Avto

Mehaniki »pod kozolcem« bolj zagnani od pooblaščenih

Mehanik leta 2017, zmagovalec izbora ki ga organizirata medija Žurnal24 in revija Mehanik in voznik, je postal Robert Eržen iz Avtoservisa Eržen.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

24.11.2017 09:23
Čas branja: 2 min

Robert Eržen si je laskavi naziv prislužil po večurnem preverjanju teoretičnega znanja in praktičnih izkušenj. Na drugo mesto se je uvrstil Andraž Boh, na tretje pa Jan Hudobivnik. Med prijavljenimi mehaniki so bralci z glasovanjem najprej izbrali deset finalistov, ki so se nato preizkusili pri teoretičnem znanju in praktičnih spretnostih na Srednji poklicni in strokovni šoli Bežigrad – Ljubljana (SPSŠB).

Eno od sporočil, ki jih je dal iz izbor, so izpostavili v omenjeni šoli. »Pri novih generacijah dijakov opažamo, da imajo tisti, ki prihajajo iz družin z domačimi avtomehaničnimi delavnicami, večji interes za izobraževanje in so pri tem tudi zelo uspešni,« je povedal Alojz Kranjc, pomočnik ravnateljice na srednji poklicni in strokovni šoli Bežigrad.

Preverjanje sposobnosti kandidatov je trajalo kar šest ur. Teoretični del je med drugim zajel vprašanja iz strokovnih znanj, zakonov in poznavanja strokovne terminologije, v praksi pa so morali tekmovalci v lovu za naslovom izkazati tudi znanje iz prakse z vezavo svetlobnih teles, menjavo žarilnih svečk in menjavo gum.

Pomerili so se Andraž Boh (Avtoservis Boh), Robert Eržen (Avtoservis Eržen), Jan Hudobivnik (Avtoservis in vulkanizerstvo Hudo), Boris Kelc (KMAG), Klemen Podržaj (Avtomehanika Podržaj), Aleksander Ravnihar (AC Kondor), Aleš Ropret (Preša), Aljaž Žnidaršič (Avtoelektrika Alex) in Andrej Žnidaršič (HOC center). Deseti finalist, Gregor Novak (Avtohiša Malgaj), je na finalni preizkušnji zaradi zdravstvenih razlogov izostal.

»Cilj izbora ni le tekmovanje, ampak tudi vzbujanje večjega zanimanja za poklic, ki postaja zaradi uvajanja novih tehnologij v avtomobilsko stroko čedalje zahtevnejši, hkrati pa želimo v javnosti izpostaviti pomen kakovostnega in ustreznega vzdrževanja ter popravil vozil, kar vpliva na udobje, gospodarnost in varnost uporabe vozil,« pa je o namenu izbora izpostavil Marko Krautberger, glavni in odgovorni urednik revije Mehanik in voznik.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
FINANCE
Avto
S treningom varčne vožnje in nekaj triki do prihrankov, merjenih v tisočakih
Avto
AvtoBoštjan Paušer S treningom varčne vožnje in nekaj triki do prihrankov, merjenih v tisočakih

Ob upoštevanju pravil varčne vožnje in opravljenem treningu lahko vaš voznik letno prihrani prek tri tisoč evrov; cenejše je tudi zavarovanje.

FINANCE
Članki
(video) Z Opli, AMZS in Financami po nova znanja in izkušnje
PRO
Članki
ČlankiMatej Kačič (video) Z Opli, AMZS in Financami po nova znanja in izkušnje (PRO)

Vaje na poligonu, kjer inštruktorji v varnem okolju ustvarijo razmere, s katerimi se spopademo v realnosti, lahko odtehtajo izkušnje tisoče prevoženih kilometrov v prometu

FINANCE
Kako lahko obrnemo prihodnost v naš prid
FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Avto
(reportaža) Kako ga na naših cestah »lomijo« vozniki tovornjakov
Avto
AvtoBoštjan Paušer (reportaža) Kako ga na naših cestah »lomijo« vozniki tovornjakov 1

Policisti si lahko s posnetki pomagajo tudi v primeru, da se voznik pritoži in zahteva sodno varstvo, saj jih lahko v postopku predložijo kot dokazno gradivo.

FINANCE
Mladi se bodo upravljanja denarja učili na 150 šolah
Finance
Matjaž Nidorfer Mladi se bodo upravljanja denarja učili na 150 šolah 3

Pred nedavnim je izobraževanje v okviru projekta finančnega opismenjevanja mladih končala že četrta generacija učiteljev. V projekt je tako vključenih že 230 učiteljev iz 150 šol. Bodo osebne finance postale redni predmet v šolah po Slovenji? Kaj na to porečeta ministrica Maja Makovec Brenčič in direktor Zavoda za šolstvo RS Vinko Logaj?

FINANCE
Tito in predsednik vrhovnega sodišča v šoli
FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)