(Intervju) Avstrijka, ki je zasnovala šefa sipin Bližnjega vzhoda (Intervju) Avstrijka, ki je zasnovala šefa sipin Bližnjega vzhoda V moškem svetu avtomobilov se dame redko prebijejo v ospredje. Ena takšnih je Avstrijka Caroline Krismer, strojna inženirka in ekonomistka, ki se je kalila v Magni, se izpopolnjevala pri projektu za Lamborghini, v celoti vodila projekt maseratija GT in za češnjo na torti od začetka do konca vodila nastajanje prvega Rolls-Royceovega luksuznega terenca.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.
(Video) Sopotništvo oziroma kako »nujno« zlo obrnete v prihranke na celi črti (Video) Sopotništvo oziroma kako »nujno« zlo obrnete v prihranke na celi črti S pravim avtom in sopotništvom do desetkrat nižjih stroškov, pa še pozabljeno družabnost boste obudili v sicer samotnih jutrih
Bencinski focus proti dizelskemu – kako se izide večna dilema? Bencinski focus proti dizelskemu – kako se izide večna dilema? Vzporedno smo zapeljali dva najnovejša forda focusa s povsem različnima motorjema in ugotovili, da so razlike med dizlom in bencinarjem bolj simbolne; ali drugače: z nobenim ne boste zgrešili, le o svojih potrebah prej razmislite.

Najdražji avti Slovencev, najcenejši 4x4 robustneži in maksi minija

Čas branja: 2 min
05.01.2018  08:00
Najdražji in najcenejši avtomobili v Sloveniji, zadnje druži pogon 4x4. Kakšen bo letos avtomobilski posel v Evropi, kako bo nanj vplival brexit. V pismu še o novem konceptnem Infinitiju, rekordih Volkswagna in o minijih z velikim bremenom mase in centimetrov, pa tudi s prepričljivo tehniko - preizkusili smo hibrida in dirkaškega JCW.
Najdražji avti Slovencev, najcenejši 4x4 robustneži in maksi minija

Obveščaj me o novih člankih:  
Porsche dodaj
BMW dodaj
Audi dodaj
Mercedes-Benz dodaj
Ferrari dodaj

Začnimo z lestvico TOP 10 najdražjih avtomobilov Slovencev v letu 2017. Torej s seznamom zverin, ki so lani zapeljale na slovenske ceste, za volanom pa so Slovenci, ne glede na poreklo tablice na avtomobilih. Najpogostejša znamka je Porsche, ne manjkajo klasiki BMW, Audi in Mercedes-Benz, tudi Ferrari se je našel, pa ne ravno najnovejši.

Nadaljujemo z drugo skrajnostjo – lestvico TOP 10 najcenejših 4x4 avtov na našem trgu, ki bi marsikomu prišli prav še zlasti v tem letnem času. Presenečeni boste za kako skromen denar si je mogoče kupiti nov in robusten avto s štirikolesnim pogonom, morda boste presenečeni tudi nad vrstnim redom. Namig, dacia duster ni več najcenejša, lada niva je osvežena in celo iz sveže proizvodnje (ne iz zaloge), lestvico pa obvladuje ena od japonskih znamk. Uganete katera?

Pozitivna avtomobilska Evropa in Slovenija, upad lahko prinese le brexit. Po lanski štiriodstotni rasti prodaje avtomobilov v EU, analitska hiša PricewaterhouseCoopers" title="PricewaterhouseCoopers">PWC napoveduje nadaljnjo, sicer skromnejšo, okoli enoodstotno, rast v letošnjem letu. Pozitivni so tudi slovenski dobavitelji. Zaviralni učinek za evropski trg zaradi nejasnosti glede izstopa iz EU prinaša le Velika Britanija. Leto 2017 je bilo pozitivno za avtomobilsko Evropo.

Za tiste, ki ste zamudili pregled lanskega leta - TOP avtozgodbe 2017. To so vsebine portala avto.finance.si, ki ste jih lani najraje prebirali. Lahko bi rekli, da gre za klasiko, ki temelji na nasvetih pri uvozu avta, vladnih blesarijah in dizelski aferi.

Mini, ki skorajda ni več Mini: countryman JCW z 231 konji, a tudi s 1.615 kilogrami suhe mase. Janez pravi, da je novi countryman JCW še vedno v tesnem, sem in tja tudi stresnem ljubezenskem razmerju z ovinki. Sledi jim gokartovsko, zvočna kulisa izpuha podžiga strast. Pa vendar ne gre prezreti, da je tega countrymana veliko na tehtnici in da je dobrih 40 centimetrov daljši od »klasičnega« minija v izvedbi JCW.

Še en mini, tudi ta je countryman, teče pa na bencin in elektriko. Kaj je Matej zapisal o prvem hibridnem miniju, ki je še za 120 kilogramov težji od različice JCW, a zna 30 kilometrov prevoziti zgolj na elektriko.

Takšna bo prihodnost limuzin, verjame Infiniti. Japonska prestižna znamka Infiniti (v lasti Nissana) je pokazala prvo fotografijo in nekaj informacij o konceptu Q inspiration.

Nemški avtomobilski velikan Volkswagen je lani dosegel vsaj dva pomembna mejnika, v svetu je prvič presegel proizvodnjo šest milijonov vozil, na Kitajskem pa prodajo tri milijone vozil.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Avtomobili, ki premikajo meje mobilnosti in belgijski boj z goljufi

Električni teden so zaznamovali novi nissan leaf, celostno zelo dober avto za katerega verjamem, da bo prinesel nov premik na trg...

FINANCE
Članki
Članki W. Buffett svari: Ne zadolžujte se za nakup delnic

To je sloviti naložbenik Warren Buffett med drugim zapisal v pismu delničarjem svoje družbe Berkshire Hathaway, ki je z leti pridobilo...

FINANCE
Evropska komisija krepko izboljšala napoved o rasti za Slovenijo 6

Pri evropski komisiji pričakujejo, da se bo slovenski BDP letos okrepil za 4,7 odstotka, v letu 2018 pa za 4odstotke

FINANCE
Članki
Članki Vse, kar morate vedeti o slovensko-hrvaškem sporu glede stare LB 2

(Ozadje) Pojasnjujemo, za kaj gre pri sporu o prenesenih starih deviznih vlog hrvaških varčevalcev LB, in katera tri vprašanja v zvezi s...

FINANCE
Švabske gospodinje očitno zapravijo več 2

Po oceni nemškega statističnega urada so se prihodki od prodaje na drobno v Nemčiji lani okrepili za približno tri odstotke