Rabljen električen avto danes dobite že za deset tisočakov Rabljen električen avto danes dobite že za deset tisočakov Od lahkega štirikolesnika twiziya, rabljenih francozov, prve generacije nissana leafa do ameriškega »fička« 500e, ki v Evropo in Slovenijo prihaja po drugačnih kanalih
Kaj poganja elektromobilnost, kje so luknje in kje priložnosti? Kaj poganja elektromobilnost, kje so luknje in kje priložnosti? Prvič v zgodovini se povezujeta klasična energetika in transport. Ne motor, baterija in polnjenje bosta glavna elementa avta prihodnosti.
Novi ford focus: s čim bo vabil, s čim odganjal Slovence Novi ford focus: s čim bo vabil, s čim odganjal Slovence Novi ford focus na slovenski trg prinaša pošten prepih v kompaktnem razredu. Celostno zelo dober avto pa ima precej višje cene kot prej. Analizirali smo nov položaj focusa, razloge za podražitev in preverili kaj ponuja za najmanj 16.990 evrov.
So električni avti tudi v Sloveniji razprodani? Analizirali smo trg So električni avti tudi v Sloveniji razprodani? Analizirali smo trg Katere električne avtomobile lahko pri nas dobite takoj, na katere pa boste čakali zelo dolgo
Pod vročo pločevino ponuja presenetljivo veliko novega Pod vročo pločevino ponuja presenetljivo veliko novega Prenova je Mazdini uspešnici CX-3 na pogled resda prinesla le subtilne spremembe, zato pa bodo mnoge novosti toliko bolj cenili voznik in sopotniki. K nam pride še ta mesec z začetno ceno 16 tisoč evrov.

Cerar, tovornjakarji, podjetniki - teden, da te kap!

Čas branja: 3 min
13.10.2017  06:00
Toliko zanimivih avtomobilskih vsebin, kot se jih je zbralo v tem tednu, ni bilo še nikoli. Žal je eden od igralcev tudi naš premier Miro Cerar. Na srečo pa ni edini, ravnotežje držijo volana vešči podjetniki našega projekta najboljši poslovni vozniki, pa avtoprevozniki z dostavnimi in tovornimi vozili, ki doživljajo razcvet, delajo posel, premagujejo ovire, pa kdaj tudi sami kaj zamočijo. Da razbijemo SUV manijo, pišemo o dveh enoprostorcih in klasični limuzini iz hladne Švedske in še o marsičem.

»Vlada se spet ukvarja s stvarmi, ki niso nujne – namesto da bi se zdaj, ko nam gre dobro, ukvarjala z razdolževanjem in reformami ter odpravo kriznih ukrepov, ki dušijo gospodarstvo, sploh tisto, ki potrebuje visoko kvalificirano delovno silo.« Tako je podjetnik Igor Akrapovič" title="Igor Akrapovič">Igor Akrapovič pospremil odločitev vlade, da po letu 2030 v Sloveniji ne bo več dovoljena prva registracija avtomobilov z notranjim izgorevanjem na bencin ali dizel, ki bodo presegli izpuste od 50 gramov ogljikovega dioksida na kilometer.

Kaj storiti, ko vam odnese zadek? Zavirati na vso moč, stopiti na plin, dvigniti roke in vse prepustiti elektronskim pomagalom? Po pravi odgovor smo se s službenimi vozniki iz 24 podjetij odpravili v varno okolje poligona.

Renault grand scenic je kljub trendovski preobrazbi v modernega križanca ohranil svoje vrline klasičnega velikodružinskega enoprostorca ter jih z več prilagodljivosti in naprednimi tehnologijami še nadgradil.

Scenicobv tekmec, opel zafira tourer, pa je pravzaprav tipičen predstavnik srednjevelikih enoprostorcev, tiste avtomobilske vrste, ki doživlja opazen tržni eksodus.

Volvo S90 D5 AWD Inscription v prestižni segment prinaša skandinavsko umirjenost, domačnost, nadpovprečno varnost in izvrstno tehnologijo, s katero umetelno skrije zgolj štiri valje v nosu.

Tesla je razočarala s proizvodnjo modela 3, a vlagateljev to ni opazneje prizadelo. Ameriški proizvajalec luksuznih električnih vozil Tesla je v tretjem četrtletju osupnil s skromno proizvodnjo novega avtomobila model 3. Zaradi težav v proizvodnji so izdelali le 260 primerkov težko pričakovanega novega modela, zaradi česar je ta prej butični kot pa velikoserijski.

