Avto

Prišel je privlačni Mitsubishijev SUV, cena je prava!

Kupci bodo za 20 tisočakov dobili privlačen kupejevski SUV z močnim 1,5 litrskim turbo motorjem s 121 kilovati. Mitsubishi se z eclipsom cross torej resno podaja v boj za slovenske kupce.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

19.12.2017 07:57
Čas branja: 2 min
Prišel je privlačni Mitsubishijev SUV, cena je prava!
Mitsubishi eclipse cross je novi adut te znamke v Sloveniji. Ima vse, kar kupci pričakujejo od športnih terencev, prihaja tudi dizelski motor. Predstavila ga je Lily Gradišek iz AC Mobila. Foto: Miloš Milač

Spomladi smo na ekskluzivni predstavitvi preizkušali še predserijski mitsubishi eclipse cross – kupejevski SUV C segmenta , ki združuje nekatere tradicionalne in tudi ekstravagantne poteze in rešitve te znamke.

Novi eclipse cross nam je bil všeč. Pohvalili smo nekatere rešitve, denimo z dvema gubama povišano streho, ki omogoča veliko prostora za glave potnikov na zadnji klopi, pa prej omenjeno deljeno zadnje steklo, ki zadku daje kupejevski videz, steklo pod usmernikom zraka pa omogoča solidno preglednost nazaj. Ta je sicer omejena s potniki na zadnji klopi. Če je ta polna, je preglednost zelo skromna. Če na njej ni potnikov, pa povsem v naslone zadnje klopi pogrezljivi vzglavniki poskrbijo za skoraj neoviran pogled nazaj.

Zamerili pa smo mu nekaj nedorečenosti – napak, ki bi lahko sodile v zgodbo predserijskega izdelka. Denimo mlačen 1,5 litrski turbo s kar 121 kilovati, ti v praksi niso bili tako zelo poskočni.

Kako je s ceno? Naša ocena je bila, da mora cena novinca ostati pod 20 tisočaki za osnovni in okoli 23 tisočaki za bolje opremljen model z drugo stopnjo opreme, da bi eclipse cross tudi prodajno pustil močan pečat in ujel okoli 300 slovenskih kupcev letno.

Distributer znamke Mitsubishi AC Mobil je ob včerajšnjem razkritju oznanil prav takšne cene, novi eclipse bo od januarja na voljo za ceno pod 20 tisoč evri.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
Mitsubishijev kupejevski terenec za manj kot 20 tisočakov
Avto
AvtoJanez Kovačič Mitsubishijev kupejevski terenec za manj kot 20 tisočakov 4

Mitsubishijev SUV se vozi v zelo konkurenčen razred, računa vsaj na 200 slovenskih kupcev in se postavlja z ugodno začetno ceno pod 20 tisočaki, za ta denar ponuja zmogljiv turbomotor s 120 kilovati

FINANCE
Avto
(video) Z japoncem v objemu skandinavske zime
Avto
AvtoMatej Kačič (video) Z japoncem v objemu skandinavske zime

V objemu skandinavske zime smo preizkusili, kako se na zasneženi in ledeni podlagi znajde novi mitsubishi eclipse cross.

FINANCE
Avto
Za volanom predserijskega mitsubishija, ki bi rad v ospredje
Avto
AvtoMiloš Milač Za volanom predserijskega mitsubishija, ki bi rad v ospredje

Kakšne možnosti ima tradicionalist v novo nastalem, izjemno uspešnem razredu športnih terencev. Je tradicija ovira ali prednost in ali je Mitsubishi uspel sestaviti avto, ki ga bo v Evropi potegnil iz ozadja - preizkusili smo še predserijski eclipse cross

FINANCE
Avto
Takšna bo prihodnost Mitsubishijev
Avto
AvtoMiloš Milač Takšna bo prihodnost Mitsubishijev

SUV za Mitsubishi niso trend, so del DNA, saj jih izdelujejo že od leta 1936. V prihodnosti pa bodo predstavljali jedro te japonske znamke.

FINANCE
Avto
Carlos Ghosn je izpolnil dolgoletne sanje, danes vodi največjega proizvajalca na svetu
Avto
AvtoMiloš Milač Carlos Ghosn je izpolnil dolgoletne sanje, danes vodi največjega proizvajalca na svetu

Predsednik zveze p(Renault Nissan#Renault Nissan) p(Mitsubishi#Mitsubishi) o(Carlos Ghosn#Carlos Ghosn) je tik pred odhodom v pokoj dosegel dolgoletni cilj – zvezo je, s pomočjo Mitsubishija, pripeljal na vodilno mesto med avtomobilskimi proizvajalci v svetu.

FINANCE
Avto
Zmešnjava avtomobilskih trendov v letu 2018 in prihodi ob koncu leta
Avto
AvtoMiloš Milač Zmešnjava avtomobilskih trendov v letu 2018 in prihodi ob koncu leta

Kateri avtomobili bodo v prihodnjem letu zapeljali na naše ceste in v katere smeri kažejo trendi, preizkusili smo dacio dusterja, suzukija swifta, mazdo6 in dacio sandero s samodejnim menjalnikom, na trg pa sta zapeljala škoda karoq in mitusbishi eclipse cross.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)