Slovo brkatega moža, ki je nemško zvezdo popeljal na vrh Slovo brkatega moža, ki je nemško zvezdo popeljal na vrh Po 13 letih se z vrha Daimlerja poslavlja karizmatični brkati mož Dieter Zetsche. Pripravili smo pregled najzanimivejšega dogajanja v koncernu v času njegovega vodenja.
Kaj je na slovenskih cestah pokazal električni dostavnik MAN Kaj je na slovenskih cestah pokazal električni dostavnik MAN Po ljubljanskih ulicah z električnim dostavnikom MAN eTGE s sto kilovati moči in 173 kilometri dosega.
Astronomska cena okoljskih predpisov za tovorni promet: od 20 do 50 tisoč evrov na tovornjak Astronomska cena okoljskih predpisov za tovorni promet: od 20 do 50 tisoč evrov na tovornjak Za izpolnitev postavljenih okoljskih izpustov tovornega prometa za leti 2025 in 2030, bi v Evropi potrebovali približno 20 tisoč priključkov moči od 150 do 500 kilovatov in šest tisoč priključkov za polnjenje do moči 500 (ali več) kilovatov. V tem trenutku ni niti enega.
GT za drobiž GT za drobiž Mercedes-Benz na naših tleh predstavlja novi CLA – štirivratni kupe na osnovi razreda A oziroma kompaktne generacije mercedes-benzov. Tudi novi CLA je privlačen, dinamičen in sodoben. Tudi drag ali pa poceni, odvisno od tega, kako ga gledate.

Slovenska ljubezen do avtov, dekleta Los Angelesa in izjemni japonec

Čas branja: 2 min
15.12.2017  00:02
V razburljivem avtomobilskem tednu vas peljem skozi novosti, razpoloženje in blišč avtomobilskega salona v Los Angelesu in dodajam še bogato galerijo deklet s salona, v Omanu sem spoznaval novi lexus LS, avto za šejke, pa tudi preudarne in zahtevne direktorje. Doma pa sem analiziral prodajo na našem trgu, ta je sanjska, Slovenci spet odpiramo denarnice.
Slovenska ljubezen do avtov, dekleta Los Angelesa in izjemni japonec

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Auto Bild dodaj

Bilanca: Slovenci ponoreli za avtomobili, najbolj za športnimi terenci. Leto 2017 bo rekordno za avtomobilske distributerje in trgovce, do konca leta bo prodanih prek 70 tisoč osebnih vozil in še okoli 12 tisoč dostavnih, dobre so tudi napovedi za leto 2018. V prvih 11 mesecih letos je prodaja novih osebnih avtov poskočila za 12,2 odstotka, lahkih dostavnikov pa za več kot 24 odstotkov. Razlogi za veliko rast so dobra gospodarska klima, rast BDP in upad brezposelnosti, pa tudi star vozni park – od leta 2007 do 2015 se je ta postaral kar za dve leti, s povprečno 7,7 na 9,7 leta – ter priljubljenost športnih terencev, ki so marsikoga pripravili k menjavi avtomobila.

Reportaža: mišice in težki terenci v najbolj eko ameriški zvezni državi. Avtomobilski salon Automobility v Los Angelesu, ki smo ga obiskali pred kratkim, je prava parada bencinskih mišic; ekologije, ki jo tako zelo promovira Kalifornija, je bilo bolj malo videti.

Vredne pozornosti pa so dekleta avtosalona v Los Angelesu, preverite njihovo vedrino, nasmehe, morda boste našli še kaj ... v galeriji z 38 fotografijami.

Skoraj takoj po Los Angelesu sem se odpravil V Oman, kjer sem znova, tokrat precej bolj podrobno, spoznaval novi lexus LS500h, 5,23-metrsko limuzino s hibridnim pogonom, ki poleg luksuza in unikatnosti ponuja presenetljiv odmerek dinamike, ki spreminja tradicionalni ugled znamke. Novi LS je izjemen na prvi pogled, še bolj pa, ko preveriš podrobnosti. Zgolj prednjo masko so rokodelci izdelovali tri mesece in pol oziroma pet mesecev …

Uroš je sedel v novi generaciji mercedes-benza razreda G, ki doživlja največje spremembe v svoji bogati karieri. Potnikom bo ponujal prostornejšo in razkošnejšo kabino z najmodernejšimi asistenčnimi sistemi.

Kako je Elon Musk poskušal prelisičiti Nemce. Novinar nemške revije Auto Bild je razkril prevaro Tesle v Nemčiji. Osnovni model za 60 tisoč evrov, cena je pogoj za subvencijo, a takšnega sploh ni mogoče kupiti.

Sanjsko leto za kompaktne SUV, dizel še vedno dominira razredu. Kompaktni športni terenci razreda C SUV so si v prvih devetih mesecih letos odrezali desetino evropskega trga, lani v istem času pa le 8,1 odstotka. V Sloveniji dosegajo še večji, 12,74-odstotni delež trga.

V Managerju pišemo katere panoge bodo cvetele, katere manj. Podrobno tudi o avtomobilski industriji.

Naš veliki PRIMA primerjalni test družinskih križancev C-segmenta še kar odmeva, v preteklem tednu si je prislužil največ vaše pozornosti, v tem ga že prehitevata članka o prodaji avtomobilov na našem trgu in seveda dekleta Los Angelesa. Razkrivamo še nekatera ozadja primerjalnega testa, denimo kateri križanci so preprečili nesrečo na preizkusu, kako smo merili uporabnost in prostornost, kako smo merili porabo in kakšne rezultate smo dobili in kako smo analizirali cene, izenačili opreme in pridobili popuste za primerjane križance.

Uspešen delovni teden vam želim!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku

Poslovni avto leta 2019

Glasujte za najboljši avto leta v petih kategorijah: službeni, poslovni, managerski, EKO avto in luksuzni terenec.
Glasovanje poteka do 20. maja.

 

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Testi
Testi Kateri družinski SUV je najboljši? 19

S kolegi iz sedmih drugih slovenskih medijev s področja avtomobilizma smo se lotili novega PRIMA testa. Pod drobnogled smo vzeli devet...

AVTO
Novice
Novice Avtomobili, ki premikajo meje mobilnosti in belgijski boj z goljufi

Električni teden so zaznamovali novi nissan leaf, celostno zelo dober avto za katerega verjamem, da bo prinesel nov premik na trg...

FINANCE
Članki
Članki Se obeta rekordni japonski borzni debi?

O IPO za mobilni telekom razmišljajo pri Softbank Group

FINANCE
Švabske gospodinje očitno zapravijo več 2

Po oceni nemškega statističnega urada so se prihodki od prodaje na drobno v Nemčiji lani okrepili za približno tri odstotke

FINANCE
Članki
Članki Kako je z Grčijo – in kako s slovenskim posojilom 2

Grčija je (spet) na dnevnem redu, saj naj bi avgusta predvidoma končala zadnji program pomoči in se dokončno vrnila na trg, če bo šlo...

FINANCE
Članki
Članki (nova pravila) Adijo, provizije za nakup s plačilno kartico 2

Trinajst vprašanj in odgovorov pred 13. januarjem, ko začnejo veljati nova evropska pravila za plačilne storitve. Med drugim trgovci in...

FINANCE
Članki
Članki (v grafih) Evropski dolgovi: kaj se je spremenilo v letu dni in kje je Slovenija 15

Slovenija je precej zmanjšala svojo relativno zadolženost (obseg javnega dolga v deležu od BDP), vendar pa je nominalni obseg dolga...