Velikonočno razpoloženje v društvu napetih zadnjic Velikonočno razpoloženje v društvu napetih zadnjic Na letošnjem dogodku degustacije porschejev (Porsche Road Tour) smo se zapeljali s caymanom, panamero, macanom, cayenom in novo generacijo ikonične carrere 911. Da bi bilo rapoloženje še bolj praznično, so bili avtomobili odeti v žive barve, kot velikonočni pirhi.
Se bo jutri bencin podražil še petič zapored? Se bo jutri bencin podražil še petič zapored? Letos je regulirana cena bencina v slovenskih prodajalnah šestkrat poskočila, enkrat pa ostala nespremenjena; dizel se je letos podražil opazno manj od bencina
Vroča nemka z obilo, prevečkrat spregledane, bencinske romantike Vroča nemka z obilo, prevečkrat spregledane, bencinske romantike Insignia je privlačna in nevsiljiva avtocestna limuzina, ki v marsikaterem pogledu preseneti. Z 1,6 litrskim turbobencinskim motorjem s 147 kilovati (200 konjskimi močmi) ponuja romantično kombinacijo, ki jo danes na žalost kupci prepogosto spregledajo.
Anže Kopitar se je iz mercedesovega kupeja CLS presedel v luksuzni terenec GLE Anže Kopitar se je iz mercedesovega kupeja CLS presedel v luksuzni terenec GLE Najuspešnejši slovenski hokejist Anže Kopitar je na obisku v Sloveniji prejel novega jeklenega konjička. Odslej se bo v domačih krajih vozil z luksuznim terencem mercedes-benz GLE.

Noro povpraševanje po električnem nissanu leafu, tudi pri Slovencih

Čas branja: 5 min
15.11.2017  13:52
Nissan leaf druge generacije bo Slovence stal 26 tisoč evrov, prvi pooblaščeni servis bo v Moravčah, podjetja pa kupcem v ceni ponujajo tudi izobraževanje.
Noro povpraševanje po električnem nissanu leafu, tudi pri Slovencih
Nissan leaf druge generacije je v mesecu dni zbral že prek 23 tisoč naročil, pa ob tem sploh še ni naprodaj na vseh trgih. Prvi leaf je bil več let najbolj zaželen električni avto na svetu z letno prodajo prek 50 tisoč vozil.
Foto: Nissan

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Plan-net dodaj
Renault Nissan Slovenija dodaj
Nissan dodaj
BMW dodaj

Električni nissan leaf druge generacije je v svetu zbral že 23 tisoč naročil, močno pa so se zanj ogreli tudi Slovenci. Podjetje Plan-net Solar je organiziralo skupinsko naročilo leafa za ceno 26 tisoč evrov, pobrali so že veliko naročil, čeprav ga kupci sploh še niso videli v živo. Dejavno je tudi Društvo e-mobilnost Slovenija (DEMS), ki prav tako ne razkriva števila naročil. Po neuradnih informacijah pa je za novega leafa vplačalo že prek 30 slovenskih kupcev.

Oba prodajalca bosta avtomobile dobavila marca prihodnje leto prek avstrijskega trgovca. Uradni distributer Renault Nissan Slovenija pa bo s prodajo začel aprila ali maja 2018.

Japonski Nissan najbrž ni pričakoval tako velikega povpraševanja po novem leafu, električnem avtomobilu druge generacije z baterijo z zmogljivostjo 40 kilovatnih ur. V prvem mesecu je zbral že 23 tisoč naročil zanj (od tega štiri tisoč v Evropi), naročilo pa naj bi ga že okoli 30 Slovencev.

Z evforijo, ki jo je povzročila Tesla z modelom 3, se sicer ne more primerjati. Ta je v prvem mesecu dni zbrala prek 400 tisoč naročil, zdaj pa ima velike težave z dobavo.

V družbi Plan-net Solar so se lotili skupinskega naročila za novi nissan leaf z opremo zero edition, zanj zahtevajo 25.990 evrov (v ta znesek je vključena subvencija Eko sklada v višini 7.500 evrov), dobave prvih vozil pa obljubljajo marca prihodnje leto. Plan-net Solar ob tem ponuja še leaf prve generacije za dobrih 23 tisočakov ter električni kombi e-NV200 za dobrih 21 tisoč evrov.

