Zvezdnik, ki se odlično znajde tudi na bojišču Zvezdnik, ki se odlično znajde tudi na bojišču Sedli smo za volan ikone, ki je sinonim za terenske zmogljivosti in prestiža, hkrati pa nima roka trajanja. Dame in gospodje, novi Mercedes-Benz razred G - tudi kot AMG!
Svetovalec razlaga, kako na avto plačati manj davka Svetovalec razlaga, kako na avto plačati manj davka Pogovor z Zdravkom Poljaševićem, predstavnikom nemške družbe BronzMobile.de GmbH in slovenskih Kreativnih najemov, ki so zaslužni za to, da številna luksuzna vozila slovenskih lastnikov vozijo pod nemško tablico SIG.
Kako do velikih davčnih prihrankov z registracijo avta v tujini in izjemni električni audi e-tron Kako do velikih davčnih prihrankov z registracijo avta v tujini in izjemni električni audi e-tron Razburljiv avtomobilski teden je prinesel avto presežkov – Audijev popolnoma električni SUV e-tron, ki smo ga v živo spoznali v San Franciscu. Poglobili smo se v že znano tematiko – registracijo luksuznih avtomobilov na Slovaškem in v Nemčiji, ki prinaša precejšnje davčne prihranke, in se pogovorili še z organizatorjem najema avtov v tujini – za Finance je spregovoril uradno in brez dlake na jeziku.
Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Prvi povsem električni audi e-tron obljublja velik napredek v razvoju, poleg zmogljivega motorja in baterije ponuja prestižno izkušnjo, kopico uporabnih rešitev in razumno ceno pod 80 tisoč evrov.
Stare vrednote novega volvovega karavana: varnost, udobje in prostornost Stare vrednote novega volvovega karavana: varnost, udobje in prostornost Tako opevana dinamika v razredu poslovnih karavanov je pri volvu V60 postavljena na stranski tir. Izpostavljene pa so vrednote, ki jih dejansko najbolj potrebujemo - varnost, udobje in prostornost

V družbi njegovega veličanstva, preobrat pri BMW in SUV-ofenziva VW

Čas branja: 3 min
03.11.2017  00:01
Zmenek s kraljem avtomobilskega luksuza, novim rolls-royceom phantomom, ki nazorno pokaže meje med običajnimi in drugačnimi avtomobili. Kateri avtomobilski proizvajalec še tlači peno v karoserijsko konstrukcijo in v pnevmatike le zato, da bi potniki uživali v izjemnem udobju in tišini. V tem tednu smo spoznali še novega BMW 6 gran turismao, nova SUV iz VW - seata arono in škodo karoq, Lewis Hamilton si je priboril četrti naslov prvaka F1, Tesla je dosegla rekordno izgubo, Japonci pa so znova posegli po vrhu lestvice zanesljivosti.
V družbi njegovega veličanstva, preobrat pri BMW in SUV-ofenziva VW

Neko magično nedeljo sem se odpravil ob jezero Lucern v osrčju Švice, na srečanje z gospodom phantomom, rolls-royceom phantomom. Vem, za nekatere je le kos pločevine, pardon, aluminija, a verjamem, da zgodba, ki jo piše phantom, vase posrka vsakogar, še zlasti pa avtomobilskega navdušenca. Morda tudi zato, ker rolls royce zelo dobro poznam, od modelov, butične izdelave, filozofije do občutka, ki ga ti avtomobili na vsakem koraku dajejo svojemu sopotniku. Pa me vsakič znova ganejo. Tokrat je to uspelo najdražjemu v družini, popolnoma novemu phantomu, ki je po 14 letih dobil naslednika.

Kako je BMW 5 gran turismo postal pravi BMW? Poklepetal sem s snovalcem BMW serije 6 gran turismo Klaus-Otto Grieblom in se seveda rokoval tudi z novo šestico. Kaj je tako drugačnega na tem gran turismu, razen imena 5 namesto 6, da je pustil toliko boljši vtis kot njegov predhodnik.

Poletno topla Sicilija je bila Matejevo pribežališče, ki ga je izkoristil za spoznavanje karoqa, najbolj vročega Škodinega modela ta hip. Mestni terenec z družinsko uporabnimi lastnostmi k nam zapelje decembra, tudi za manj kot 20 tisoč evrov.

