Hyundai i20 v bitko s tekmeci brez dizlov Hyundai i20 v bitko s tekmeci brez dizlov S korenito prenovo modela i20 so se Korejci znebili dizlov, dodali pa mu 7-stopenjski dvosklopčni menjalnik, zmogljivejši turbo motor ter zvrhano mero pameti.
Zvezdnik, ki se odlično znajde tudi na bojišču Zvezdnik, ki se odlično znajde tudi na bojišču Sedli smo za volan ikone, ki je sinonim za terenske zmogljivosti in prestiža, hkrati pa nima roka trajanja. Dame in gospodje, novi Mercedes-Benz razred G - tudi kot AMG!
Svetovalec razlaga, kako na avto plačati manj davka Svetovalec razlaga, kako na avto plačati manj davka Pogovor z Zdravkom Poljaševićem, predstavnikom nemške družbe BronzMobile.de GmbH in slovenskih Kreativnih najemov, ki so zaslužni za to, da številna luksuzna vozila slovenskih lastnikov vozijo pod nemško tablico SIG.
Kako do velikih davčnih prihrankov z registracijo avta v tujini in izjemni električni audi e-tron Kako do velikih davčnih prihrankov z registracijo avta v tujini in izjemni električni audi e-tron Razburljiv avtomobilski teden je prinesel avto presežkov – Audijev popolnoma električni SUV e-tron, ki smo ga v živo spoznali v San Franciscu. Poglobili smo se v že znano tematiko – registracijo luksuznih avtomobilov na Slovaškem in v Nemčiji, ki prinaša precejšnje davčne prihranke, in se pogovorili še z organizatorjem najema avtov v tujini – za Finance je spregovoril uradno in brez dlake na jeziku.
Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Prvi povsem električni audi e-tron obljublja velik napredek v razvoju, poleg zmogljivega motorja in baterije ponuja prestižno izkušnjo, kopico uporabnih rešitev in razumno ceno pod 80 tisoč evrov.

Najdražji avti Slovencev, najcenejši 4x4 robustneži in maksi minija

Čas branja: 2 min
05.01.2018  08:00
Najdražji in najcenejši avtomobili v Sloveniji, zadnje druži pogon 4x4. Kakšen bo letos avtomobilski posel v Evropi, kako bo nanj vplival brexit. V pismu še o novem konceptnem Infinitiju, rekordih Volkswagna in o minijih z velikim bremenom mase in centimetrov, pa tudi s prepričljivo tehniko - preizkusili smo hibrida in dirkaškega JCW.
Najdražji avti Slovencev, najcenejši 4x4 robustneži in maksi minija

Začnimo z lestvico TOP 10 najdražjih avtomobilov Slovencev v letu 2017. Torej s seznamom zverin, ki so lani zapeljale na slovenske ceste, za volanom pa so Slovenci, ne glede na poreklo tablice na avtomobilih. Najpogostejša znamka je Porsche, ne manjkajo klasiki BMW, Audi in Mercedes-Benz, tudi Ferrari se je našel, pa ne ravno najnovejši.

Nadaljujemo z drugo skrajnostjo – lestvico TOP 10 najcenejših 4x4 avtov na našem trgu, ki bi marsikomu prišli prav še zlasti v tem letnem času. Presenečeni boste za kako skromen denar si je mogoče kupiti nov in robusten avto s štirikolesnim pogonom, morda boste presenečeni tudi nad vrstnim redom. Namig, dacia duster ni več najcenejša, lada niva je osvežena in celo iz sveže proizvodnje (ne iz zaloge), lestvico pa obvladuje ena od japonskih znamk. Uganete katera?

Pozitivna avtomobilska Evropa in Slovenija, upad lahko prinese le brexit. Po lanski štiriodstotni rasti prodaje avtomobilov v EU, analitska hiša PricewaterhouseCoopers" title="PricewaterhouseCoopers">PWC napoveduje nadaljnjo, sicer skromnejšo, okoli enoodstotno, rast v letošnjem letu. Pozitivni so tudi slovenski dobavitelji. Zaviralni učinek za evropski trg zaradi nejasnosti glede izstopa iz EU prinaša le Velika Britanija. Leto 2017 je bilo pozitivno za avtomobilsko Evropo.

Za tiste, ki ste zamudili pregled lanskega leta - TOP avtozgodbe 2017. To so vsebine portala avto.finance.si, ki ste jih lani najraje prebirali. Lahko bi rekli, da gre za klasiko, ki temelji na nasvetih pri uvozu avta, vladnih blesarijah in dizelski aferi.

Mini, ki skorajda ni več Mini: countryman JCW z 231 konji, a tudi s 1.615 kilogrami suhe mase. Janez pravi, da je novi countryman JCW še vedno v tesnem, sem in tja tudi stresnem ljubezenskem razmerju z ovinki. Sledi jim gokartovsko, zvočna kulisa izpuha podžiga strast. Pa vendar ne gre prezreti, da je tega countrymana veliko na tehtnici in da je dobrih 40 centimetrov daljši od »klasičnega« minija v izvedbi JCW.

Še en mini, tudi ta je countryman, teče pa na bencin in elektriko. Kaj je Matej zapisal o prvem hibridnem miniju, ki je še za 120 kilogramov težji od različice JCW, a zna 30 kilometrov prevoziti zgolj na elektriko.

Takšna bo prihodnost limuzin, verjame Infiniti. Japonska prestižna znamka Infiniti (v lasti Nissana) je pokazala prvo fotografijo in nekaj informacij o konceptu Q inspiration.

Nemški avtomobilski velikan Volkswagen je lani dosegel vsaj dva pomembna mejnika, v svetu je prvič presegel proizvodnjo šest milijonov vozil, na Kitajskem pa prodajo tri milijone vozil.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Avtomobili, ki premikajo meje mobilnosti in belgijski boj z goljufi

Električni teden so zaznamovali novi nissan leaf, celostno zelo dober avto za katerega verjamem, da bo prinesel nov premik na trg...

FINANCE
Članki
Članki Se obeta rekordni japonski borzni debi?

O IPO za mobilni telekom razmišljajo pri Softbank Group

FINANCE
Članki
Članki Koliko se bo po brexitu skrčil evropski parlament?

Kaj se bo po brexitu zgodilo s 73 sedeži evroposlancev iz Velike Britanije? Evropski parlament je danes izglasoval svoj predlog, ki ga...

FINANCE
Članki
Članki (brexit) Sta EU in V. Britanija dosegli okvirni dogovor o finančnih obveznostih?

Pogajalci Evropske unije in Velike Britanije so po poročanju britanskega tiska dosegli okvirni sporazum o višini ločitvenega računa, ki...

FINANCE
Članki
Članki Koalicijski dogovor v Nemčiji: obsežne naložbe v izobraževanje, socialo in digitalizacijo 18

To med drugim predvideva koalicijski dogovor med konservativci CDU/CSU in socialdemokrati SPD. Zdaj je usoda dogovora odvisna od 440 tisoč...