Avto

Kako je Elon Musk poskušal prelisičiti Nemce

Novinar nemške revije Auto Bild je razkril prevaro Tesle v Nemčiji. Osnovni model za 60 tisoč evrov, cena je pogoj za subvencijo, a takšnega sploh ni mogoče kupiti.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

11.12.2017 23:05
Čas branja: 1 min

Tesla Motors je za nemški trg pripravila poseben, opremsko skromnejši model S 75D z osnovno ceno pod 60 tisoč evrov brez davkov. Omenjena cena je pogoj, da kupci električnih vozil v Nemčiji za katerokoli avto (tudi dražjo različico določenega modela) lahko zaprosijo in prejmejo subvencijo za električna vozila v vrednosti štiri tisoč evrov (polovico zneska krijeta proizvajalec in nemški urad za gospodarstvo in nadzor izvoza (BAFA).

V Tesli so model S 75D postavili na spletni cenik, zapisali ceno pod 60 tisočakov brez davka (v Nemčiji je ta 19-odstoten) in kupce pozvali k nakupu ter jim obljubili subvencijo. Kupcem so obljubili ceno za model 75D, ki z davki in po odbitku subvencije znaša le okoli 65 tisoč evrov. To pa je ugodna ponudba za luksuzni električni avto s prek 300 konjskimi močmi, 4,4-sekundnim pospeškom do stotice in dosegom 490 kilometrov med polnjenji.

A kupčija se je kmalu sprevrgla v prevaro. Novinar nemške revije Auto Bild je namreč z naročilom preveril ugodno ceno in naletel na obvezen dodatek – opremski paket comfort v vrednosti prek 13 tisoč evrov, brez katerega je avto nemogoče naročiti, osnovno ceno pa dvigne prek 60 tisoč evrov, zato avto ne izpolnjuje pogojev za subvencijo. Kupec kljub vztrajanju, da želi kupiti osnovni model po ceniku, tega ni dobil po obljubljeni ceni, zato je naročilo storniral.

Tesla se je na zapis nemške revije odzvala s pojasnilom, da gre za nesporazum in obljubo da bo primer raziskala.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
Sestavili smo idealen VW golf: katere dodatke potrebujete, katerih ne
Avto
AvtoMiloš Milač Sestavili smo idealen VW golf: katere dodatke potrebujete, katerih ne 36

Pri nakupu avtomobila prodajalci ponujajo različno opremo in dodatke, ki vas lahko olajšajo tudi za več tisočakov, če pri tem niste racionalni. zato smo preverili, kateri so smiselni in kateri ne. in to smo naredili na primeru drugega najbolje prodajanega avtomobila v sloveniji, to je golf VII.

AGROBIZ
Novice
Jeruzalem Ormož SAT se širi v vrtnarstvo
Agrobiznis
NovicePetra Šubic Jeruzalem Ormož SAT se širi v vrtnarstvo

Letos načrtujejo tudi novo sušilnico hmelja in petodstotno rast prihodkov

FINANCE
Članki
Avstrija se je z leve nagnila na desno, zmaga Kurzu
Finance
FinanceAlbina Kenda Avstrija se je z leve nagnila na desno, zmaga Kurzu 2

Ker so bile predčasne volitve izvedene zaradi razpada koalicije med desnosredinsko ljudsko stranko ÖVP ter levosredinsko socialdemokratsko stranko SPÖ, analitiki ne računajo na ponovitev te koalicije, temveč na kombinacijo, v kateri bi se ÖVP povezala s svobodnjaško stranko FPÖ, ki jo številni vidijo kot skrajno desno

FINANCE
Članki
Novo pri dimnikarjih: zaračunali vam bodo lahko tudi čas, ko se pripravljajo na obisk!
Finance
FinanceAna Turk Novo pri dimnikarjih: zaračunali vam bodo lahko tudi čas, ko se pripravljajo na obisk! 9

Ne samo pregled, čiščenje in meritev, poslej vam lahko dimnikar vsako leto zaračuna še birokratska opravila

FINANCE
Avto
Nemci zabili nov žebelj v krsto dizla
Avto
AvtoMiloš Milač Nemci zabili nov žebelj v krsto dizla 3

Nemci bodo lahko omejili ali celo zaprli mesta za starejše dizle, uspešni Slovenec Tom Fux na novem položaju v evropski Toyoti, za volanom e-golfa v boju z nizkimi temperaturami in številne ženevske novosti.

Aktualno
Nov član komisije za razvrščanje zdravil
Medicina danes
AktualnoNoemi Kandus Nov član komisije za razvrščanje zdravil

Upravni odbor Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je na redni seji 18. januarja odločil, da za nadomestnega člana komisije za razvrščanje zdravil na listo imenuje internista doc. dr. Boruta Juga s KO za žilne bolezni UKC Ljubljana. Zamenjal bo dr. Dragana Kovačiča z Oddelka za bolezni srca, pljuč in ožilje v bolnišnici Celje.