(Video) Električni avti bodo pešce opozarjali z rock in filmskimi melodijami (Video) Električni avti bodo pešce opozarjali z rock in filmskimi melodijami S 1. julijem letos bodo morali vsi novi modeli električnih in hibridnih avtov do hitrosti 20 kilometrov na uro oddajati zvok, ki bo opozarjal pešce
Zaposlenim v BMW-ju letni bonus v višini 9.175 evrov Zaposlenim v BMW-ju letni bonus v višini 9.175 evrov Kako se nagrada primerja z ostalimi nemškimi konkurenti? Kdo bo izplačal najvišjo nagrado? Audi, BMW, Mercedes-Benz ali Porsche?
BMW žgečka z najmanjšim kupejem BMW žgečka z najmanjšim kupejem Bili smo med prvimi, ki jim je BMW pokazal novega najmanjšega štirivratnega kupeja – serijo 2 grand coupe.
EU in ZDA v pogovorih za trgovinski sporazum TTIP 2.0 EU in ZDA v pogovorih za trgovinski sporazum TTIP 2.0 Pripravljajo se nova trgovinska pogajanja med ZDA in EU, a to za zdaj ne zmanjšuje bistveno negotovosti v zvezi z grožnjami ameriškega predsednika Donalda Trumpa, da bo na evropski izvoz avtov v ZDA uvedel dodatne carine
Porsche bo tudi letos bogato nagradil zaposlene Porsche bo tudi letos bogato nagradil zaposlene Leto 2018 je bilo za Porsche rekordno po prihodkih, dobičku in prodaji. To se bo tudi letos izrazilo v radodarnem deljenju dobička z zaposlenimi.

Sanjsko leto za kompaktne SUV, dizel še vedno dominira razredu

Čas branja: 1 min
11.12.2017  10:01
Kompaktni športni terenci razreda C SUV so si v prvih devetih mesecih letos odrezali desetino evropskega trga, lani v enakem času pa le 8,1 odstotka. V Sloveniji si režejo še višji, 12,74 odstotni delež trga.
Sanjsko leto za kompaktne SUV, dizel še vedno dominira razredu

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Jata dodaj
Sammy Chan dodaj
Hyundai dodaj

Novi modeli so še pospešili prodajo kompaktnih športnih terencev v Evropi. Le predstavniki C SUV razreda so so letos odrezali desetino evropskega trga, do konca leta bodo našli 1,8 milijona kupcev, napoveduje Jato Dynamics.

Rast v primerjavi z lanskim letom je kar 20 odstotna, medtem ko je evropski trg osebnih vozil v prvih desetih mesecih letos zrasel za 3,9 odstotke.

Trg še naprej vodi nissan qashqai, v letošnjih prvih treh četrtletjih je prepričal več kot 195 tisoč kupcev (8,2 odstotka več kot lani). Na drugem mestu se je utrdil volkswagen tiguan s prodajo 179 tisoč vozil in kar 45 odstotno rastjo. Povzpetnik letošnjega leta pa je zmagovalec našega Prima testa družinskih križancev peugeot 3008. S prodajo 122.984 vozil se je uvrstil na tretje mesto, lanski rezultat (stari in novi model skupaj) je popravil za kar 157 odstotkov.

Na desetem mestu je Toyota C-HR, ki prodaja predvsem hibridne različice. Letos je v Evropi prepričala že prek 54 tisoč kupcev.

Dizelski motorji ostajajo najpogostejša pogonska izbira v C SUV avtomobilih. Letos je njihov delež pristal pri 59 odstotkih. Bencinski so ob tem pridobili, delež je iz lanskih 28 zrasel na 35 odstotkov, preostanek pa odpade na hibridne različice, kjer kraljuje toyota C-HR.

Po napovedih analitika Sammyja Chana iz LMC analyst bo prodaja C SUV avtomobilov v prihodnjih letih sicer rasla počasneje, do leta 2020 naj bi dosegli prodajo dva milijona vozil letno.

Kako je v Sloveniji?

Pri nas so C SUV avtomobili še bolj priljubljeni kot na drugih trgih, saj so sip o podatkih Jato Dynamicsa v prvih desetih mesecih letos odrezali 12,74 odstotni tržni delež (9.915 avtomobilov), lani pa le 10,88 odstotnega (7.457 avtomobilov). Lestvico najbolje prodajanih modelov pri nas vodita hyundai tucson (1.476 vozil) in volkswagen tiguan (1.372 vozil).


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Posel
Posel Zakaj je bila septembra prodaja novih avtov največja v V. Britaniji - čeprav je strmoglavila 2

Kako to, da je septembra prišlo do britanskega paradoksa pri prodaji novih avtov in kaj se je pri prodaji novih avtov v EU dogajalo v...

FINANCE
Članki
Članki Bo novi šengenski sistem pameten ali samo brihten? 2

Ta teden so članice EU potrdile pravno podlago za pametne šengenske meje; sistem bo zaživel predvidoma do leta 2020, pri mejnih...

FINANCE
Članki
Članki (brexit) Sta EU in V. Britanija dosegli okvirni dogovor o finančnih obveznostih?

Pogajalci Evropske unije in Velike Britanije so po poročanju britanskega tiska dosegli okvirni sporazum o višini ločitvenega računa, ki...

FINANCE
Članki
Članki (nova pravila) Adijo, provizije za nakup s plačilno kartico 2

Trinajst vprašanj in odgovorov pred 13. januarjem, ko začnejo veljati nova evropska pravila za plačilne storitve. Med drugim trgovci in...

FINANCE
Članki
Članki Funt je teden začel z izrazitim zdrsom 1

V primerjavi z začetkom leta 2016 je funt glede na evro zdaj vreden že okoli 17 odstotkov manj; to pa pomeni, da je z evri na Otoku zdaj...