Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti V luči ženevskega avtosalona so pri JBR Capitalu pripravili lestvici ženevskih avtomobilov, ki so naložbo lastnikov oplemenitili ali pa precej osiromašili.
Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Ameriški Ford je lani, predvsem zaradi izgub v Evropi in na Kitajskem, zmanjšal dobiček pred davki za 37 odstotkov. Šef Forda si je kljub temu prislužil povišek.
Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Audijev operativni dobiček je lani upadel za 32,3 odstotka, na 3,53 milijarde evrov. Za levji delež zmanjšanja so krivi kazen münchenskega sodišča in drugi stroški, povezani z afero Dieselgate. Napovedi za 2019 so boljše.
Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Privzdignjena tesla model 3 – model Y med kupce prihaja konec leta 2020, osnovna različica pa leta 2021. Že zdaj pa je jasno, da bodo evropske cene zanjo od 20 do 26 odstotkov višje kot ameriške.
Mazdina trojka postavlja čustva na resen preizkus Mazdina trojka postavlja čustva na resen preizkus Mazda je v Slovenijo pripeljala novo trojko, oblikovno in tehnično odličen avto za 20 tisočakov, ki se v bolje opremljenih različicah in celo s štirikolesnim pogonom odkrito spogleduje s prestižnim razredom.

Pošta Slovenije elektrificira vozni park in napoveduje prihranke

Čas branja: 4 min
13.11.2017  16:00
Pošta Slovenije je v svoj vozni park vključila 17 električnih renaultov kangoo express Z. E., ki ji bodo prinesli 30 odstotkov nižje stroške kot dizelski dostavniki
Pošta Slovenije elektrificira vozni park in napoveduje prihranke
Foto: Renault Slovenija

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Pošta Slovenije dodaj
Pošta dodaj

»Pričakujemo, da bodo stroški vzdrževanja pri električnih dostavnih vozilih renault kangoo express Z. E. nižji v primerjavi z enakimi dostavnimi vozili na dizelski in bencinski pogon.

Pri primerjavi naložbe v vozila je nabavna cena dostavnega vozila na električni pogon (ob upoštevanju nabave vozila brez akumulatorskih baterij in povrnitve subvencij Eko sklada) za približno deset odstotkov višja od nabavne cene enakega dostav­nega vozila na dizelski pogon (primerjava podatkov je za nakup vozil, opravljen v letu 2017),« pojasnjujejo na Pošti Slovenije.

Stroški uporabe elek­tričnih dostavnikov pa bodo po njihovi oceni za 30 odstotkov nižji kot pri dizelskih dostavnikih.

Pionir elektrifikacije voznega parka je Deutsche Post, Pošta Slovenije stopa po stopinjah nemških kolegov.

Na tej podlagi so v začetku leta kupili dve dostavni vozili na električni pogon renault kangoo express Z. E., zdaj pa v vozni park uvajajo še dodatnih 17 dostavnih vozil na električni pogon, prav tako gre za modele renault kangoo express Z. E.

Za volanom kangooja expressa Z. E. Koliko v praksi prevozi s polno baterijo?

Avto poganja 44-kilovatni elektromotor, ima prostornino tovornega prostora tri kubične metre in nosilnost 534 kilogramov ter lahko z enim polnjenjem baterije prevozi do 270 kilometrov po standradu NEDC.

V slabih razmerah, kot so nizke temperature (pet sopinj Celzija pod ničlo ali še nižje), hribovit teren, večja obremenitev vozila, se največja razdalja, ki jo je mogoče prevoziti z enim polnjenjem baterije, seveda zmanjša.

Pošta Slovenije pričakuje, da bo mogoče s temi vozili v različnih vremenskih razmerah in ob različnih preostalih dejavnikih, ki vplivajo na domet, prevoziti vsaj 100 do 200 kilometrov, s čimer bodo vozila zagotavljala nemoteno dostavo na različne lokacije po Sloveniji.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
TRANS-LOG
Novice
Novice Na Pošti Slovenije so po 22 letih spremenili logotip in zastavili novo strategijo. Napovedujejo nakupe! 1

Poleg nove podobe ima Pošta tudi novo strategijo za obdobje 2017 - 2022, v kateri napovedujejo širitev v regijo in nakupe podjetij z...

FINANCE
Članki
Članki Funt je teden začel z izrazitim zdrsom 1

V primerjavi z začetkom leta 2016 je funt glede na evro zdaj vreden že okoli 17 odstotkov manj; to pa pomeni, da je z evri na Otoku zdaj...

FINANCE
Evropska komisija krepko izboljšala napoved o rasti za Slovenijo 6

Pri evropski komisiji pričakujejo, da se bo slovenski BDP letos okrepil za 4,7 odstotka, v letu 2018 pa za 4odstotke

FINANCE
Članki
Članki (brexit) Sta EU in V. Britanija dosegli okvirni dogovor o finančnih obveznostih?

Pogajalci Evropske unije in Velike Britanije so po poročanju britanskega tiska dosegli okvirni sporazum o višini ločitvenega računa, ki...

FINANCE
Članki
Članki Zasedanje Opeca: četrtkova odločitev bo usmerila ceno nafte

Potem ko že vso jesen cena surove nafte narašča, zdaj na trgu nestrpno pričakujejo, kaj se bodo na četrtkovem zasedanju Opeca njegove...

FINANCE
Članki
Članki Bo novi šengenski sistem pameten ali samo brihten? 2

Ta teden so članice EU potrdile pravno podlago za pametne šengenske meje; sistem bo zaživel predvidoma do leta 2020, pri mejnih...

FINANCE
Članki
Članki Socialna pravičnost – politična obljuba ali zaveza? 3

Steber socialnih pravic v EU: katere socialne pravice so politiki potrdili kot temeljne in od koga bo odvisno njihovo uresničevanje