Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Prvi povsem električni audi e-tron obljublja velik napredek v razvoju, poleg zmogljivega motorja in baterije ponuja prestižno izkušnjo, kopico uporabnih rešitev in razumno ceno pod 80 tisoč evrov.
Zakaj Slovenci svoja luksuzna vozila registrirajo na Slovaškem? Zakaj Slovenci svoja luksuzna vozila registrirajo na Slovaškem? Z nakupom in registracijo močnejših vozil v drugih državah se nekateri ognejo davku na motorna vozila, najbolj iznajdljivi tudi DDV
Kupejevsko-karavanska kia, ki vabi z oblinami in prostornostjo Kupejevsko-karavanska kia, ki vabi z oblinami in prostornostjo Nova kia proceed ob presenetljivih linijah navdušuje še s prostornostjo. Na voljo bo s štirimi motorji, trg pa bo napadla v začetku leta 2019.
Vozniška poslastica za uspešne očete Vozniška poslastica za uspešne očete Bmw 4 gran coupe umetelno združuje videz dvovratne različice z uporabnostjo štirivratne limuzine, oplemeniten z M športnim paketom, xDrive pogonom ter 252-konjskim turbobencincem pa pomeni tudi vozniško poslastico.
Kako se prvič v zgodovini povezujeta klasična energetika in transport Kako se prvič v zgodovini povezujeta klasična energetika in transport Kako se je Petrol spremenil iz naftne v energetsko družbo, zdaj pa odkriva nove možnosti povezovanja električne infrastrukture in prevoza

Mehaniki »pod kozolcem« bolj zagnani od pooblaščenih

Čas branja: 2 min
24.11.2017  09:23
Mehanik leta 2017, zmagovalec izbora ki ga organizirata medija Žurnal24 in revija Mehanik in voznik, je postal Robert Eržen iz Avtoservisa Eržen.
Mehaniki »pod kozolcem« bolj zagnani od pooblaščenih

Robert Eržen si je laskavi naziv prislužil po večurnem preverjanju teoretičnega znanja in praktičnih izkušenj. Na drugo mesto se je uvrstil Andraž Boh, na tretje pa Jan Hudobivnik. Med prijavljenimi mehaniki so bralci z glasovanjem najprej izbrali deset finalistov, ki so se nato preizkusili pri teoretičnem znanju in praktičnih spretnostih na Srednji poklicni in strokovni šoli Bežigrad – Ljubljana (SPSŠB).

Eno od sporočil, ki jih je dal iz izbor, so izpostavili v omenjeni šoli. »Pri novih generacijah dijakov opažamo, da imajo tisti, ki prihajajo iz družin z domačimi avtomehaničnimi delavnicami, večji interes za izobraževanje in so pri tem tudi zelo uspešni,« je povedal Alojz Kranjc, pomočnik ravnateljice na srednji poklicni in strokovni šoli Bežigrad.

Preverjanje sposobnosti kandidatov je trajalo kar šest ur. Teoretični del je med drugim zajel vprašanja iz strokovnih znanj, zakonov in poznavanja strokovne terminologije, v praksi pa so morali tekmovalci v lovu za naslovom izkazati tudi znanje iz prakse z vezavo svetlobnih teles, menjavo žarilnih svečk in menjavo gum.

Pomerili so se Andraž Boh (Avtoservis Boh), Robert Eržen (Avtoservis Eržen), Jan Hudobivnik (Avtoservis in vulkanizerstvo Hudo), Boris Kelc (KMAG), Klemen Podržaj (Avtomehanika Podržaj), Aleksander Ravnihar (AC Kondor), Aleš Ropret (Preša), Aljaž Žnidaršič (Avtoelektrika Alex) in Andrej Žnidaršič (HOC center). Deseti finalist, Gregor Novak (Avtohiša Malgaj), je na finalni preizkušnji zaradi zdravstvenih razlogov izostal.

»Cilj izbora ni le tekmovanje, ampak tudi vzbujanje večjega zanimanja za poklic, ki postaja zaradi uvajanja novih tehnologij v avtomobilsko stroko čedalje zahtevnejši, hkrati pa želimo v javnosti izpostaviti pomen kakovostnega in ustreznega vzdrževanja ter popravil vozil, kar vpliva na udobje, gospodarnost in varnost uporabe vozil,« pa je o namenu izbora izpostavil Marko Krautberger, glavni in odgovorni urednik revije Mehanik in voznik.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Se obeta rekordni japonski borzni debi?

O IPO za mobilni telekom razmišljajo pri Softbank Group

FINANCE
Članki
Članki Ocena Bruslja: slovenski proračun vsebuje tveganja 3

V danes objavljeni oceni je Bruselj slovenskemu proračunu za 2018 pripel najslabšo od treh možnih ocen, saj meni, da v njem obstajajo...

FINANCE
Članki
Članki Kdo je Peter Altmaier, ki bo začasni nemški finančni minister 4

Wolfgang Schäuble je privolil, da bo vodil nemški parlament, v državi pa so določili, kdo bo prevzel njegov položaj do oblikovanja...

FINANCE
Članki
Članki Evropska komisija: Zaupamo vodstvu Mariana Rajoya, da bo rešil zadevo 57

Dan po nedeljskem katalonskem referendumu je prinesel prvi uradni odziv evropske komisije

FINANCE
Članki
Članki Funt je teden začel z izrazitim zdrsom 1

V primerjavi z začetkom leta 2016 je funt glede na evro zdaj vreden že okoli 17 odstotkov manj; to pa pomeni, da je z evri na Otoku zdaj...