Rabljen električen avto danes dobite že za deset tisočakov Rabljen električen avto danes dobite že za deset tisočakov Od lahkega štirikolesnika twiziya, rabljenih francozov, prve generacije nissana leafa do ameriškega »fička« 500e, ki v Evropo in Slovenijo prihaja po drugačnih kanalih
Kaj poganja elektromobilnost, kje so luknje in kje priložnosti? Kaj poganja elektromobilnost, kje so luknje in kje priložnosti? Prvič v zgodovini se povezujeta klasična energetika in transport. Ne motor, baterija in polnjenje bosta glavna elementa avta prihodnosti.
Novi ford focus: s čim bo vabil, s čim odganjal Slovence Novi ford focus: s čim bo vabil, s čim odganjal Slovence Novi ford focus na slovenski trg prinaša pošten prepih v kompaktnem razredu. Celostno zelo dober avto pa ima precej višje cene kot prej. Analizirali smo nov položaj focusa, razloge za podražitev in preverili kaj ponuja za najmanj 16.990 evrov.
So električni avti tudi v Sloveniji razprodani? Analizirali smo trg So električni avti tudi v Sloveniji razprodani? Analizirali smo trg Katere električne avtomobile lahko pri nas dobite takoj, na katere pa boste čakali zelo dolgo
Pod vročo pločevino ponuja presenetljivo veliko novega Pod vročo pločevino ponuja presenetljivo veliko novega Prenova je Mazdini uspešnici CX-3 na pogled resda prinesla le subtilne spremembe, zato pa bodo mnoge novosti toliko bolj cenili voznik in sopotniki. K nam pride še ta mesec z začetno ceno 16 tisoč evrov.

Avtomobilska Nemčija po volitvah, dostavniki in zaton avtosalonov

Čas branja: 2 min
29.09.2017  08:24
Nemška koalicija z zelenimi utegne pretresti domačo avtoindustrijo, Nemci se spopadajo še s slabšim obiskom avtomobilskega salona - je tovrstna predstava obsojena na propad? V tem tednu smo spoznali dva nova dostavnika, VW crafter s štirikolesnim pogonom in njegovega bratranca MAN TGE. Opel je dodelal potniški in tovorni vivaro, dostavniške korenine imata tudi citroën spacetourer in peugeot traveller. Na trg sta zapeljala razkošni mercedes-benz razreda S in Jeepov kompaktni compass, Hyundaijeva prestižna znamka Genesis pa je predstavila tekmeca BMW 3
Avtomobilska Nemčija po volitvah, dostavniki in zaton avtosalonov

Nemške volitve: zeleni v koalicijo, slabe novice za avtoindustrijo? Slab izid vodilnih sredinskih strank na nemških parlamentarnih volitvah v koalicijo odpira vrata Zelenim, ta pa pomeni dodaten pritisk na avtomobilsko industrijo, ocenjujejo analitiki.

Volkswagen crafter se letošnjo jesen in z napovedjo, da se na slovenskem trgu pojavi maja prihodnje leto (zato nič o cenah), pelje z dvema pomembnima novostma: štirikolesnim pogonom in osemstopenjskim samodejnim menjalnikom, ki pa ni sloviti Volkswagnov dvosklopčni DSG. S tem se povečuje uporabnost vozila, kar še posebej velja za štirikolesni pogon, ki »sliši« na znano Volkswagnovo oznako 4motion.

Citroëna spacetourerja in peugeota travellerja je prinesla praznina na trgu velikih enoprostorcev. Menimo pa, da sta odlično prilagojena sodobnemu času, razmišljanju in denarnicam kupcev, ki ju, vsaj po našem mnenju, morda prepogosto spregledajo prav zaradi zgoraj opisanih trendov.

Mercedes-Benz razreda S: za uspešne slovenske poslovneže, lastnike podjetij in predsednike uprav je prišel trenutek, ko imajo v svojem življenju lahko prav vse. Potrebnega je le nekaj poguma in vsaj 101 tisoč evrov na računu, za vse ostalo bosta poskrbela šofer in prenovljeni Mercedes S.