Danes smo na 32 straneh, kot prilogo Časnika Finance, objavili prilogo Gospodarska vozila.

V njej pišemo kaj žene prodajo gospodarskih vozil v Sloveniji in kako velik je v resnici trg. Kako pomembna so gospodarska vozila v Evropi, najbolje dokazujejo številke. Kakšen je njihov pomen v Sloveniji, pa ti podatki.

Direktor področja gospodarska vozila v Autocommercu Damjan Cirman v našem intervjuju govori o ovirah slovenskih avtprevoznikov in tudi o tem, kaj bi morala vlada narediti, da bi lažje in predvsem enakovredno tekmovali s tujimi.

Seveda ga tudi naši kdaj polomijo. S policisti smo preverili klasične prekrške, tudi slovenskih, tovornjakarjev za volanom. Ne boste verjeli, kaj vse se da početi med vožnjo! Od prekrškov k goljufijam z emulatorji AdBlue v tovornjakih. Kako potekajo, kakšne prihranke prinašajo in kako poteka nadzor ter kaznovanje kršiteljev.

Da ne bomo le kritizirali, pišemo še nasvete kako lahko vsak prevoznik prihrani kar nekaj tisočakov na leto, pa ne gre le za varčno vožnjo, ampak tudi nekaj drugih trikov. V prilogi smo se poglobili tudi v razvojne smernice naslednjih nekaj let ter preverili kakšno vlogo v gospodarskih vozilih igra elektrika. V osebnih avtomobilih, vemo, vse večjo.

Lizinške hiše pojasnjujejo, zakaj financiranje dostavnikov in tovornjakov ne sledi rasti njihove prodaje.

Še nekaj besed o letošnjem zmagovalcu izbora dostavno vozilo leta 2017 - volkswagnu crafterju, ki je dobil štirikolesni pogon ter njegovem bratrancu MAN TGE, ki je pred kratkim zapeljal na slovenski trg.

Ob velikanih ne smemo pozabiti na tiste prave vrline šminkerjev na naših cestah - terenskih poltovornjakov oziroma pick-upov. V prvi vrsti so to zmogljiva in robustna gospodarska vozila. Naredili smo pregled ponudbe na trgu in poudarili njihove ključne sposobnosti.

Uspešen delovni teden vam želim!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Sanje, goljufije in vladne blesarije

Razburljiv teden je prinesel zmagovalca našega tekmovanja za najboljše poslovne voznike ter skoraj sto službenih voznikov, ki bodo...

AVTO
Novice
Novice Za volanom zelene pošasti, pametni volvo in ferrari v Sloveniji

Razburljiv avtomobilski teden prinaša dva volva, XC60 na slovenskem trgu in prve informacije o manjšem XC40. Na zahtevnem dirkališču...

AVTO
Novice
Novice Konec za sanjske številke o porabi, lov na čarovnice in jesenska vročica novosti

Debata o dizelskih motorjih se je močno razvnela, resda predvsem v Nemčiji, a največji evropski trg vselej vpliva na druge, tudi na...

AVTO
Novice
Novice Šef Hidrie o dizlih ter blišč in realnost avtomobilskega Frankfurta

V razburljivem avtomobilskem tednu vam prinašam podroben intervju s šefom Hidrie Iztokom Seljakom, poročilo iz naelektrenega...

AVTO
Novice
Novice VW in Subaru menjata barve, Tesla pa obljublja nebesa

Avtomobilski posel je poln preobratov in presenečenj. Pogled v ozadje posla pa stvari postavi na pravo mesto

FINANCE
Članki
Članki Prelom: ECB je začela opuščati spodbujevalne ukrepe – kaj to pomeni za ceno vaših posojil? 2

Šef ECB Mario Draghi sporoča: ECB bo kmalu, že januarja 2018 začela opuščati spodbujevalne ukrepe, s katerimi je doslej trg zalivala...

FINANCE
Članki
Članki Kdo je Andrej Babiš, češki Trump in verjetni novi češki premier

Andrej Babiš ima dar, da ljudje v njem vidijo tisto, kar hočejo – na primer borca proti korupciji, čeprav so ga maja kot finančnega...

FINANCE
Članki
Članki Trenutek resnice: Mario Draghi bo predvidoma nakazal, kdaj bo ECB začela višati obrestne mere 4

Vse oči so spet uprte v Frankfurt, kjer bo šef ECB Mario Draghi na zgodnjepopoldanski tiskovni konferenci predvidoma razkril, kakšna bo...