Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Prvi povsem električni audi e-tron obljublja velik napredek v razvoju, poleg zmogljivega motorja in baterije ponuja prestižno izkušnjo, kopico uporabnih rešitev in razumno ceno pod 80 tisoč evrov.
Nastopač za mestni vrvež s francoskim naglasom Nastopač za mestni vrvež s francoskim naglasom DS3 crossback na ceste prinaša francoski šik, visokotehnološke rešitve in ob konvencionalnih še električni pogon
Zakaj Slovenci svoja luksuzna vozila registrirajo na Slovaškem? Zakaj Slovenci svoja luksuzna vozila registrirajo na Slovaškem? Z nakupom in registracijo močnejših vozil v drugih državah se nekateri ognejo davku na motorna vozila, najbolj iznajdljivi tudi DDV
Kupejevsko-karavanska kia, ki vabi z oblinami in prostornostjo Kupejevsko-karavanska kia, ki vabi z oblinami in prostornostjo Nova kia proceed ob presenetljivih linijah navdušuje še s prostornostjo. Na voljo bo s štirimi motorji, trg pa bo napadla v začetku leta 2019.
Vozniška poslastica za uspešne očete Vozniška poslastica za uspešne očete Bmw 4 gran coupe umetelno združuje videz dvovratne različice z uporabnostjo štirivratne limuzine, oplemeniten z M športnim paketom, xDrive pogonom ter 252-konjskim turbobencincem pa pomeni tudi vozniško poslastico.

Sanjsko leto za kompaktne SUV, dizel še vedno dominira razredu

Čas branja: 1 min
11.12.2017  10:01
Kompaktni športni terenci razreda C SUV so si v prvih devetih mesecih letos odrezali desetino evropskega trga, lani v enakem času pa le 8,1 odstotka. V Sloveniji si režejo še višji, 12,74 odstotni delež trga.
Sanjsko leto za kompaktne SUV, dizel še vedno dominira razredu

Novi modeli so še pospešili prodajo kompaktnih športnih terencev v Evropi. Le predstavniki C SUV razreda so so letos odrezali desetino evropskega trga, do konca leta bodo našli 1,8 milijona kupcev, napoveduje Jato Dynamics.

Rast v primerjavi z lanskim letom je kar 20 odstotna, medtem ko je evropski trg osebnih vozil v prvih desetih mesecih letos zrasel za 3,9 odstotke.

Trg še naprej vodi nissan qashqai, v letošnjih prvih treh četrtletjih je prepričal več kot 195 tisoč kupcev (8,2 odstotka več kot lani). Na drugem mestu se je utrdil volkswagen tiguan s prodajo 179 tisoč vozil in kar 45 odstotno rastjo. Povzpetnik letošnjega leta pa je zmagovalec našega Prima testa družinskih križancev peugeot 3008. S prodajo 122.984 vozil se je uvrstil na tretje mesto, lanski rezultat (stari in novi model skupaj) je popravil za kar 157 odstotkov.

Na desetem mestu je Toyota C-HR, ki prodaja predvsem hibridne različice. Letos je v Evropi prepričala že prek 54 tisoč kupcev.

Dizelski motorji ostajajo najpogostejša pogonska izbira v C SUV avtomobilih. Letos je njihov delež pristal pri 59 odstotkih. Bencinski so ob tem pridobili, delež je iz lanskih 28 zrasel na 35 odstotkov, preostanek pa odpade na hibridne različice, kjer kraljuje toyota C-HR.

Po napovedih analitika Sammyja Chana iz LMC analyst bo prodaja C SUV avtomobilov v prihodnjih letih sicer rasla počasneje, do leta 2020 naj bi dosegli prodajo dva milijona vozil letno.

Kako je v Sloveniji?

Pri nas so C SUV avtomobili še bolj priljubljeni kot na drugih trgih, saj so sip o podatkih Jato Dynamicsa v prvih desetih mesecih letos odrezali 12,74 odstotni tržni delež (9.915 avtomobilov), lani pa le 10,88 odstotnega (7.457 avtomobilov). Lestvico najbolje prodajanih modelov pri nas vodita hyundai tucson (1.476 vozil) in volkswagen tiguan (1.372 vozil).

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AGROBIZ
Članki
Članki Ali EU lahko prepove döner kebab in giros? 4

Takšna vprašanja se pojavljajo, ker bo evropski parlament ta teden odločal, ali naj blokira predlog komisije, da bi dovolili uporabo...

FINANCE
Članki
Članki Prelom: ECB je začela opuščati spodbujevalne ukrepe – kaj to pomeni za ceno vaših posojil? 2

Šef ECB Mario Draghi sporoča: ECB bo kmalu, že januarja 2018 začela opuščati spodbujevalne ukrepe, s katerimi je doslej trg zalivala...

FINANCE
Članki
Članki Ko začnejo Kitajci poudarjati kakovost – cene surovin upadajo

Strah pred presežno ponudbo zaradi preobrata v kitajskem dojemanju, da ni pomembna samo hitrost, ampak tudi kakovost gospodarske rasti,...

FINANCE
Članki
Članki Junckerjev sklad kot učna ura, kako bomo črpali denar EU po letu 2020

Pogovor s podpredsednikom EIB o težavah, ki jih imajo nove članice EU pri izkoriščanju zmogljivosti sklada EFSI

TRANS-LOG
Novice
Novice Junckerjev sklad. Pozor, prihaja EFSI 2.0. Kaj morate vedeti? 1

Kako donosen bo moral biti projekt in kakšne pogoje bo moral izpolnjevati, če bo želel v prihodnje prejeti podporo Junckerjevega sklada;...

FINANCE
Švabske gospodinje očitno zapravijo več 2

Po oceni nemškega statističnega urada so se prihodki od prodaje na drobno v Nemčiji lani okrepili za približno tri odstotke