Japonski avtomobili še vedno veljajo za najzanesljivejše, piše Uroš Božin, ki je povzel raziskavo britanske avtomobilistične revije What car?. Angleži so v raziskavo vključili več kot 14 tisoč lastnikov do tri leta starih avtomobilov 32 znamk. Na lestvici najzanesljivejših avtomobilskih znamk se je med prvih deset uvrstilo šest japonskih.

Seat arona pa je naslednji korak v SUV-ofenzivi Volswagna. Matej je španko v visokih petkah preizkušal v Španiji. Zanjo pravi, da je majhna, privlačna in po zadnji modi ukrojena ter obenem prepričljiv Seatov odgovor tistim, ki pogledujejo v razred mestnih križancev; k nam pride januarja s ceno 15 tisoč evrov.

Sočasno z arono je Janez na Portugalskem preizkušal novega volkswagna T-roca, o njem več prihodnji teden. Za zdaj le o ceni, ta bo za skoraj štiri tisočake višja kot pri aroni.

Kalifornijski Tesla Motors je v tretjem trimesečju posloval z rekordno veliko izgubo. V istem obdobju lani so imeli 22 milijonov dolarjev čistega dobička, letos pa so ustvarili 671 milijonov dolarjev izgube (577 milijonov evrov). V družbi kot glavni razlog navajajo stroške, povezane s povečanjem proizvodnje modela 3, in izpolnjevanje povpraševanja po modelih S in X.

Britanec Lewis Hamilton je s svojim mercedesom dirko za Veliko nagrado Mehike končal šele na zanj skromnem 9. mestu, a je to bilo dovolj, da je še četrtič osvojil naslov svetovnega prvaka Formule 1.

S Toyotinim priusom smo v slogu spretnih skipperjev »prejadrali« Istro, se samo na elektriko vozili tudi zunaj naselja, na koncu vikend izleta pa na črpalki za gorivo odšteli dobrih 35 evrov. Zaključna reportaža podaljšanega testa avtomobila, ki je na trg prinesel pravo prelomnico.

In ko že govorimo o učinkovitosti in prelomnicah, ne moremo mimo nissana leafa. Najbolje prodajani električni avto na svetu prihaja, tokrat tudi na naš trg, v drugi generaciji. Podrobno in ekskluzivno pa ga bomo spoznali na začetku prihodnjega leta.

Uspešen delovni teden vam želim!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Avstrija se je z leve nagnila na desno, zmaga Kurzu 2

Ker so bile predčasne volitve izvedene zaradi razpada koalicije med desnosredinsko ljudsko stranko ÖVP ter levosredinsko...

IZVOZNIKI
Novice
Novice (v sedmih grafih) Avstrijske volitve dan potem

Kje je evro, kje avstrijski borzni indeks ATX in kako dolgo utegne trajati oblikovanje avstrijske koalicije

AVTO
Posel
Posel Zakaj je bila septembra prodaja novih avtov največja v V. Britaniji - čeprav je strmoglavila 2

Kako to, da je septembra prišlo do britanskega paradoksa pri prodaji novih avtov in kaj se je pri prodaji novih avtov v EU dogajalo v...

FINANCE
Članki
Članki Kdo je Andrej Babiš, češki Trump in verjetni novi češki premier

Andrej Babiš ima dar, da ljudje v njem vidijo tisto, kar hočejo – na primer borca proti korupciji, čeprav so ga maja kot finančnega...

FINANCE
Članki
Članki Trenutek resnice: Mario Draghi bo predvidoma nakazal, kdaj bo ECB začela višati obrestne mere 4

Vse oči so spet uprte v Frankfurt, kjer bo šef ECB Mario Draghi na zgodnjepopoldanski tiskovni konferenci predvidoma razkril, kakšna bo...

FINANCE
Članki
Članki Prelom: ECB je začela opuščati spodbujevalne ukrepe – kaj to pomeni za ceno vaših posojil? 2

Šef ECB Mario Draghi sporoča: ECB bo kmalu, že januarja 2018 začela opuščati spodbujevalne ukrepe, s katerimi je doslej trg zalivala...

FINANCE
Članki
Članki Bo novi šengenski sistem pameten ali samo brihten? 2

Ta teden so članice EU potrdile pravno podlago za pametne šengenske meje; sistem bo zaživel predvidoma do leta 2020, pri mejnih...

FINANCE
Evropska komisija krepko izboljšala napoved o rasti za Slovenijo 6

Pri evropski komisiji pričakujejo, da se bo slovenski BDP letos okrepil za 4,7 odstotka, v letu 2018 pa za 4odstotke