Glede na vnovično rast prodaje na evropskem trgu, so avtomobilski proizvajalci pričakovali vsaj tako dober ali večji obisk avtosalona v Frankfurtu kot leta 2015, a so se ušteli. Salon je namreč med 14. in 24. septembrom letos obiskalo 810 tisoč obiskovalcev, kar je 122 tisoč manj kot leta 2015.

Jeep compass ukrojen v maniri velikega cherokeeja ter postavljen na platformo malega renegada je samozavestno zapolnil vrzel v Jeepovi ponudbi, Slovence svobodnega duha pa bo skušal prepričati tudi s ceno – od 23.490 evrov.

MAN se letos podaja v nove vode – z modelom TGE vstopa v svet dostavnikov skupne mase od tri do 5,5 tone; s tem se Bavarci spuščajo tudi v segment pod 7,5 tone, ki ga doslej niso pokrivali. MAN TGE je skupni projekt pod streho Volkswagna, ni pa prvo vozilo, ki je plod sodelovanja teh dveh znamk. Med letoma 1979 in 1993 je s proizvodnih trakov tovarne v Hannovru prihajala serija G (pri Volkswagnu imenovana LT), ki je ponujala vozila od šest do deset ton skupne mase s kabino, nameščeno nad motorjem.

Genesis je Hyundai-eva prestižna znamka, ki v premijskem razredu predstavlja cenovno ugodnejšo alternativo Nemcem in že v osnovi ponuja več serijske opreme. Novi genesis G70 je korejsko orožje naperjeno proti BMW serije 3.

Tudi prefinjeni opel polni praznino, ki so jo ustvarili veliki enoprostorci. Potniški ali tovorni kombi opel vivaro ima kopico dodatkov in ceno od dobrih 25 tisočakov naprej.

Opel zapušča tudi prva dama trženja Tina Müller. Müllerjeva bo vodila mrežo trgovin s kozmetiko Douglas, njen naslednik še ni znan.

Uspešen delovni teden vam želim!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku!

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novosti
Novosti VW crafter v preobleki najmanjšega MANA

MAN se letos podaja v nove vode – z modelom TGE vstopa v svet dostavnikov skupne mase od tri do 5,5 tone; s tem se Bavarci spuščajo...

AVTO
Novosti
Novosti Volkswagen za težke razmere 1

Volkswagnov crafter, lahko gospodarsko vozilo, se ob zelo različnih dolžinah, višinah, volumnu tovornega prostora in nosilnosti po novem...

AVTO
Novice
Novice Elektrika in hibridi na poti v tovorna vozila

Dostavniki so dejansko še najbliže osebnim vozilom, zato ne preseneča podatek, da so električno gnana dostavna vozila danes že...

AVTO
Posel
Posel Kaj poganja rast prodaje gospodarskih vozil in kako velik je v resnici trg?

Rast prodaje, a ne nujno zgolj slovenskim kupcem, in vprašanje o rabljenih dostavnikih. Je trg razvit in v kakšnem stanju so ta vozila?

FINANCE
Članki
Članki Trenutek resnice: Mario Draghi bo predvidoma nakazal, kdaj bo ECB začela višati obrestne mere 4

Vse oči so spet uprte v Frankfurt, kjer bo šef ECB Mario Draghi na zgodnjepopoldanski tiskovni konferenci predvidoma razkril, kakšna bo...

FINANCE
Članki
Članki Kdo je Andrej Babiš, češki Trump in verjetni novi češki premier

Andrej Babiš ima dar, da ljudje v njem vidijo tisto, kar hočejo – na primer borca proti korupciji, čeprav so ga maja kot finančnega...

AVTO
Posel
Posel Zakaj je bila septembra prodaja novih avtov največja v V. Britaniji - čeprav je strmoglavila 2

Kako to, da je septembra prišlo do britanskega paradoksa pri prodaji novih avtov in kaj se je pri prodaji novih avtov v EU dogajalo v...