Nizozemec v ZDA: zapustil je vse, le Volvu je zvest že 56 let Nizozemec v ZDA: zapustil je vse, le Volvu je zvest že 56 let Leo Gabriels je 75-letni Nizozemec, ki je že daljnega leta 1962 zapustil domače ognjišče, odšel s trebuhom za kruhom čez Atlantik in na koncu pristal v Kaliforniji, kjer že 40 let vodi Volvovo delavnico.
(Prva vožnja) lexus UX250h: končno pravi za malo širše množice (Prva vožnja) lexus UX250h: končno pravi za malo širše množice Predpremierno in ekskluzivno, kar pol leta pred prihodom na trg, smo sedli za volan novega lexusa UX 250h, kompaktnega športnega terenca z iskrivim hibridnim pogonom, imenitno izdelavo in materiali ter tako mladostno dušo, da utegne znamki priskrbeti precej širši krog kupcev.
(Intervju) Avto ni dovolj, kupcu je treba pomagati pri vstopu v elektrodobo (Intervju) Avto ni dovolj, kupcu je treba pomagati pri vstopu v elektrodobo Intervju s Francijem Bolto, direktorjem znamke Audi v Porscheju Slovenija
Največji Hyundai se seli stopničko višje Največji Hyundai se seli stopničko višje Santa Fe v četrto ni le oblikovno drzen, ampak ponuja še več prostora, udobja in bogate opreme, ob tem pa navduši tudi s sodobno tehniko, širokim naborom varnostno-asistenčnih sistemov in dostopno ceno, s katero naj bi letno prepričal 200 Slovencev.

Sanjsko leto za kompaktne SUV, dizel še vedno dominira razredu

Čas branja: 1 min
11.12.2017  10:01
Kompaktni športni terenci razreda C SUV so si v prvih devetih mesecih letos odrezali desetino evropskega trga, lani v enakem času pa le 8,1 odstotka. V Sloveniji si režejo še višji, 12,74 odstotni delež trga.
Sanjsko leto za kompaktne SUV, dizel še vedno dominira razredu

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Jata dodaj
Sammy Chan dodaj
Hyundai dodaj

Novi modeli so še pospešili prodajo kompaktnih športnih terencev v Evropi. Le predstavniki C SUV razreda so so letos odrezali desetino evropskega trga, do konca leta bodo našli 1,8 milijona kupcev, napoveduje Jato Dynamics.

Rast v primerjavi z lanskim letom je kar 20 odstotna, medtem ko je evropski trg osebnih vozil v prvih desetih mesecih letos zrasel za 3,9 odstotke.

Trg še naprej vodi nissan qashqai, v letošnjih prvih treh četrtletjih je prepričal več kot 195 tisoč kupcev (8,2 odstotka več kot lani). Na drugem mestu se je utrdil volkswagen tiguan s prodajo 179 tisoč vozil in kar 45 odstotno rastjo. Povzpetnik letošnjega leta pa je zmagovalec našega Prima testa družinskih križancev peugeot 3008. S prodajo 122.984 vozil se je uvrstil na tretje mesto, lanski rezultat (stari in novi model skupaj) je popravil za kar 157 odstotkov.

Na desetem mestu je Toyota C-HR, ki prodaja predvsem hibridne različice. Letos je v Evropi prepričala že prek 54 tisoč kupcev.

Dizelski motorji ostajajo najpogostejša pogonska izbira v C SUV avtomobilih. Letos je njihov delež pristal pri 59 odstotkih. Bencinski so ob tem pridobili, delež je iz lanskih 28 zrasel na 35 odstotkov, preostanek pa odpade na hibridne različice, kjer kraljuje toyota C-HR.

Po napovedih analitika Sammyja Chana iz LMC analyst bo prodaja C SUV avtomobilov v prihodnjih letih sicer rasla počasneje, do leta 2020 naj bi dosegli prodajo dva milijona vozil letno.

Kako je v Sloveniji?

Pri nas so C SUV avtomobili še bolj priljubljeni kot na drugih trgih, saj so sip o podatkih Jato Dynamicsa v prvih desetih mesecih letos odrezali 12,74 odstotni tržni delež (9.915 avtomobilov), lani pa le 10,88 odstotnega (7.457 avtomobilov). Lestvico najbolje prodajanih modelov pri nas vodita hyundai tucson (1.476 vozil) in volkswagen tiguan (1.372 vozil).


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Volkswagen se je ujel v nov poslovni škandal 5

Testiranje z dizelskimi izpusti so opravljali na opicah in ljudeh, v škandal so se ujeli Volkswagen, Daimler in BMW

FINANCE
Članki
Članki Junckerjev sklad kot učna ura, kako bomo črpali denar EU po letu 2020

Pogovor s podpredsednikom EIB o težavah, ki jih imajo nove članice EU pri izkoriščanju zmogljivosti sklada EFSI

FINANCE
Članki
Članki ECB s programom QE želi spodbuditi inflacijo. Kakšna je torej evrska inflacija zdaj?

Po danes objavljenih podatkih evropskih statistikov se je evrska inflacija januarja še malo oddaljila od ravni dveh odstotkov – to je...

FINANCE
Članki
Članki Ko začnejo Kitajci poudarjati kakovost – cene surovin upadajo

Strah pred presežno ponudbo zaradi preobrata v kitajskem dojemanju, da ni pomembna samo hitrost, ampak tudi kakovost gospodarske rasti,...

AVTO
Posel
Posel Zakaj je bila septembra prodaja novih avtov največja v V. Britaniji - čeprav je strmoglavila 2

Kako to, da je septembra prišlo do britanskega paradoksa pri prodaji novih avtov in kaj se je pri prodaji novih avtov v EU dogajalo v...

FINANCE
Članki
Članki Kdo je Andrej Babiš, češki Trump in verjetni novi češki premier

Andrej Babiš ima dar, da ljudje v njem vidijo tisto, kar hočejo – na primer borca proti korupciji, čeprav so ga maja kot finančnega...