Zvezdnik, ki se odlično znajde tudi na bojišču Zvezdnik, ki se odlično znajde tudi na bojišču Sedli smo za volan ikone, ki je sinonim za terenske zmogljivosti in prestiža, hkrati pa nima roka trajanja. Dame in gospodje, novi Mercedes-Benz razred G - tudi kot AMG!
Svetovalec razlaga, kako na avto plačati manj davka Svetovalec razlaga, kako na avto plačati manj davka Pogovor z Zdravkom Poljaševićem, predstavnikom nemške družbe BronzMobile.de GmbH in slovenskih Kreativnih najemov, ki so zaslužni za to, da številna luksuzna vozila slovenskih lastnikov vozijo pod nemško tablico SIG.
Kako do velikih davčnih prihrankov z registracijo avta v tujini in izjemni električni audi e-tron Kako do velikih davčnih prihrankov z registracijo avta v tujini in izjemni električni audi e-tron Razburljiv avtomobilski teden je prinesel avto presežkov – Audijev popolnoma električni SUV e-tron, ki smo ga v živo spoznali v San Franciscu. Poglobili smo se v že znano tematiko – registracijo luksuznih avtomobilov na Slovaškem in v Nemčiji, ki prinaša precejšnje davčne prihranke, in se pogovorili še z organizatorjem najema avtov v tujini – za Finance je spregovoril uradno in brez dlake na jeziku.
Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Prvi povsem električni audi e-tron obljublja velik napredek v razvoju, poleg zmogljivega motorja in baterije ponuja prestižno izkušnjo, kopico uporabnih rešitev in razumno ceno pod 80 tisoč evrov.
Stare vrednote novega volvovega karavana: varnost, udobje in prostornost Stare vrednote novega volvovega karavana: varnost, udobje in prostornost Tako opevana dinamika v razredu poslovnih karavanov je pri volvu V60 postavljena na stranski tir. Izpostavljene pa so vrednote, ki jih dejansko najbolj potrebujemo - varnost, udobje in prostornost

Volvov kompaktni SUV za množice

Čas branja: 3 min
16.11.2017  22:50
Volvov kompaktni SUV za množice
XC40 je novi športni terenec te znamke, z dolžino 4,42 metra pa sodi v kompaktni razred. Odlikuje ga prostorna in uporabna potniška kabina z veliko predali. Prtljažnik je denimo moč razdeliti v več delov, polico nad prtljažnim delom pa pospraviti v dno.

Volvo XC40 je novi, najmanjši Volvov SUV C razreda. K nam prihaja konec februarja 2018, poln je varnostnih sistemov in uporabnih rešitev, dobro opremljen pa bo stal 33 tisoč evrov. Švedski Volvo pod streho novih lastnikov (kitajskega Geelyja) nadaljuje z agresivno modelsko ofenzivo. Ključen pri doseganju napovedane rasti, do leta 2020 bi rad prodajo povečal za 50 odstotkov na 800 tisoč vozil, pa je novi kompaktni SUV XC40, ki je bil včeraj predstavljen v Mestu oblikovanja v Ljubljani.

Pri nas konec februarja 2018

Novi XC40 naj bi prispeval kar polovico od napovedane rasti, že prihodnje leto pa bo ujel 125 tisoč kupcev, so prepričani v Volvu. Velika načrte pa ima tudi slovenski oziroma regionalni distributer VCAG (ta Volvo zastopa v Sloveniji in v državah nekdanje Jugoslavije). Nikola Galić iz VCAG napoveduje prihod XC40 konec februarja prihodnje leto, več različici pa bo na voljo maja in junija 2018.

Najcenejši, a nikakor ne osnovni, za 33 tisoč

Začetna cena za XC40 D3 (dizelski motor s 110 kilovati) in veliko serijske opreme je 33 tisoč evrov, prav tako dizelski D4 s štirikolesnim pogonom in še več opreme pa stane 40 tisočakov. Poleg omenjenih bodo na voljo še bencinski stroji z močjo od 110 do 184 kilovatov. V prihodnjem letu bo VCAG za regijo dobil le 200 vozil, okoli 100 jih bo namenjeno slovenskim kupcem. Šele leta 2019 pa bodo količine XC40 dovolj visoke, da bodo z njimi zadovoljili povpraševanje. VCAG sicer sledi prodajnim načrtom, letos bo družba v regiji prodala okoli tisoč vozil, prihodnje leto 1.300, leta 2020 pa dva tisoč. Slovenija pri ciljih prispeva tretjinski delež prodaje.

