Avto

Noro povpraševanje po električnem nissanu leafu, tudi pri Slovencih

Nissan leaf druge generacije bo Slovence stal 26 tisoč evrov, prvi pooblaščeni servis bo v Moravčah, podjetja pa kupcem v ceni ponujajo tudi izobraževanje.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

15.11.2017 13:52
Čas branja: 5 min
Noro povpraševanje po električnem nissanu leafu, tudi pri Slovencih
Nissan leaf druge generacije je v mesecu dni zbral že prek 23 tisoč naročil, pa ob tem sploh še ni naprodaj na vseh trgih. Prvi leaf je bil več let najbolj zaželen električni avto na svetu z letno prodajo prek 50 tisoč vozil. Foto: Nissan

Električni nissan leaf druge generacije je v svetu zbral že 23 tisoč naročil, močno pa so se zanj ogreli tudi Slovenci. Podjetje Plan-net Solar je organiziralo skupinsko naročilo leafa za ceno 26 tisoč evrov, pobrali so že veliko naročil, čeprav ga kupci sploh še niso videli v živo. Dejavno je tudi Društvo e-mobilnost Slovenija (DEMS), ki prav tako ne razkriva števila naročil. Po neuradnih informacijah pa je za novega leafa vplačalo že prek 30 slovenskih kupcev.

Oba prodajalca bosta avtomobile dobavila marca prihodnje leto prek avstrijskega trgovca. Uradni distributer Renault Nissan Slovenija pa bo s prodajo začel aprila ali maja 2018.

Japonski Nissan najbrž ni pričakoval tako velikega povpraševanja po novem leafu, električnem avtomobilu druge generacije z baterijo z zmogljivostjo 40 kilovatnih ur. V prvem mesecu je zbral že 23 tisoč naročil zanj (od tega štiri tisoč v Evropi), naročilo pa naj bi ga že okoli 30 Slovencev.

Z evforijo, ki jo je povzročila Tesla z modelom 3, se sicer ne more primerjati. Ta je v prvem mesecu dni zbrala prek 400 tisoč naročil, zdaj pa ima velike težave z dobavo.

V družbi Plan-net Solar so se lotili skupinskega naročila za novi nissan leaf z opremo zero edition, zanj zahtevajo 25.990 evrov (v ta znesek je vključena subvencija Eko sklada v višini 7.500 evrov), dobave prvih vozil pa obljubljajo marca prihodnje leto. Plan-net Solar ob tem ponuja še leaf prve generacije za dobrih 23 tisočakov ter električni kombi e-NV200 za dobrih 21 tisoč evrov.

V Društvu za e-mobilnost Slovenija (DEMS) imajo nekaj višjo ceno za leaf druge generacije, 26.315 evrov, a za ta denar ponujajo več vsebine. Denimo brezplačno prenosno polnilno postajo v vrednosti 396 evrov in izobraževanje v sodelovanju z Metronom in Avant-carom, ki zajema načine polnjenja električnih vozil, predstavitev daljinskega nadzora električnega vozila, nasvete in trike pri uporabi električnega vozila in funkcija V2H v praksi oziroma kako električno vozilo postane prenosni hranilnik električne energije.

V DEMS želijo ustvariti skupnost uporabnikov električnih vozil vseh znamk z namenom izmenjave informacij, dobrih praks ter s tem lažje uporabe električnih avtomobilov.

Mesečni najem nissana leafa druge generacije je le 234 evrov, ugodno posojilo zanj pa ponuja Eko sklad z 1,3-odstotno obrestno mero.

Kaj na vse skupaj pravi uradni distributer Nissana v Sloveniji, Renault Nissan Slovenija? Leaf druge generacije bomo na našem trgu predstavili aprila ali maja prihodnje leto, mesec ali dva pozneje kot na avstrijskem trgu. Cene zanj pa bodo znane v začetku prihodnjega leta.

Uradni distributer že zdaj snuje pooblaščeno mrežo serviserjev, prvi med njimi je Krulc iz Moravč, drugi sledijo. Obenem pa potencialne kupce električnega nissana leafa poziva, naj počakajo na uradni prihod leafa na naš trg, saj bodo imeli bolj celostno storitev, slovenska navodila za uporabo, testne vožnje in še kaj.

Nissan leaf druge generacije bomo na Financah prvič preizkusili konec prihodnjega tedna v Los Angelesu (v okviru izbora za svetovni avto leta) ter sredi januarja prihodnje leto na prvi evropski predstavitvi.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
Avto, ki je elektrificiral ceste sveta
Avto
AvtoMiloš Milač Avto, ki je elektrificiral ceste sveta 1

Skrivnost najbolje prodajanega električnega avta na svetu je v uravnoteženosti vseh lastnosti – od udobja, prostora, dosega in seveda cene pod 30 tisoč evri. Sedaj je na vrsti nova generacija, o njej podrobno že ta četrtek.

FINANCE
Avto
Novi nissan leaf: večji doseg, nižja cena in le en pedal
Avto
AvtoMiloš Milač Novi nissan leaf: večji doseg, nižja cena in le en pedal 6

Večji doseg baterije, nižja cena in številni inovativni sistemi, med njimi tudi samodejno ustavljanje brez pritiska na zavoro

FINANCE
Avto
Kdaj se splača električni službeni avto – primerjava dizelske octavie z nissanom leafom in renaultom zoejem
Avto
AvtoMiloš Milač Kdaj se splača električni službeni avto – primerjava dizelske octavie z nissanom leafom in renaultom zoejem 6

Koliko vas pri 15 tisoč kilometrih na leto stane škoda octavia z dizelskim motorjem in električna nissan leaf in renault zoe, kdaj se povrne dodatna investicija in kolikšen je letni strošek energije in servisov za primerjane avtomobile?

FINANCE
Avto
Avto, ki bo demokratiziral elektriko na naših cestah
Avto
AvtoMiloš Milač Avto, ki bo demokratiziral elektriko na naših cestah 14

Novi električni nissan leaf je golf ali clio med električnimi avtomobili. Avto, ki prinaša skoraj izjemno izkušnjo, ne da bi od voznika in potnikov zahteval pretirano privajanje ali odpovedovanje, ter prihodnost pretvarja v sedanjost. Ekskluzivno smo ga preizkusili na Tenerifu.

FINANCE
Avto
Pionirjeva sveža oblačila za manj denarja
Avto
AvtoMatej Kačič Pionirjeva sveža oblačila za manj denarja

Nissan qashqai je pred desetimi leti spremenil avtomobilski svet, 65 Slovencev na mesec pa želi prepričati tudi z nižjo ceno.

FINANCE
Avto
(Intervju) ''Ne bojte se električnega avta, leta ga ne bodo zdelala''
Avto
AvtoMiloš Milač (Intervju) ''Ne bojte se električnega avta, leta ga ne bodo zdelala'' 36

Intervju - Francesco Giacalone, evropski direktor marketinga električnih vozil pri Nissanu

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)