Zvezdnik, ki se odlično znajde tudi na bojišču Zvezdnik, ki se odlično znajde tudi na bojišču Sedli smo za volan ikone, ki je sinonim za terenske zmogljivosti in prestiža, hkrati pa nima roka trajanja. Dame in gospodje, novi Mercedes-Benz razred G - tudi kot AMG!
Svetovalec razlaga, kako na avto plačati manj davka Svetovalec razlaga, kako na avto plačati manj davka Pogovor z Zdravkom Poljaševićem, predstavnikom nemške družbe BronzMobile.de GmbH in slovenskih Kreativnih najemov, ki so zaslužni za to, da številna luksuzna vozila slovenskih lastnikov vozijo pod nemško tablico SIG.
Kako do velikih davčnih prihrankov z registracijo avta v tujini in izjemni električni audi e-tron Kako do velikih davčnih prihrankov z registracijo avta v tujini in izjemni električni audi e-tron Razburljiv avtomobilski teden je prinesel avto presežkov – Audijev popolnoma električni SUV e-tron, ki smo ga v živo spoznali v San Franciscu. Poglobili smo se v že znano tematiko – registracijo luksuznih avtomobilov na Slovaškem in v Nemčiji, ki prinaša precejšnje davčne prihranke, in se pogovorili še z organizatorjem najema avtov v tujini – za Finance je spregovoril uradno in brez dlake na jeziku.
Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Prvi povsem električni audi e-tron obljublja velik napredek v razvoju, poleg zmogljivega motorja in baterije ponuja prestižno izkušnjo, kopico uporabnih rešitev in razumno ceno pod 80 tisoč evrov.
Stare vrednote novega volvovega karavana: varnost, udobje in prostornost Stare vrednote novega volvovega karavana: varnost, udobje in prostornost Tako opevana dinamika v razredu poslovnih karavanov je pri volvu V60 postavljena na stranski tir. Izpostavljene pa so vrednote, ki jih dejansko najbolj potrebujemo - varnost, udobje in prostornost

Dieselgate: nekdanji direktor VW v ZDA obsojen na sedem let zapora

Čas branja: 1 min
07.12.2017  18:35  Dopolnjeno: 07.12.2017 18:45
Med osmimi obtoženimi sta bila obsojena le dva. V Volkswagnu najvišjim direktorjem koncerna odsvetujejo potovanje v ZDA.
Dieselgate: nekdanji direktor VW v ZDA obsojen na sedem let zapora
Foto: Shutterstock

Nekdanji direktor nemškega koncerna Volkswagen, ki so ga januarja priprli v Miamiju, je bil v sredo v okviru afere Dieselgate obsojen na najvišjo možno kazen sedmih let zapora. Nemški državljan je na sodišču priznal, da je sprejemal slabe odločitve in jih obžaluje.

Grozilo mu je do sedem let zapora in od 40 do 400 tisoč dolarjev kazni, a mu je ameriški zvezni sodnik Sean Cox, čeprav je priznal krivdo, izrekel najstrožjo možno kazen. Ob sedemletni zaporni kazni bo tako moral plačati še 400 tisoč dolarjev.

Oliver Schmidt, nekdanji generalni direktor Volkswagnovega urada za okolje in inženirstvo v okolici Detroita, je bil v priporu od januarja, ko se je želel z družinskega dopusta vrniti v Nemčijo.

Schmidt je le eden od osmih nekdanjih direktorjev in inženirjev nemškega koncerna, obtoženih goljufanja v Volkswagnovi aferi z izpusti. Avgusta je bil na 40 mesecev zapora in plačilo 200 tisoč dolarjev denarne kazni obsojen nekdanji Volkswagnov inženir v ZDA James Liang.

V Volkswagnu najvišjim direktorjem odsvetujejo potovanje v ZDA, saj bi jim lahko grozila aretacija v povezavi z afero goljufanja na testih izpušnih plinov, so pisali v Reutersu.

Afera Dieselgate je izbruhnila pred približno dvema letoma, ko so razkrili, da Volkswagen v avtomobile namešča odklopno napravo, prek katere se med laboratorijskim testiranjem dizelskih motorjev vklopi funkcija nadzora izpustov. Koncern je v ZDA za odškodnine, popravila in odkup okoli 600 tisoč avtomobilov porabil več kot 22 milijard dolarjev.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Posel
Posel Volkswagen je ohranil prvo mesto v svetu 6

Po poročanju nemškega Bild am Sonntag je nemški Volkswagen lani prodal 10,7 milijona avtomobilov in ohranil prvo mesto v svetovni prodaji

AVTO
Posel
Posel Volkswagen uspešno prebrodil dizelsko, ne pa tudi prve krize

Marca 2015 je bila delnica Volkswagna vredna prek 250 evrov, do izbruha afere pa je izgubila več kot tretjino vrednosti

AVTO
Posel
Posel Preobrat v Volkswagnu, milijardne naložbe v elektriko in storitve mobilnosti

Volkswagen bo pretresel nemške tovarne in večino sredstev namenil za razvoj novih tehnologij, predvsem za električne avtomobile

MANAGER
Manager
Manager Dieselgate Za skupinsko tožbo zoper Volkswagen v ZPS zbrali 6.200 prijav

45 tisoč oškodovancev zaradi afere Dieselgate je v Sloveniji, kažejo podatki Zveze potrošnikov Slovenije.

AVTO
Novice
Novice Rekordi Volkswagna: šest milijonov vozil v svetu, tri milijone na Kitajskem

Nemška avtomobilska znamka Volkswagen je lani dosegla vsaj dva pomembna mejnika, v svetu je prvič presegla proizvodnjo šest milijonov...

AVTO
Posel
Posel Delnice Volkswagna – kot da škandala sploh ne bi bilo 2

Testiranje z dizelskimi izpusti so opravljali na opicah in ljudeh, v škandal so se ujeli Volkswagen, Daimler in BMW

FINANCE
Članki
Članki Bo novi šengenski sistem pameten ali samo brihten? 2

Ta teden so članice EU potrdile pravno podlago za pametne šengenske meje; sistem bo zaživel predvidoma do leta 2020, pri mejnih...

FINANCE
Članki
Članki Kdo v EU ima največ slabih posojil – in kaj pripravlja EU, da ne bi nastajala nova 2

Evropska komisija je objavila prvo poročilo o reševanju slabih posojil v članicah. EU sicer čisti slaba posojila in pripravlja nova...