Hyundai i20 v bitko s tekmeci brez dizlov Hyundai i20 v bitko s tekmeci brez dizlov S korenito prenovo modela i20 so se Korejci znebili dizlov, dodali pa mu 7-stopenjski dvosklopčni menjalnik, zmogljivejši turbo motor ter zvrhano mero pameti.
Zvezdnik, ki se odlično znajde tudi na bojišču Zvezdnik, ki se odlično znajde tudi na bojišču Sedli smo za volan ikone, ki je sinonim za terenske zmogljivosti in prestiža, hkrati pa nima roka trajanja. Dame in gospodje, novi Mercedes-Benz razred G - tudi kot AMG!
Svetovalec razlaga, kako na avto plačati manj davka Svetovalec razlaga, kako na avto plačati manj davka Pogovor z Zdravkom Poljaševićem, predstavnikom nemške družbe BronzMobile.de GmbH in slovenskih Kreativnih najemov, ki so zaslužni za to, da številna luksuzna vozila slovenskih lastnikov vozijo pod nemško tablico SIG.
Kako do velikih davčnih prihrankov z registracijo avta v tujini in izjemni električni audi e-tron Kako do velikih davčnih prihrankov z registracijo avta v tujini in izjemni električni audi e-tron Razburljiv avtomobilski teden je prinesel avto presežkov – Audijev popolnoma električni SUV e-tron, ki smo ga v živo spoznali v San Franciscu. Poglobili smo se v že znano tematiko – registracijo luksuznih avtomobilov na Slovaškem in v Nemčiji, ki prinaša precejšnje davčne prihranke, in se pogovorili še z organizatorjem najema avtov v tujini – za Finance je spregovoril uradno in brez dlake na jeziku.
Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Prvi povsem električni audi e-tron obljublja velik napredek v razvoju, poleg zmogljivega motorja in baterije ponuja prestižno izkušnjo, kopico uporabnih rešitev in razumno ceno pod 80 tisoč evrov.

Daimler predstavil zmogljiv električni tovornjak

Čas branja: 1 min
02.11.2017  21:30  Dopolnjeno: 05.11.2017 19:58
Daimler predstavil zmogljiv električni tovornjak
350 kilometrov prevozi električni tovornjak Daimlerja in Mitsubishija e-fuso vision one ob eni polnitvi.

Nemški avtomobilski velikan Daimler je na avtosalonu v Tokiu skupaj z Mitsubishijem predstavil konceptni električni tovornjak, ki ob eni polnitvi prevozi 350 kilometrov in je primeren za vožnje na krajših razdaljah med mesti. S tem je Daimler za las prehitel ameriško družbo Tesla Elona Muska, ki je napovedala, da bo svoj električni tovornjak tesla semi predstavila v tem mesecu.

Pri Daimlerju, ki je največji proizvajalec tovornih vozil na svetu, so za razvoj električnih transportnih vozil skupaj z Mitsubishijem ustanovili posebno podznamko E-Fuso, ki se bo osredotočala na razvoj električnih tovornih vozil in avtobusov.

Skupna masa Daimlerjevega električnega tovornjaka, ki so ga poimenovali e-fuso vision one, presega 23 ton, nanj pa je mogoče naložiti približno 11 ton tovora, kar je le slabi dve toni manj kot pri dizelski različici. Pred časom so pri Daimlerju že predstavili manjši električni dostavnik fuso e-canter, ki ob eni polnitvi prevozi do sto kilometrov, nanj pa je mogoče naložiti do 3,5 tone tovora. Med njegovimi uporabniki sta ameriški družbi UPS in Seven-Eleven ter japonski Yamato Transport.

Z razvojem električnih tovornjakov se pospešeno ukvarjajo tudi drugi proizvajalci. Po ocenah poznavalcev naj bi namreč električni tovornjaki v primerjavi z dizelskimi podjetjem prinesli kar za 70 odstotkov nižje stroške upravljanja voznega parka.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Posel
Posel Daimler: leta 2025 bo električni avto stal enako kot klasični 5

Smarti bodo od leta 2020 vozili le na elektriko, za doseganje visoke dobičkovne marže pa bo moral Daimler zaradi visokih stroškov...

TRANS-LOG
Daimler je izbral Luko Koper, več mercedesov prek Slovenije v Azijo

Mercedes - Benz je prek Kopra doslej na Kitajsko v Hongkong in Singapur prepeljal več kot sto tisoč vozil na leto, po novem jih bodo...

AVTO
Novice
Novice Spor zaradi kartelnih dogovarjanj: BMW ustavil projekte z Daimlerjem

Za tak korak so se odločili, saj naj bi konkurent Daimler organom razkril kartelno dogovarjanje med nemškimi proizvajalci avtomobilov

FINANCE
Članki
Članki Zasedanje Opeca: četrtkova odločitev bo usmerila ceno nafte

Potem ko že vso jesen cena surove nafte narašča, zdaj na trgu nestrpno pričakujejo, kaj se bodo na četrtkovem zasedanju Opeca njegove...

FINANCE
Članki
Članki Kdo je Andrej Babiš, češki Trump in verjetni novi češki premier

Andrej Babiš ima dar, da ljudje v njem vidijo tisto, kar hočejo – na primer borca proti korupciji, čeprav so ga maja kot finančnega...