Vroča nemka z obilo, prevečkrat spregledane, bencinske romantike Vroča nemka z obilo, prevečkrat spregledane, bencinske romantike Insignia je privlačna in nevsiljiva avtocestna limuzina, ki v marsikaterem pogledu preseneti. Z 1,6 litrskim turbobencinskim motorjem s 147 kilovati (200 konjskimi močmi) ponuja romantično kombinacijo, ki jo danes na žalost kupci prepogosto spregledajo.
Svetovni avto leta 2019: velika zmaga jaguarja I-pacea, kipci še audiju A7, mclarnu 720S in suzukiju jimnyju Svetovni avto leta 2019: velika zmaga jaguarja I-pacea, kipci še audiju A7, mclarnu 720S in suzukiju jimnyju V New Yorku smo danes razglasili že 15. zmagovalce izbora Svetovni avto leta. Največ odličij je prejel jaguar I-pace.
Mercedes, v katerem se bodo vozili tudi milenijci Mercedes, v katerem se bodo vozili tudi milenijci Še ena vroča srebrna puščica s pečatom Roberta Lešnika. CLA je izjemno pomemben mercedes. Kar 70 odstotkov kupcev je novih, mlajših strank, kar tri četrtine teh pa jih ostane zvestih znamki.
Razkošen lexus s 26-palčnim zaslonom le za Azijce Razkošen lexus s 26-palčnim zaslonom le za Azijce Japonski Lexus želi kupcem ponuditi še več prostora in razkošja. To pa je mogoče le v kombijevski zasnovi. Danes je v Šanghaju predstavil prvi enoprostorec LM.

Dieselgate: nekdanji direktor VW v ZDA obsojen na sedem let zapora

Čas branja: 1 min
07.12.2017  18:35  Dopolnjeno: 07.12.2017 18:45
Med osmimi obtoženimi sta bila obsojena le dva. V Volkswagnu najvišjim direktorjem koncerna odsvetujejo potovanje v ZDA.
Dieselgate: nekdanji direktor VW v ZDA obsojen na sedem let zapora
Foto: Shutterstock

Obveščaj me o novih člankih:  
Volkswagen dodaj
Sean Cox dodaj
Oliver Schmidt dodaj
James Liang dodaj
Reuters dodaj

Nekdanji direktor nemškega koncerna Volkswagen, ki so ga januarja priprli v Miamiju, je bil v sredo v okviru afere Dieselgate obsojen na najvišjo možno kazen sedmih let zapora. Nemški državljan je na sodišču priznal, da je sprejemal slabe odločitve in jih obžaluje.

Grozilo mu je do sedem let zapora in od 40 do 400 tisoč dolarjev kazni, a mu je ameriški zvezni sodnik Sean Cox, čeprav je priznal krivdo, izrekel najstrožjo možno kazen. Ob sedemletni zaporni kazni bo tako moral plačati še 400 tisoč dolarjev.

Oliver Schmidt, nekdanji generalni direktor Volkswagnovega urada za okolje in inženirstvo v okolici Detroita, je bil v priporu od januarja, ko se je želel z družinskega dopusta vrniti v Nemčijo.

Schmidt je le eden od osmih nekdanjih direktorjev in inženirjev nemškega koncerna, obtoženih goljufanja v Volkswagnovi aferi z izpusti. Avgusta je bil na 40 mesecev zapora in plačilo 200 tisoč dolarjev denarne kazni obsojen nekdanji Volkswagnov inženir v ZDA James Liang.

V Volkswagnu najvišjim direktorjem odsvetujejo potovanje v ZDA, saj bi jim lahko grozila aretacija v povezavi z afero goljufanja na testih izpušnih plinov, so pisali v Reutersu.

Afera Dieselgate je izbruhnila pred približno dvema letoma, ko so razkrili, da Volkswagen v avtomobile namešča odklopno napravo, prek katere se med laboratorijskim testiranjem dizelskih motorjev vklopi funkcija nadzora izpustov. Koncern je v ZDA za odškodnine, popravila in odkup okoli 600 tisoč avtomobilov porabil več kot 22 milijard dolarjev.

Poslovni avto leta 2019

Glasujte za najboljši avto leta v petih kategorijah: službeni, poslovni, managerski, EKO avto in luksuzni terenec.
Glasovanje poteka do 20. maja.

 


Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Posel
Posel Volkswagen je ohranil prvo mesto v svetu 6

Po poročanju nemškega Bild am Sonntag je nemški Volkswagen lani prodal 10,7 milijona avtomobilov in ohranil prvo mesto v svetovni prodaji

AVTO
Posel
Posel Volkswagen uspešno prebrodil dizelsko, ne pa tudi prve krize

Marca 2015 je bila delnica Volkswagna vredna prek 250 evrov, do izbruha afere pa je izgubila več kot tretjino vrednosti

AVTO
Posel
Posel Preobrat v Volkswagnu, milijardne naložbe v elektriko in storitve mobilnosti

Volkswagen bo pretresel nemške tovarne in večino sredstev namenil za razvoj novih tehnologij, predvsem za električne avtomobile

AVTO
Posel
Posel Delnice Volkswagna – kot da škandala sploh ne bi bilo 2

Testiranje z dizelskimi izpusti so opravljali na opicah in ljudeh, v škandal so se ujeli Volkswagen, Daimler in BMW

MANAGER
Manager
Manager Dieselgate Za skupinsko tožbo zoper Volkswagen v ZPS zbrali 6.200 prijav

45 tisoč oškodovancev zaradi afere Dieselgate je v Sloveniji, kažejo podatki Zveze potrošnikov Slovenije.

AVTO
Novice
Novice Rekordi Volkswagna: šest milijonov vozil v svetu, tri milijone na Kitajskem

Nemška avtomobilska znamka Volkswagen je lani dosegla vsaj dva pomembna mejnika, v svetu je prvič presegla proizvodnjo šest milijonov...

FINANCE
Članki
Članki Kdo je Andrej Babiš, češki Trump in verjetni novi češki premier

Andrej Babiš ima dar, da ljudje v njem vidijo tisto, kar hočejo – na primer borca proti korupciji, čeprav so ga maja kot finančnega...