Avto

Zmešnjava avtomobilskih trendov v letu 2018 in prihodi ob koncu leta

Kateri avtomobili bodo v prihodnjem letu zapeljali na naše ceste in v katere smeri kažejo trendi, preizkusili smo dacio dusterja, suzukija swifta, mazdo6 in dacio sandero s samodejnim menjalnikom, na trg pa sta zapeljala škoda karoq in mitusbishi eclipse cross.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

22.12.2017 01:00
Čas branja: 2 min

Avtomobilska panoga leto 2017 končuje z nekajodstotno rastjo in vstopa v prav tako pozitivno leto 2018. Tega bodo zaznamovale vsaj tri smeri: nadaljnji razvoj električnih avtov in hibridov, še bogatejša ponudba športnih terencev in negovanje klasičnih razredov. Napovedujemo novosti za leto 2018 …

Bi imeli nov avto s samodejnim menjalnikom, pa zanj ne bi radi odšteli več kot deset tisoč evrov? Rešitev je dacia sandero 0,9 TCE90 easy-R, preverili smo, kaj romunski mestni avto ponuja za odštet denar.

Škoda tudi z manjšim športnim terencem karoqom preseneča in osuplja vse – pri nas si je najnovejšega športnega terenca s puščico na nosu še pred prvim pravim stikom ali vožnjo zaželelo več kot 200 kupcev.

Mazda6: v petih letih se je preoblekla kar trikrat. Japonski passat, prodoren poslovni avto mazda6, igra zanimivo igro. Po petih letih je doživel že tretjo prenovo. Tako mu Mazda podaljšuje rok trajanja, hkrati pa se oddaljuje rok za nov model. Pregledali smo, kaj je šestica v tem času doživela, kaj je pridobila, kako dobra je aktualna šestica in kaj ponuja za leto 2018.

V Grčiji smo vozili novo dacio dusterja, ki je po sedmih letih dobila pošteno prenovo. Kaj je novega pri dusterju, kako se pelje, je kaj napredoval pri opremi in varnostni in najpomembneje – je ostal dostopen širšemu krogu kupcev?

Mitsubishi je pri nas predstavil novega športnega terenca razreda C eclipse cross. Novinca smo podrobno spoznali že junija letos, na ekskluzivnih testnih vožnjah še predserijskega modela. Odprto vprašanje je ostala le cena, to pa so v ljubljanskem AC Mobilu res dobro prilagodili trgu.

Za volanom novega suzukija swifta, japonskega mestnega avtomobila, ki za dobrih 15 tisočakov ponuja zvrhan kup varnosti in opreme, ob sodobni obliki pa navduši tudi z zelo dobrimi voznimi lastnostmi, prostornostjo, udobjem in majhno porabo goriva zmogljivega turbo trivaljnika.

Za konec pa smo preverili še, kako doma polniti službeni električni avto in račun izdati podjetju.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
Kakšen avto s samodejnim menjalnikom dobim za deset tisočakov?
Avto
AvtoMiloš Milač Kakšen avto s samodejnim menjalnikom dobim za deset tisočakov? 7

Dacia sandero 0,9 TCE 90 easy-R s samodejnim menjalnikom stane natanko deset tisoč evrov. Ponuja dovolj avtomobila za ta denar?

FINANCE
Avto
Slovenska ljubezen do avtov, dekleta Los Angelesa in izjemni japonec
Avto
AvtoMiloš Milač Slovenska ljubezen do avtov, dekleta Los Angelesa in izjemni japonec 1

V razburljivem avtomobilskem tednu vas peljem skozi novosti, razpoloženje in blišč avtomobilskega salona v Los Angelesu in dodajam še bogato galerijo deklet s salona, v Omanu sem spoznaval novi lexus LS, avto za šejke, pa tudi preudarne in zahtevne direktorje. Doma pa sem analiziral prodajo na našem trgu, ta je sanjska, Slovenci spet odpiramo denarnice.

FINANCE
Avto
Avtomobili, ki premikajo meje mobilnosti in belgijski boj z goljufi
Avto
AvtoMiloš Milač Avtomobili, ki premikajo meje mobilnosti in belgijski boj z goljufi

Električni teden so zaznamovali novi nissan leaf, celostno zelo dober avto za katerega verjamem, da bo prinesel nov premik na trg električnih avtomobilov. Ponovno sem primerjal dizelski in hibridni BMW, tokrat petici z oznako 520d in 530e, izid je zanimiv. Preverili smo še evropsko prodajo avtov, avtomobilski salon v Detroitu in se poglobili v dva SUV ter dva prava terenca. Res je, niso še izumrli!

FINANCE
Avto
Duster iz pravljične zgodbe o znamki za pet tisoč evrov
Avto
AvtoMiloš Milač Duster iz pravljične zgodbe o znamki za pet tisoč evrov 3

Znamka, ki je v Evropo prodrla z obljubami o nizki ceni, danes pa odlično prodaja avtomobile za 15 do 20 tisoč evrov. Skromnost se je obrestovala, večkratno.

FINANCE
Avto
Najdražji avti Slovencev, najcenejši 4x4 robustneži in maksi minija
Avto
AvtoMiloš Milač Najdražji avti Slovencev, najcenejši 4x4 robustneži in maksi minija

Najdražji in najcenejši avtomobili v Sloveniji, zadnje druži pogon 4x4. Kakšen bo letos avtomobilski posel v Evropi, kako bo nanj vplival brexit. V pismu še o novem konceptnem Infinitiju, rekordih Volkswagna in o minijih z velikim bremenom mase in centimetrov, pa tudi s prepričljivo tehniko - preizkusili smo hibrida in dirkaškega JCW.