Tekmec nemški trojici

In kaj ponuja novi XC40? To je najmanjši Volvov športni terenec, ki sodi med kompaktneže kot denimo BMW X1, mercedes-benzGLA in audi Q3, obenem pa je prvi član nove kompaktne družine tega proizvajalca, ki nastaja na skupni podlagi CMA s kitajskim Geelyjem – Volvovim lastnikom. V družino SUV te znamke prihaja kot najmanjši in najmlajši predstavnik, kljub majhnosti pa je opremljen z varnostnimi sistemi iz večjih bratov XC60 in XC90.

Veliko tehničnih inovacij

Kot smo pri Volvu že navajeni, novinec prinaša kopico inovacij. XC40 bo prvi avto te znamke, ki bo ponujal brezžično polnjenje mobilnega telefona. Sistem city safety, ki preprečuje trke v mestu, je nadgrajen in deluje do hitrosti 60 kilometrov na uro (prej do 50). Varnostna in asistenčna oprema vključuje še sisteme pilot assist za polsamodejno vožnjo – usmerjanje znotraj voznega pasu in samodejno zaviranje ter pospeševanje pred spredaj vozečimi avtomobili, sistem proti zapustitvi cestišča (run-off road protection and mitigation) in cross traffic alert s 360-stopinjsko kamero, ki opozarja na promet v križiščih in lajša parkiranje.

Velik zaslon, veliko predalov

Nekaj zanimivih rešitev je tudi v kabini, ki je sicer oblikovana v značilnem Volvovem stilu z 12,3-palčnim zaslonom na dotik. Zvočnike so inženirji umaknili iz vrat, zato je tam več prostora za shranjevanje predmetov. Predale so vgradili tudi v tla, poleg tega je na voljo še poseben prostor za mobilni telefon, kjer je omogočeno brezžično polnjenje baterije. Praktične kljuke pa omogočajo, da torbe in nakupovalne vrečke med vožnjo ostajajo na svojem mestu.

Posebne storitve

Volvo bo kupcem na sedmih evropskih trgih (na Švedskem, Norveškem, v Nemčiji, Italiji, Španiji, Veliki Britaniji in na Poljskem) ponudil posebno storitev care by Volvo, ki bo za 699 evrov na mesec brez pologa (za obdobje 24 mesecev) vključevala najem vozila, vzdrževanje, zavarovanje in pomoč na cesti. Storitev bodo postopoma uvajali tudi na našem trgu. Poleg tega bo XC40 prvi Volvo s sistemom klica v sili, ki bo dobil tudi dodatne storitve.

Proizvodnja volva XC40 se začne novembra letos v belgijskem Gentu, poleg tega ga bodo v prihodnje izdelovali še na Kitajskem, v ZDA in na Švedskem.

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novosti
Novosti Volvov SUV XC40 poleg tehničnih inovacij prinaša tudi sistem mesečnega najema 6

Švedski Volvo je danes razkril dolgo pričakovani kompaktni športni terenec XC40, ki bo spomladi prihodne leto zapeljal med evropske...

AVTO
Novosti
Novosti Mali volvo z velikimi ambicijami 4

Volvo je za ceno 29.990 evrov na slovenske ceste pripeljal model XC40, kompaktni športni terenec pa ne skriva ambicij postati njihov...

AVTO
Novice
Novice Volvov največji posel: 24 tisoč samovozečih taksijev za Uber

Med letoma 2019 in 2021 bo Volvo Uberju dobavil do 24 tisoč avtomobilov

FINANCE
Članki
Članki Ocena Bruslja: slovenski proračun vsebuje tveganja 3

V danes objavljeni oceni je Bruselj slovenskemu proračunu za 2018 pripel najslabšo od treh možnih ocen, saj meni, da v njem obstajajo...

FINANCE
Članki
Članki Bo novi šengenski sistem pameten ali samo brihten? 2

Ta teden so članice EU potrdile pravno podlago za pametne šengenske meje; sistem bo zaživel predvidoma do leta 2020, pri mejnih...

FINANCE
Članki
Članki Prelom: ECB je začela opuščati spodbujevalne ukrepe – kaj to pomeni za ceno vaših posojil? 2

Šef ECB Mario Draghi sporoča: ECB bo kmalu, že januarja 2018 začela opuščati spodbujevalne ukrepe, s katerimi je doslej trg zalivala...