Nizozemec v ZDA: zapustil je vse, le Volvu je zvest že 56 let Nizozemec v ZDA: zapustil je vse, le Volvu je zvest že 56 let Leo Gabriels je 75-letni Nizozemec, ki je že daljnega leta 1962 zapustil domače ognjišče, odšel s trebuhom za kruhom čez Atlantik in na koncu pristal v Kaliforniji, kjer že 40 let vodi Volvovo delavnico.
(Prva vožnja) lexus UX250h: končno pravi za malo širše množice (Prva vožnja) lexus UX250h: končno pravi za malo širše množice Predpremierno in ekskluzivno, kar pol leta pred prihodom na trg, smo sedli za volan novega lexusa UX 250h, kompaktnega športnega terenca z iskrivim hibridnim pogonom, imenitno izdelavo in materiali ter tako mladostno dušo, da utegne znamki priskrbeti precej širši krog kupcev.
(Intervju) Avto ni dovolj, kupcu je treba pomagati pri vstopu v elektrodobo (Intervju) Avto ni dovolj, kupcu je treba pomagati pri vstopu v elektrodobo Intervju s Francijem Bolto, direktorjem znamke Audi v Porscheju Slovenija
Največji Hyundai se seli stopničko višje Največji Hyundai se seli stopničko višje Santa Fe v četrto ni le oblikovno drzen, ampak ponuja še več prostora, udobja in bogate opreme, ob tem pa navduši tudi s sodobno tehniko, širokim naborom varnostno-asistenčnih sistemov in dostopno ceno, s katero naj bi letno prepričal 200 Slovencev.

Mazdina koncepta, ki razvnemata strasti

Čas branja: 3 min
25.10.2017  23:05
Napovedujeta obliko nove generacije Mazdinih modelov. Ob obliki, ki zažiga, bo pomembno vlogo odigral tudi prvi bencinski motor homogenega kompresijskega vžiga.
Mazdina koncepta, ki razvnemata strasti

Več iz teme:  
Mazda >
Obveščaj me o novih člankih:  
Mazda dodaj

Oblikovni jezik Kodo, ki je v prvi generaciji predvsem z modeli mazda3, CX-3 in 6 osvojil marsikatera srca avtomobilskih privržencev, kot kaže tudi v drugi generaciji ne bo izgubil sape. Na avtomobilskem salonu v Tokiju je Mazda s konceptnima avtomobiloma kai koncept in vision coupe pritegnila veliko pozornosti. Kodo, ki naj bi po besedah Japoncev poosebljal ''dušo gibanja'', v predstavljenih konceptih naznanja smernice razvoja prihajajoče generacije Mazdinih vozil.

Nova mazda3?

Koncept kai namiguje kako bo oblikovana pločevina nove mazde3. Nekoliko zrelejši izraz ohranja zaščitno petkotno masko, ozke žaromete in mišičast videz s poudarjenimi loki koles. Del resnega zadka je difuzor in luči, ki ne skrivajo jeze. V dolžino meri 442 centimetrov, pet centimetrov je daljša medosna razdalja. V notranjosti prevladuje usnje, les in analogni instrumenti v obliki draguljev.

Pod motornim pokrovom bo prvi bencinski motor homogenega kompresijskega vžiga, o katerem smo že pisali v članku: Mazda odkriva globine potenciala motorja z notranjim izgorevanjem. Tehnologija skyactiv-X omogoča, da motor v primerjavi z obstoječimi, porabi od 20 do 30 odstotkov majn goriva, hkrati pa ustvari 10 do 30 odstotkov več navora. Motor skyactiv-X, oblečen v novo obliko mazde3 naj bi v prodajne salone prispel leta 2019.

Skultptura štirivratnega kupeja

Skoraj pet metrov je dolga študija vision coupe, ki po besedah oblikovalcev uteleša zlato razmerje klasičnih proporcev kupejev. Eleganca po japonsko kaže, kako zapeljivo oblikovni jezik Kodo pokrije obliko štirivratnega avtomobila. Izjemno dolg motorni pokrov, nazaj pomaknjena kabina, krivuljasta strešna linija in previsen obraz. Mehke površine brez izboklin, kljuk in črt se raztezajo po vseh straneh avtomobila.

Zadek je zadržan, izstopata le tridimenzionalna žarometa in štirje izpuhi. Minimalistična notranjost je kljub visoki okenski linji zaradi panoramskega strešnega okna svetla. Študija nima vzvratnih ogledal in stoji na kar 22-palčnih platiščih. Pri Mazdi namigujejo, da bi v prihodnje lahko izdelali podoben model. O pogonu ni bilo govora, na rojstvo nove generacije mazde6, katero študija deloma napoveduje, pa bo potrebno počakati do leta 2020.


Več iz teme:  
Mazda >

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Ko ti njegova ekscelenca poišče avtomobilsko razbitino v džungli 1

V nemškem Augsburgu je na ogled edini Mazdin muzej, ki ni na Japonskem, in verjetno tudi edini, kjer zveš kakšno podrobnost, ki je...

AVTO
Testi
Testi Z Miss Universe v objemu Jadranske magistrale

Legendarna Mazda MX-5 je prava Miss Universe, saj je s svojimi čari od leta 1989 zapeljala že prek milijon kupcev. Ker tudi sodobna miata...

AVTO
Testi
Testi Mazda6: v petih letih se je preoblekla kar trikrat 1

Test šestice po drugi prenovi in napoved nove, že tretje prenove poslovne japonke

AVTO
Novosti
Novosti Mazdin dragulj poslej še bolj sijoč

Skozi prste smo spustili novo Mazdo CX-5, ki je le na pogled podobna predhodnici, višjo ceno pa športni terenec upraviči z več kot 700...

FINANCE
Evropska komisija krepko izboljšala napoved o rasti za Slovenijo 6

Pri evropski komisiji pričakujejo, da se bo slovenski BDP letos okrepil za 4,7 odstotka, v letu 2018 pa za 4odstotke

FINANCE
Nemčija danes voli: kdaj bo znan izid in komu koristi, da so volivci vse starejši 2

V Nemčiji imajo danes parlamentarne volitve. Kot kažejo raziskave javnega mnenja, bodo v državi za zmagovalko izbrali Angelo Merkel, ni...