V Društvu za e-mobilnost Slovenija (DEMS) imajo nekaj višjo ceno za leaf druge generacije, 26.315 evrov, a za ta denar ponujajo več vsebine. Denimo brezplačno prenosno polnilno postajo v vrednosti 396 evrov in izobraževanje v sodelovanju z Metronom in Avant-carom, ki zajema načine polnjenja električnih vozil, predstavitev daljinskega nadzora električnega vozila, nasvete in trike pri uporabi električnega vozila in funkcija V2H v praksi oziroma kako električno vozilo postane prenosni hranilnik električne energije.

V DEMS želijo ustvariti skupnost uporabnikov električnih vozil vseh znamk z namenom izmenjave informacij, dobrih praks ter s tem lažje uporabe električnih avtomobilov.

Mesečni najem nissana leafa druge generacije je le 234 evrov, ugodno posojilo zanj pa ponuja Eko sklad z 1,3-odstotno obrestno mero.

Kaj na vse skupaj pravi uradni distributer Nissana v Sloveniji, Renault Nissan Slovenija? Leaf druge generacije bomo na našem trgu predstavili aprila ali maja prihodnje leto, mesec ali dva pozneje kot na avstrijskem trgu. Cene zanj pa bodo znane v začetku prihodnjega leta.

Uradni distributer že zdaj snuje pooblaščeno mrežo serviserjev, prvi med njimi je Krulc iz Moravč, drugi sledijo. Obenem pa potencialne kupce električnega nissana leafa poziva, naj počakajo na uradni prihod leafa na naš trg, saj bodo imeli bolj celostno storitev, slovenska navodila za uporabo, testne vožnje in še kaj.

Nissan leaf druge generacije bomo na Financah prvič preizkusili konec prihodnjega tedna v Los Angelesu (v okviru izbora za svetovni avto leta) ter sredi januarja prihodnje leto na prvi evropski predstavitvi.

Poslovni avto leta 2019

Glasujte za najboljši avto leta v petih kategorijah: službeni, poslovni, managerski, EKO avto in luksuzni terenec.
Glasovanje poteka do 20. maja.

 

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Avto, ki je elektrificiral ceste sveta 1

Skrivnost najbolje prodajanega električnega avta na svetu je v uravnoteženosti vseh lastnosti – od udobja, prostora, dosega in seveda...

AVTO
Novosti
Novosti Novi nissan leaf: večji doseg, nižja cena in le en pedal 7

Večji doseg baterije, nižja cena in številni inovativni sistemi, med njimi tudi samodejno ustavljanje brez pritiska na zavoro

AVTO
Novosti
Novosti Avto, ki bo demokratiziral elektriko na naših cestah 16

Novi električni nissan leaf je golf ali clio med električnimi avtomobili. Avto, ki prinaša skoraj izjemno izkušnjo, ne da bi od voznika...

AVTO
Nasveti
Nasveti Kdaj se splača električni službeni avto – primerjava dizelske octavie z nissanom leafom in renaultom zoejem 6

Koliko vas pri 15 tisoč kilometrih na leto stane škoda octavia z dizelskim motorjem in električna nissan leaf in renault zoe, kdaj se...

AVTO
PAL
PAL Prihodnost pretvarja v sedanjost

Novi električni nissan leaf je golf ali clio med električnimi avtomobili ter že danes prinaša skoraj izjemno izkušnjo, ne da bi od...

AVTO
Novosti
Novosti Prenova za najbolje prodajani SUV na svetu

Nissanov športni terenec x-trail je lani dobil rahlo prenovo, ki na prvi pogled niti ni tako opazna. V podrobnostih pa so oblikovalci in...

FINANCE
Članki
Članki Ko centralni bančniki zrejo v inflacijske krivulje 2

Kje je inflacija na dolarskem in evrskem območju – ter kaj trg pričakuje od tokratnega zasedanja ameriške centralne banke Fed