Avto

Mercedesov postavljalec trendov še pred razkritjem poziral v Sloveniji

Oče sodobnih štirivratnih kupejev bo v novi generaciji petsedežnik. Varnostne sisteme in šestvaljne motorje je dobil iz razreda-S. Na trg prihaja marca.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

Avtor
02.12.2017 01:00
Čas branja: 3 min
Mercedesov postavljalec trendov še pred razkritjem poziral v Sloveniji
Tako je novi CLS še pred razkritjem poziral fotografskim objektivom na Brdu pri Kranju. Foto: Daimler AG - Global Communicatio

V Mercedesu so leta 2003 z razredom CLS ustvarili novo nišo avtomobilov, v kateri so združili eleganco in dinamičnost kupeja ter udobje in funkcionalnost limuzine. Od takrat so idejo skupaj s konkurenco razširili na manjše in večje limuzine ter športne terence. V Stuttgartu so ocenili, da je napočil čas še za tretjo generacijo oblikovnega ''trendsetterja''. Pred razkritjem v mestu angelov so ga za promocijski material na skrivaj pripeljali v Slovenijo in Hrvaško. Začetni prizor promocijskega videa z Mercedesovega kanala YouTube so posneli pred upravno stavbo Nogometne zveze Slovenije.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Nova generacija se vozi na Mercedesovi modularni platformi MRA, v kateri so združeni sestavni deli razreda E in S. Novi CLS razvija znamkino filozofijo čutne čistosti. Bočni profil poudarjajo nizka strešna linija in majhna okna brez okvirjev. Maska s previsom deluje agresivno. Zadek se karakterno začenja v mišičastih bokih, ki jih dopolnjujejo nizko postavljene ostre zadnje luči, odsevniki v zadnjem odbijaču ter dve izpušni cevi trapezaste oblike.

V kabini, prepoznani že iz E-razreda, CLS razvaja s prestižnejšimi materiali. Voznikov delovni prostor je oblikovan okoli dveh povezanih 12,3-palčnih zaslonov. Zaradi povpraševanja strank s Kitajske in ZDA je CLS sedaj opremljen s petimi sedeži. Naslonjala zadnjih je mogoče podreti in s tem povečati prtljažni prostor. Za doplačilo bo CLS opremljen s šestimi nekajminutnimi programi udobja, ki kombinirajo notranjo osvetlitev, masažo, glasbo in vonjave. Zračne šobe, ki spominjajo na turbine, zasvetijo ob spremembi temperature.

Elektronska oprema in asistenčni sistemi so preneseni iz nedavno prenovljenega razreda S. Paket za pomoč pri vožnji vključuje aktivno vzdrževanje razdalje, krmiljenje, prilagajanje hitrosti glede na omejitve, aktivno zaviranje in spremljanje vozil, ki prihajajo od strani, funkciji zaznavanja pešcev in samodejnega zaviranja, asistenta ohranjanja pasu in PRE-SAFE PLUS.

Tretja generacija popolno prenovo prinaša tudi pod pokrovom. V motorni paleti bodo na voljo linijska šestvaljna dizelska in bencinski motor. Dizelska bosta CLS 350 d z 210 kilovati in CLS 400 d z 250 kilovati. Za začetek bo za bencinsko stran ponudbe skrbel CLS 450 z 270 kilovati. Slednji premore blagi 48-voltni hibridni sistem, ki z električnim motorjem za kratek čas priskrbi še dodatnih 16 kilovatov. Pomaga pri pospeševanjih in omogoča jadranje oziroma vožnjo brez motorja.

Novi CLS bo v prodajne salone zapeljal marca prihodnje leto. Izdelovali ga bodo na proizvodnji liniji razreda E v kraju Sidelfingen. S ponudbe se umika karavanski shooting brake. Prvi CLS je nakazal, v katero smer se bodo modni trendi avtomobilske industrije razvijali. Novi pa se bo na trgu za kupce boril s porsche panamero in audijem A7 sportback.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
FINANCE
Avto
Z Robertom Lešnikom osebno o novem mercedes-benzu CLS
Avto
AvtoMiloš Milač Z Robertom Lešnikom osebno o novem mercedes-benzu CLS 1

Na avtosalonu v Los Angelesu smo z vodjo oblikovanja zunanjosti mercedes-benzov, Slovencem Robertom Lešnikom, poklepetali o njegovi novi stvaritvi – mercedes-benzu CLS tretje generacije, ki je na salonu doživel svetovno premiero

FINANCE
Avto
Limuzina v najbolj dinamični obliki
Avto
AvtoMiloš Milač Limuzina v najbolj dinamični obliki

Limuzinska klasika se je razvila v več smeri, dokazuje tudi letošnji izbor PAL. Ena od njih so kupeji s štirimi vrati, ki kažejo tisto, kar klasične, čeprav zelo športne limuzine želijo skriti.

FINANCE
Avto
Kateri je najboljši kompaktni športni terenec, elektrika na poti v vozne parke in Lamborghinijev SUV
Avto
AvtoMiloš Milač Kateri je najboljši kompaktni športni terenec, elektrika na poti v vozne parke in Lamborghinijev SUV

Po skoraj mesecu dni merjenj, preizkušanj in izračunov, danes objavljamo primerjalni test (izvedli smo ga skupaj s sedmimi slovenskimi mediji) devetih športnih terencev C razreda, rezultati so zanimivi. Matej je podrobno opisal enega od kandidatov - toyoto C-HR. Izračunali smo ali lahko električen avto že nadomesti služben dizelski avto, kdaj je točka preloma? Lamborghini je predstavil novodobni športni terenev, ki gre prek 300, Angleži v šole vožnje uvajajo uporabo navigacije, Mercedes-Benz je predstavil novi CLS. O njegovih oblinah sem se pogovarjal z njegovim oblikovalcem, Robertom Lešnikom. VW direktor v ZDA pa si je prislužil zaporno kazen.

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

FINANCE
Avto
Mercedes z X pogumno vstopa v svet pickupov
Avto
AvtoMatej Kačič Mercedes z X pogumno vstopa v svet pickupov 2

Mercedes je svojo ponudbo prvič obogatil s poltovornjakom, njihov razred X za najmanj 36.100 evrov pa naj bi letno prepričal vsaj 40 zahtevnih Slovencev.

FINANCE
Avto
Oblikovna in tehnična mojstrovina s slovenskim pečatom
Avto
AvtoJanez Kovačič Oblikovna in tehnična mojstrovina s slovenskim pečatom 8

CLS tretje generacije, ki združuje karoserijsko čednost s tehnično naprednostjo, letos računa na 30 slovenskih kupcev, ki pa bodo morali imeti v žepu vsaj 79 tisoč evrov

FINANCE
Avto
Se bo tudi notranjost novega mercedesa razreda G obdržala 40 let?
Avto
AvtoUroš Božin Se bo tudi notranjost novega mercedesa razreda G obdržala 40 let? 4

Sedeli smo v novi generaciji razreda G, ki doživlja največje spremembe v svoji bogati karieri. Potnikom bo ponujal bistveno prostornejšo in razkošnejšo kabino z najmodernejšimi asistenčnimi sistemi.

FINANCE
Avto
Časovni stroji na štirih kolesih
Avto
AvtoMatej Kačič Časovni stroji na štirih kolesih 2

Avtomobilske zasnove, ki s prihodnosti odstirajo tančico.