Avto

Novi audi A7: futurističen šov luči v tehnološko izpiljenem kupeju za direktorje

Audi A7 sportback v novi generaciji dobiva številne tehnologije, hibridni sistem in motor od večjega brata A8.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

Avtor
22.10.2017 23:15
Čas branja: 3 min

Audi je pred avtomobilskem salonom v Los Angelesu razkril podrobnosti o svoje novem štirivratnem kupeju. V Ingolstadtu so drugo generacijo A7 sportback tehnološko in oblikovno izpili. Oblika sledi oblikovalnem jeziku največjih Audijev, ki je letos debitirala z novim A8. Od slednjega ima širši in nižji obraz, ki poudarja športnost in agresivnost. Od predhodnika je krajši, notranjost pa je prostornejša.

Od starejšega ga boste ločili po ostrejših linijah in lučeh. Prepoznavna silhueta ostaja skoraj nespremenjena. Začenja se z dolgim motornim pokrovom, streha pa se v loku spusti k premičnem spojlerju, ki se samodejno aktivira nad hitrostjo 120 kilometrov na uro. Stranski profil sedaj poudarja pregib na vratih in ramenska črta, ki povezuje prednje in zadnje žaromete in poudarja boke.

Popolna digitalizacija notranjosti

Športni značaj notranjosti poudarja sredinska konzola, ki je usmerjena proti vozniku. Vrtljivi gumb vmesnika MMI so zamenjali s zaslonoma na dotik. Na vrhu sredinske konzole je 10,1-palčni zaslon na dotik, s katerim se ukazuje navigaciji in radiju. Spodnji 8,6-palčni zaslon pa služi kot vmesnik za upravljanje klimatske naprave in kot tipkovnica za navigacijo.

Notranjost močno spominja na tisto v večjem A8. Pred voznikom virtualen kokpit prikazuje vse potrebne informacije na 12,3 palca velikem zaslonu, ki ga poznamo že iz drugih Audijevih modelov. Novi A7 sportback bo nudil tako štiri kot petsedežno konfiguracijo kabine. Pri Audiju trdijo, da je od predhodnjika zadaj več prostora v predelu glave in kolen. Prtljažni prostor sprejme 535 litrov prtljage, s podrtjem zadnjih sedežev pa 1.390 litrov.

Svetlobna predstava

Prava atrakcija so zadnje luči, ki se raztezajo čez celotno širino zadka in jih sestavlja dvakrat po 13 trakov svetlečih diod, ki vozniku ob približanju pripravijo svetlobno predstavo. Na izbiro bo več stopenj sprednjih žarometov. Vrh ponudbe bodo matrični LED žarometi z lasersko tehnologijo. Štirivratni kupe bo s pomočjo laserjev in kamer v gostem prometu vozil sam. Za boljše vozne lastnosti je opremljen tudi s štirikolesnim krmiljenjem.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

V prodajne salone bo zapeljal februarja prihodnje leto. Najprej bo na voljo s 3-litrskim bencinskim šestvaljnikom, ki razvije 250 kilovatov (340 konjskih moči) in 500 njutonmetrov navora. Povezan bo s 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko. Opremljen bo z blagim hibridnim sistemom, ki omogoča neslišno jadranje v hitrostnem območju med 55 in 160 kilometri na uro. Z izključenim motorjem do 40 sekund jadra brez emisij in prihrani 0,7 litra goriva. Bencinski in dizelski štirivaljnik se bosta v ponudbi pridružila kasneje.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
FINANCE
Avto
Modni plemič, ob katerem zastane dih
Avto
AvtoMatej Kačič Modni plemič, ob katerem zastane dih 13

Audi Q2 s svojo mladostno podobo v urbani džungli postavlja nove trende, z mentaliteto prvakov osvaja predvsem ženska srca, a kaj ko gre njegova cena v razkazovanju vseh plemiških vrlin lahko tudi v nebo.

FINANCE
Avto
(intervju) Mariborčan, ki se je povzpel na vrh razvojne verige v Audiju
Avto
AvtoMiloš Milač (intervju) Mariborčan, ki se je povzpel na vrh razvojne verige v Audiju 1

»Audi zelo ceni pridnost in jo tudi dobro nagrajuje. Plače vseh zaposlenih v Audiju so zelo dobre, v primerjavi z BMW in Mercedes-Benzom so višje,« pravi 43-letni Matjaž Korman, ki zaseda pomembno mesto v razvoju tega avtomobilskega proizvajalca.

FINANCE
Avto
Tako električno prihodnost vidita VW in Audi
Avto
AvtoMiloš Milač Tako električno prihodnost vidita VW in Audi 9

Drzna koncepta sta požela veliko pozornosti na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, oba poganja elektrika

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Avto
Avto, ki prehiteva zakonodajo
Avto
AvtoMiloš Milač Avto, ki prehiteva zakonodajo 12

Na slovenski trg je zapeljal audi A8 četrte generacije. Eden najnaprednejših avtov ta hip, ki zna tudi sam voziti, a še ne sme. Novinec s ceno najmanj 107.500 evrov bo letos prepričal 40 Slovencev.

FINANCE
Avto
Raziskava zanesljivosti: japonski avtomobili zasenčili nemške
Avto
AvtoUroš Božin Raziskava zanesljivosti: japonski avtomobili zasenčili nemške 7

Kar 30 odstotkov udeležencev raziskave se je v zadnjem letu soočilo z okvaro svojega avtomobila. Med prvih deset najzanesljivejših avtomobilskih znamk se je uvrstilo šest japonskih.

FINANCE
Avto
Audi RS3 in kia stinger GT – nemško-korejski športni dvoboj
Avto
AvtoMiloš Milač Audi RS3 in kia stinger GT – nemško-korejski športni dvoboj 9

Kijinega športnega prvenca stingerja 3,3 T-GDI GT 4x4 smo primerjali z audijem RS3 sedanom. Korejec se je izkazal z udobjem, nemec z neulovljivo športnostjo in brutalnostjo.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)