zatem pa je postal operativni direktor PSA v Nemčiji, kjer je v zadnjih treh letih izgubo spremenil v dobiček in povečal tržni delež Skupine na štiri odstotke.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
PSA lani z rekordnim dobičkom in prodajo
FINANCE
Avto
Voznik izločen iz enačbe, glavno besedo prevzema elektronika
Avto
AvtoMiloš Milač Voznik izločen iz enačbe, glavno besedo prevzema elektronika

Nadaljevanje dizelske sage, sanje in resničnost sejma elektronike CES v Las Vegasu, poročilo pred našim glasovanjem za svetovni avto leta, poslovni avto leta 2017 opel insignia na preizkušnji ter novi vrhunci Volkswagna

FINANCE
Avto
Šef Fiat Chryslerja: Nemci osamljeni vztrajajo pri dizlih
Avto
AvtoUroš Božin Šef Fiat Chryslerja: Nemci osamljeni vztrajajo pri dizlih

Skupini FCA in PSA zmanjšujeta delež dizlov, Toyota pa načrtuje umik iz ponudbe

FINANCE
Avto
Nova odpuščanja PSA v angleški tovarni Vauxhall
Avto
AvtoMiloš Milač Nova odpuščanja PSA v angleški tovarni Vauxhall 2

Ob službo dodatnih 250 delavcev v Vauxhallovi tovarni na severu Anglije

FINANCE
Avto
Peugeot zapeljal v svojo smer in se poslovil od partnerja
Avto
AvtoMiloš Milač Peugeot zapeljal v svojo smer in se poslovil od partnerja 6

Novi partner je rifter, v družbo treh pa prinaša drugačno prednjo masko in odbijač, »kremplje« na zadku in Peugeotov i-Cockpit v kabini. Pri nas bo jeseni.

FINANCE
Avto
Slovenec na visokem položaju v Audiju, miti o električnih avtih in ženevske novosti
Avto
AvtoMiloš Milač Slovenec na visokem položaju v Audiju, miti o električnih avtih in ženevske novosti

V tem tednu smo vam pripravili intervju s Slovencem na visokem položaju v razvoju Audija in Sicilijancem, ki vodi trženje električnih nissanov v Evropi. Obujamo večno vprašanje: ali avto financirati z lizingom ali posojilom, poročamo z avtosalona v Washingtonu in razkrivamo prve novosti bližnjega avtosalona v Ženevi.