Vroča nemka z obilo, prevečkrat spregledane, bencinske romantike Vroča nemka z obilo, prevečkrat spregledane, bencinske romantike Insignia je privlačna in nevsiljiva avtocestna limuzina, ki v marsikaterem pogledu preseneti. Z 1,6 litrskim turbobencinskim motorjem s 147 kilovati (200 konjskimi močmi) ponuja romantično kombinacijo, ki jo danes na žalost kupci prepogosto spregledajo.
Svetovni avto leta 2019: velika zmaga jaguarja I-pacea, kipci še audiju A7, mclarnu 720S in suzukiju jimnyju Svetovni avto leta 2019: velika zmaga jaguarja I-pacea, kipci še audiju A7, mclarnu 720S in suzukiju jimnyju V New Yorku smo danes razglasili že 15. zmagovalce izbora Svetovni avto leta. Največ odličij je prejel jaguar I-pace.
Mercedes, v katerem se bodo vozili tudi milenijci Mercedes, v katerem se bodo vozili tudi milenijci Še ena vroča srebrna puščica s pečatom Roberta Lešnika. CLA je izjemno pomemben mercedes. Kar 70 odstotkov kupcev je novih, mlajših strank, kar tri četrtine teh pa jih ostane zvestih znamki.
Razkošen lexus s 26-palčnim zaslonom le za Azijce Razkošen lexus s 26-palčnim zaslonom le za Azijce Japonski Lexus želi kupcem ponuditi še več prostora in razkošja. To pa je mogoče le v kombijevski zasnovi. Danes je v Šanghaju predstavil prvi enoprostorec LM.

Izjemen kitajski prvenec, ki je zrasel iz ugašajočega Faraday Future

Čas branja: 2 min
09.01.2018  13:44  Dopolnjeno: 09.01.2018 13:47
Byton je oblikovno razmeroma klasičen, v kabini pa futurističen električni avto, ki bo že prihodnje leto zapeljal med kupce s ceno od 40 tisoč evrov
Izjemen kitajski prvenec, ki je zrasel iz ugašajočega Faraday Future
Foto: Byton

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Carsten Breitfeld dodaj
BMW dodaj
Futura dodaj
Tom Wessner dodaj
Zaslon dodaj

Byton je popolnoma nova avtomobilska znamka, ki je krila razprla na letošnjem sejmu CES. Prihaja iz Kitajske, vodi pa ga kopica izkušenih mož. Predsednik uprave je denimo Carsten Breitfeld, oče hibridnega BMW i8. K Bytonu je pristopil tudi eden od ustanoviteljev kitajskega start-upa električnih vozil Faraday Future Tom Wessner, poleg tege je le eden od 12 zaposlenih, ki je iz tega pristopilo k Bytonu.

Kitajska znamka, pisarne ima sicer v kalifornijskem Silicon Valleyu, je na sejmu CES v Las Vegasu predstavila prvi koncept, luksuzni športni terenec z elektro motorjem moči 200 kilovatov do 350 kilovatov in dosega med 400 in 520 kilometri s polno baterijo.

Oblikovno je dokaj klasičen, preseneti pa v potniški kabini z orjaškim zaslonom na dotik, ki se rasteza od enega do drugega roba kabine ter vozniškim sedežem, ki ga je moč za 12 stopinj zavrteti proti desni.

Zaslon klasičnih dimezij osem palcev, značilen za današnje avtomobile, pa je nameščen v osrednji del volanskega obroča. Bytonov prvenec deluje že skoraj kot serijski avto, prihodnje leto pa bo po napovedih dejansko zapeljal med kupce v ZDA in v Evropi. Ustanovitelji za ZDA napovedujejo privlačno ceno dobrih 40 tisoč evrov.

Foto: Byton

Poslovni avto leta 2019

Glasujte za najboljši avto leta v petih kategorijah: službeni, poslovni, managerski, EKO avto in luksuzni terenec.
Glasovanje poteka do 20. maja.

 

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Vse, kar morate vedeti o slovensko-hrvaškem sporu glede stare LB 2

(Ozadje) Pojasnjujemo, za kaj gre pri sporu o prenesenih starih deviznih vlog hrvaških varčevalcev LB, in katera tri vprašanja v zvezi s...

FINANCE
Članki
Članki (brexit) Sta EU in V. Britanija dosegli okvirni dogovor o finančnih obveznostih?

Pogajalci Evropske unije in Velike Britanije so po poročanju britanskega tiska dosegli okvirni sporazum o višini ločitvenega računa, ki...

FINANCE
Članki
Članki Kdo sta Matteo Salvini in Luigi di Maio, zmagovalna obraza italijanskih volitev 1

Matteo Salvini, prvi obraz desničarske Lige, nekdaj Severne lige, je dejal, da ima pravico, da poskusi sestaviti vlado. A največ podpore...

FINANCE
Članki
Članki (nova pravila) Adijo, provizije za nakup s plačilno kartico 2

Trinajst vprašanj in odgovorov pred 13. januarjem, ko začnejo veljati nova evropska pravila za plačilne storitve. Med drugim trgovci in...

AVTO
Novice
Novice Volkswagen se je ujel v nov poslovni škandal 5

Testiranje z dizelskimi izpusti so opravljali na opicah in ljudeh, v škandal so se ujeli Volkswagen, Daimler in BMW