Zvezdnik, ki se odlično znajde tudi na bojišču Zvezdnik, ki se odlično znajde tudi na bojišču Sedli smo za volan ikone, ki je sinonim za terenske zmogljivosti in prestiža, hkrati pa nima roka trajanja. Dame in gospodje, novi Mercedes-Benz razred G - tudi kot AMG!
Svetovalec razlaga, kako na avto plačati manj davka Svetovalec razlaga, kako na avto plačati manj davka Pogovor z Zdravkom Poljaševićem, predstavnikom nemške družbe BronzMobile.de GmbH in slovenskih Kreativnih najemov, ki so zaslužni za to, da številna luksuzna vozila slovenskih lastnikov vozijo pod nemško tablico SIG.
Kako do velikih davčnih prihrankov z registracijo avta v tujini in izjemni električni audi e-tron Kako do velikih davčnih prihrankov z registracijo avta v tujini in izjemni električni audi e-tron Razburljiv avtomobilski teden je prinesel avto presežkov – Audijev popolnoma električni SUV e-tron, ki smo ga v živo spoznali v San Franciscu. Poglobili smo se v že znano tematiko – registracijo luksuznih avtomobilov na Slovaškem in v Nemčiji, ki prinaša precejšnje davčne prihranke, in se pogovorili še z organizatorjem najema avtov v tujini – za Finance je spregovoril uradno in brez dlake na jeziku.
Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Prvi povsem električni audi e-tron obljublja velik napredek v razvoju, poleg zmogljivega motorja in baterije ponuja prestižno izkušnjo, kopico uporabnih rešitev in razumno ceno pod 80 tisoč evrov.
Stare vrednote novega volvovega karavana: varnost, udobje in prostornost Stare vrednote novega volvovega karavana: varnost, udobje in prostornost Tako opevana dinamika v razredu poslovnih karavanov je pri volvu V60 postavljena na stranski tir. Izpostavljene pa so vrednote, ki jih dejansko najbolj potrebujemo - varnost, udobje in prostornost

Voznik izločen iz enačbe, glavno besedo prevzema elektronika

Čas branja: 2 min
12.01.2018  00:10
Nadaljevanje dizelske sage, sanje in resničnost sejma elektronike CES v Las Vegasu, poročilo pred našim glasovanjem za svetovni avto leta, poslovni avto leta 2017 opel insignia na preizkušnji ter novi vrhunci Volkswagna
Voznik izločen iz enačbe, glavno besedo prevzema elektronika
Foto: Barbara Reya

Dizel je izgubil bitko, vojne še ne: Dizelski motorji so lani v evropski prodaji novih avtov izgubili pet odstotnih točk deleža, krčenje pa se bo letos umirilo, verjamejo analitiki, proizvajalci in tudi dobavitelji.

Čas je za najboljše avtomobile na svetu: Začenja se drugi del izbora svetovnega avta leta 2018 – do konca tega tedna bomo oddali glasove za kandidate v petih kategorijah, letos izbiramo med 62 avtomobili, vse več je evropskih znamk, denimo Renault, Peugeot , Opel, Alfa Romeo in Citroën.

Nekdanji šef slovenskega Peugeota, prodorni Francoz Alberic Chopelin, pa je v tem tednu postal podpredsednik Skupine PSA za prodajo in marketing za vseh pet avtomobilskih znamk, vključno z Oplom.. Ambiciozni Francoz bo poročal neposredno predsedniku PSA Carlosu Tavaresu.

Avto postaja intimen prostor, avtonomni dostavnik ali potujoča trgovina, je sporočilo sejma elektronike CES v Las Vegasu. Ta prikazuje zanimivo prihodnost mobilnosti, ki iz enačbe vselej povsem izloča voznika.

Ena od zvezd sejma CES je kitajski Byton, električni avto razmeroma preproste zunanjosti, a z veliko zanimivimi idejami pri ureditvi potniške kabine, tehničnimi sladkorčki in obetavno ugodno ceno od 40 tisoč evrov. Med kupce naj bi zapeljal že prihodnje leto.

Strip, glavno ulico v Las Vegasu, so v tem tednu napolnili avtonomni avtomobili. Lyft in Navia sta obiskovalce sejma prevažala povsem avtonomno. Ford pa je pokazal pica dostavnika prihodnosti.

Še nekaj besed o drugih novostih sejma CES, kjer elektronske naprave dobivajo človeško pamet: vrhunci sejma so največji OLED TV-proizvajalca LG, varčni ARM-procesorji v prenosnih računalnikih, gospodinjske naprave in luči, povezani s spletom, ki običajne domove spreminjajo v pametne, roboti pomočniki, varnostne kamere, ki bodo prepoznale tujce in se premaknile iz pasivnega v aktivno delovanje, in še marsikaj.

Preverili smo, s katerimi vrlinami si je opel insignia pribojevala naslov poslovni avto leta 2017. Preizkusili smo različico z živahnim 1,5-litrskim turbobencinskim motorjem.

Na slovenska tla pa je zapeljal osveženi nissan x-trail, ki na prvi pogled ne razkriva večjih novosti. Ko ga pogledate podrobneje, pa Japonec pokaže kar nekaj sprememb. Mimogrede, ste vedeli da je x-trail (v ZDA rogue) najbolje prodajan športni terenec na svetu!?

Na severu Anglije se novi lastnik Opla/Vauxhalla PSA Peugeot Citroën pripravlja na nova odpuščanja.

Volkswagen je spet osvojil vrh sveta, lani je povečal prodajo na 10,7 milijona vozil in po neuradnih podatkih premagal Toyoto in druge velikane avtoindustrije.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Slovenec na visokem položaju v Audiju, miti o električnih avtih in ženevske novosti

V tem tednu smo vam pripravili intervju s Slovencem na visokem položaju v razvoju Audija in Sicilijancem, ki vodi trženje električnih...

FINANCE
Članki
Članki (v grafih) Evropski dolgovi: kaj se je spremenilo v letu dni in kje je Slovenija 15

Slovenija je precej zmanjšala svojo relativno zadolženost (obseg javnega dolga v deležu od BDP), vendar pa je nominalni obseg dolga...

FINANCE
Zakaj dvig minimalne plače in ne znižanje DDV? 2

Če hočete skregati ekonomista levega oziroma desnega prepričanja, jima postavite vprašanje o dvigu minimalne plače

FINANCE
Članki
Članki Funt je teden začel z izrazitim zdrsom 1

V primerjavi z začetkom leta 2016 je funt glede na evro zdaj vreden že okoli 17 odstotkov manj; to pa pomeni, da je z evri na Otoku zdaj...

FINANCE
Članki
Članki (nova pravila) Adijo, provizije za nakup s plačilno kartico 2

Trinajst vprašanj in odgovorov pred 13. januarjem, ko začnejo veljati nova evropska pravila za plačilne storitve. Med drugim trgovci in...

FINANCE
Članki
Članki Vse, kar morate vedeti o slovensko-hrvaškem sporu glede stare LB 2

(Ozadje) Pojasnjujemo, za kaj gre pri sporu o prenesenih starih deviznih vlog hrvaških varčevalcev LB, in katera tri vprašanja v zvezi s...