Bavarska eksotika na srednjeevropskem krstu v Sloveniji Bavarska eksotika na srednjeevropskem krstu v Sloveniji Novi p(BMW#BMW) i8 roadster je trenutno najbolj ekskluzivni in tehnično najbolj napreden BMW. Ob res drzni obliki, ki govori jezik superšportnika, karbonski karoseriji in električno pomični strehi ponuja zanimiv pogon, ki poleg moči zagotavlja tudi učinkovitost.
Začelo se je: Hamburg prepoveduje vstop dizelskih avtov Začelo se je: Hamburg prepoveduje vstop dizelskih avtov Nemško mesto po številu prebivalcev skoraj primerljivo s Slovenijo (1,8 milijona), bo prihodnji teden prepovedalo vstop dizelskih avtomobilov okoljskih standardov Euro 5 in manj na zelo prometni aleji Max Brauer.
Električni skuter: zmaga za podjetja, simpatija za posameznike Električni skuter: zmaga za podjetja, simpatija za posameznike Preprost, a učinkovit skuter se tako z vidika uporabe kot stroškov zdi idealno mestno prevozno sredstvo za dostavne službe, podjetjem v mestih in na obrobju bo nadomestil javni promet, taksi ali službena vozila
Hondin igralec za sam vrh Hondin igralec za sam vrh Novi civic tudi z litrskim motorjem ne razočara. Še več, s poskočnostjo, zmerno žejo, odličnimi voznimi lastnostmi, bogato opremo in ceno 21 tisoč evrov bi se zlahka okitil tudi z lovoriko službeni avto leta.
Zgodbe in zahteve voznikov, ki so prevozili več milijonov kilometrov Zgodbe in zahteve voznikov, ki so prevozili več milijonov kilometrov Kaj od dostavnika pričakujejo najzahtevnejši uporabniki, vozniki dostavnih vozil, ki z njimi prevozijo prek 100 tisoč kilometrov na leto. Kakšne so njihove zahteve in kako so ocenili letošnja finalista izbora za dostavno vozilo leta ford transit custom in MAN TGE.

Voznik izločen iz enačbe, glavno besedo prevzema elektronika

12.01.2018  00:10
Nadaljevanje dizelske sage, sanje in resničnost sejma elektronike CES v Las Vegasu, poročilo pred našim glasovanjem za svetovni avto leta, poslovni avto leta 2017 opel insignia na preizkušnji ter novi vrhunci Volkswagna
Voznik izločen iz enačbe, glavno besedo prevzema elektronika
Foto: Barbara Reya

Dizel je izgubil bitko, vojne še ne: Dizelski motorji so lani v evropski prodaji novih avtov izgubili pet odstotnih točk deleža, krčenje pa se bo letos umirilo, verjamejo analitiki, proizvajalci in tudi dobavitelji.

Čas je za najboljše avtomobile na svetu: Začenja se drugi del izbora svetovnega avta leta 2018 – do konca tega tedna bomo oddali glasove za kandidate v petih kategorijah, letos izbiramo med 62 avtomobili, vse več je evropskih znamk, denimo Renault, Peugeot , Opel, Alfa Romeo in Citroën.

Nekdanji šef slovenskega Peugeota, prodorni Francoz Alberic Chopelin, pa je v tem tednu postal podpredsednik Skupine PSA za prodajo in marketing za vseh pet avtomobilskih znamk, vključno z Oplom.. Ambiciozni Francoz bo poročal neposredno predsedniku PSA Carlosu Tavaresu.

Avto postaja intimen prostor, avtonomni dostavnik ali potujoča trgovina, je sporočilo sejma elektronike CES v Las Vegasu. Ta prikazuje zanimivo prihodnost mobilnosti, ki iz enačbe vselej povsem izloča voznika.

Ena od zvezd sejma CES je kitajski Byton, električni avto razmeroma preproste zunanjosti, a z veliko zanimivimi idejami pri ureditvi potniške kabine, tehničnimi sladkorčki in obetavno ugodno ceno od 40 tisoč evrov. Med kupce naj bi zapeljal že prihodnje leto.

Strip, glavno ulico v Las Vegasu, so v tem tednu napolnili avtonomni avtomobili. Lyft in Navia sta obiskovalce sejma prevažala povsem avtonomno. Ford pa je pokazal pica dostavnika prihodnosti.

Še nekaj besed o drugih novostih sejma CES, kjer elektronske naprave dobivajo človeško pamet: vrhunci sejma so največji OLED TV-proizvajalca LG, varčni ARM-procesorji v prenosnih računalnikih, gospodinjske naprave in luči, povezani s spletom, ki običajne domove spreminjajo v pametne, roboti pomočniki, varnostne kamere, ki bodo prepoznale tujce in se premaknile iz pasivnega v aktivno delovanje, in še marsikaj.

Preverili smo, s katerimi vrlinami si je opel insignia pribojevala naslov poslovni avto leta 2017. Preizkusili smo različico z živahnim 1,5-litrskim turbobencinskim motorjem.

Na slovenska tla pa je zapeljal osveženi nissan x-trail, ki na prvi pogled ne razkriva večjih novosti. Ko ga pogledate podrobneje, pa Japonec pokaže kar nekaj sprememb. Mimogrede, ste vedeli da je x-trail (v ZDA rogue) najbolje prodajan športni terenec na svetu!?

Na severu Anglije se novi lastnik Opla/Vauxhalla PSA Peugeot Citroën pripravlja na nova odpuščanja.

Volkswagen je spet osvojil vrh sveta, lani je povečal prodajo na 10,7 milijona vozil in po neuradnih podatkih premagal Toyoto in druge velikane avtoindustrije.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.

Oznake:   radar Radar: Dostava obvestila ob objavi članka, ki vsebuje oznako.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Slovenec na visokem položaju v Audiju, miti o električnih avtih in ženevske novosti

V tem tednu smo vam pripravili intervju s Slovencem na visokem položaju v razvoju Audija in Sicilijancem, ki vodi trženje električnih...

FINANCE
Članki
Članki Bo novi šengenski sistem pameten ali samo brihten? 2

Ta teden so članice EU potrdile pravno podlago za pametne šengenske meje; sistem bo zaživel predvidoma do leta 2020, pri mejnih...

FINANCE
Članki
Članki Funt je teden začel z izrazitim zdrsom 1

V primerjavi z začetkom leta 2016 je funt glede na evro zdaj vreden že okoli 17 odstotkov manj; to pa pomeni, da je z evri na Otoku zdaj...

FINANCE
Članki
Članki (nova pravila) Adijo, provizije za nakup s plačilno kartico 2

Trinajst vprašanj in odgovorov pred 13. januarjem, ko začnejo veljati nova evropska pravila za plačilne storitve. Med drugim trgovci in...

FINANCE
Članki
Članki Vse, kar morate vedeti o slovensko-hrvaškem sporu glede stare LB 2

(Ozadje) Pojasnjujemo, za kaj gre pri sporu o prenesenih starih deviznih vlog hrvaških varčevalcev LB, in katera tri vprašanja v zvezi s...

FINANCE
Članki
Članki Se obeta rekordni japonski borzni debi?

O IPO za mobilni telekom razmišljajo pri Softbank Group