Zaposlenim v BMW-ju letni bonus v višini 9.175 evrov Zaposlenim v BMW-ju letni bonus v višini 9.175 evrov Kako se nagrada primerja z ostalimi nemškimi konkurenti? Kdo bo izplačal najvišjo nagrado? Audi, BMW, Mercedes-Benz ali Porsche?
BMW žgečka z najmanjšim kupejem BMW žgečka z najmanjšim kupejem Bili smo med prvimi, ki jim je BMW pokazal novega najmanjšega štirivratnega kupeja – serijo 2 grand coupe.
EU in ZDA v pogovorih za trgovinski sporazum TTIP 2.0 EU in ZDA v pogovorih za trgovinski sporazum TTIP 2.0 Pripravljajo se nova trgovinska pogajanja med ZDA in EU, a to za zdaj ne zmanjšuje bistveno negotovosti v zvezi z grožnjami ameriškega predsednika Donalda Trumpa, da bo na evropski izvoz avtov v ZDA uvedel dodatne carine
Porsche bo tudi letos bogato nagradil zaposlene Porsche bo tudi letos bogato nagradil zaposlene Leto 2018 je bilo za Porsche rekordno po prihodkih, dobičku in prodaji. To se bo tudi letos izrazilo v radodarnem deljenju dobička z zaposlenimi.
Dejstva, ki so pretrgala sanjski osemletni niz poslovanja BMW Dejstva, ki so pretrgala sanjski osemletni niz poslovanja BMW Prodaja v minulem letu je bila rekordna, dobiček iz poslovanja pa so znižali stroški novih meritev porabe in izpustov WLTP ter carine. Kakšne so napovedi in načrti za leto 2019, poročamo iz poslovne konference BMW v Münchnu.

Kako je Elon Musk poskušal prelisičiti Nemce

Čas branja: 1 min
11.12.2017  23:05
Novinar nemške revije Auto Bild je razkril prevaro Tesle v Nemčiji. Osnovni model za 60 tisoč evrov, cena je pogoj za subvencijo, a takšnega sploh ni mogoče kupiti.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Tesla Motors dodaj
Auto Bild dodaj
Elon Musk dodaj

Tesla Motors je za nemški trg pripravila poseben, opremsko skromnejši model S 75D z osnovno ceno pod 60 tisoč evrov brez davkov. Omenjena cena je pogoj, da kupci električnih vozil v Nemčiji za katerokoli avto (tudi dražjo različico določenega modela) lahko zaprosijo in prejmejo subvencijo za električna vozila v vrednosti štiri tisoč evrov (polovico zneska krijeta proizvajalec in nemški urad za gospodarstvo in nadzor izvoza (BAFA).

V Tesli so model S 75D postavili na spletni cenik, zapisali ceno pod 60 tisočakov brez davka (v Nemčiji je ta 19-odstoten) in kupce pozvali k nakupu ter jim obljubili subvencijo. Kupcem so obljubili ceno za model 75D, ki z davki in po odbitku subvencije znaša le okoli 65 tisoč evrov. To pa je ugodna ponudba za luksuzni električni avto s prek 300 konjskimi močmi, 4,4-sekundnim pospeškom do stotice in dosegom 490 kilometrov med polnjenji.

A kupčija se je kmalu sprevrgla v prevaro. Novinar nemške revije Auto Bild je namreč z naročilom preveril ugodno ceno in naletel na obvezen dodatek – opremski paket comfort v vrednosti prek 13 tisoč evrov, brez katerega je avto nemogoče naročiti, osnovno ceno pa dvigne prek 60 tisoč evrov, zato avto ne izpolnjuje pogojev za subvencijo. Kupec kljub vztrajanju, da želi kupiti osnovni model po ceniku, tega ni dobil po obljubljeni ceni, zato je naročilo storniral.

Tesla se je na zapis nemške revije odzvala s pojasnilom, da gre za nesporazum in obljubo da bo primer raziskala.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Volkswagen se je ujel v nov poslovni škandal 5

Testiranje z dizelskimi izpusti so opravljali na opicah in ljudeh, v škandal so se ujeli Volkswagen, Daimler in BMW

AVTO
Posel
Posel Zakaj je bila septembra prodaja novih avtov največja v V. Britaniji - čeprav je strmoglavila 2

Kako to, da je septembra prišlo do britanskega paradoksa pri prodaji novih avtov in kaj se je pri prodaji novih avtov v EU dogajalo v...

IZVOZNIKI
Novice
Novice (v sedmih grafih) Avstrijske volitve dan potem

Kje je evro, kje avstrijski borzni indeks ATX in kako dolgo utegne trajati oblikovanje avstrijske koalicije

FINANCE
Članki
Članki Kdo je Andrej Babiš, češki Trump in verjetni novi češki premier

Andrej Babiš ima dar, da ljudje v njem vidijo tisto, kar hočejo – na primer borca proti korupciji, čeprav so ga maja kot finančnega...

FINANCE
Švabske gospodinje očitno zapravijo več 2

Po oceni nemškega statističnega urada so se prihodki od prodaje na drobno v Nemčiji lani okrepili za približno tri odstotke