(Intervju) Avstrijka, ki je zasnovala šefa sipin Bližnjega vzhoda (Intervju) Avstrijka, ki je zasnovala šefa sipin Bližnjega vzhoda V moškem svetu avtomobilov se dame redko prebijejo v ospredje. Ena takšnih je Avstrijka Caroline Krismer, strojna inženirka in ekonomistka, ki se je kalila v Magni, se izpopolnjevala pri projektu za Lamborghini, v celoti vodila projekt maseratija GT in za češnjo na torti od začetka do konca vodila nastajanje prvega Rolls-Royceovega luksuznega terenca.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.
(Video) Sopotništvo oziroma kako »nujno« zlo obrnete v prihranke na celi črti (Video) Sopotništvo oziroma kako »nujno« zlo obrnete v prihranke na celi črti S pravim avtom in sopotništvom do desetkrat nižjih stroškov, pa še pozabljeno družabnost boste obudili v sicer samotnih jutrih
Bencinski focus proti dizelskemu – kako se izide večna dilema? Bencinski focus proti dizelskemu – kako se izide večna dilema? Vzporedno smo zapeljali dva najnovejša forda focusa s povsem različnima motorjema in ugotovili, da so razlike med dizlom in bencinarjem bolj simbolne; ali drugače: z nobenim ne boste zgrešili, le o svojih potrebah prej razmislite.

Avtomobilska Nemčija po volitvah, dostavniki in zaton avtosalonov

Čas branja: 2 min
29.09.2017  08:24
Nemška koalicija z zelenimi utegne pretresti domačo avtoindustrijo, Nemci se spopadajo še s slabšim obiskom avtomobilskega salona - je tovrstna predstava obsojena na propad? V tem tednu smo spoznali dva nova dostavnika, VW crafter s štirikolesnim pogonom in njegovega bratranca MAN TGE. Opel je dodelal potniški in tovorni vivaro, dostavniške korenine imata tudi citroën spacetourer in peugeot traveller. Na trg sta zapeljala razkošni mercedes-benz razreda S in Jeepov kompaktni compass, Hyundaijeva prestižna znamka Genesis pa je predstavila tekmeca BMW 3
Avtomobilska Nemčija po volitvah, dostavniki in zaton avtosalonov

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Volkswagen dodaj
Mercedes dodaj
MAN dodaj
Hyundai dodaj
Opel dodaj

Nemške volitve: zeleni v koalicijo, slabe novice za avtoindustrijo? Slab izid vodilnih sredinskih strank na nemških parlamentarnih volitvah v koalicijo odpira vrata Zelenim, ta pa pomeni dodaten pritisk na avtomobilsko industrijo, ocenjujejo analitiki.

Volkswagen crafter se letošnjo jesen in z napovedjo, da se na slovenskem trgu pojavi maja prihodnje leto (zato nič o cenah), pelje z dvema pomembnima novostma: štirikolesnim pogonom in osemstopenjskim samodejnim menjalnikom, ki pa ni sloviti Volkswagnov dvosklopčni DSG. S tem se povečuje uporabnost vozila, kar še posebej velja za štirikolesni pogon, ki »sliši« na znano Volkswagnovo oznako 4motion.

Citroëna spacetourerja in peugeota travellerja je prinesla praznina na trgu velikih enoprostorcev. Menimo pa, da sta odlično prilagojena sodobnemu času, razmišljanju in denarnicam kupcev, ki ju, vsaj po našem mnenju, morda prepogosto spregledajo prav zaradi zgoraj opisanih trendov.

Mercedes-Benz razreda S: za uspešne slovenske poslovneže, lastnike podjetij in predsednike uprav je prišel trenutek, ko imajo v svojem življenju lahko prav vse. Potrebnega je le nekaj poguma in vsaj 101 tisoč evrov na računu, za vse ostalo bosta poskrbela šofer in prenovljeni Mercedes S.

Glede na vnovično rast prodaje na evropskem trgu, so avtomobilski proizvajalci pričakovali vsaj tako dober ali večji obisk avtosalona v Frankfurtu kot leta 2015, a so se ušteli. Salon je namreč med 14. in 24. septembrom letos obiskalo 810 tisoč obiskovalcev, kar je 122 tisoč manj kot leta 2015.

Jeep compass ukrojen v maniri velikega cherokeeja ter postavljen na platformo malega renegada je samozavestno zapolnil vrzel v Jeepovi ponudbi, Slovence svobodnega duha pa bo skušal prepričati tudi s ceno – od 23.490 evrov.

MAN se letos podaja v nove vode – z modelom TGE vstopa v svet dostavnikov skupne mase od tri do 5,5 tone; s tem se Bavarci spuščajo tudi v segment pod 7,5 tone, ki ga doslej niso pokrivali. MAN TGE je skupni projekt pod streho Volkswagna, ni pa prvo vozilo, ki je plod sodelovanja teh dveh znamk. Med letoma 1979 in 1993 je s proizvodnih trakov tovarne v Hannovru prihajala serija G (pri Volkswagnu imenovana LT), ki je ponujala vozila od šest do deset ton skupne mase s kabino, nameščeno nad motorjem.

Genesis je Hyundai-eva prestižna znamka, ki v premijskem razredu predstavlja cenovno ugodnejšo alternativo Nemcem in že v osnovi ponuja več serijske opreme. Novi genesis G70 je korejsko orožje naperjeno proti BMW serije 3.

Tudi prefinjeni opel polni praznino, ki so jo ustvarili veliki enoprostorci. Potniški ali tovorni kombi opel vivaro ima kopico dodatkov in ceno od dobrih 25 tisočakov naprej.

Opel zapušča tudi prva dama trženja Tina Müller. Müllerjeva bo vodila mrežo trgovin s kozmetiko Douglas, njen naslednik še ni znan.

Uspešen delovni teden vam želim!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku!


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novosti
Novosti VW crafter v preobleki najmanjšega MANA

MAN se letos podaja v nove vode – z modelom TGE vstopa v svet dostavnikov skupne mase od tri do 5,5 tone; s tem se Bavarci spuščajo...

AVTO
Novosti
Novosti Volkswagen za težke razmere 1

Volkswagnov crafter, lahko gospodarsko vozilo, se ob zelo različnih dolžinah, višinah, volumnu tovornega prostora in nosilnosti po novem...

AVTO
Novice
Novice Elektrika in hibridi na poti v tovorna vozila

Dostavniki so dejansko še najbliže osebnim vozilom, zato ne preseneča podatek, da so električno gnana dostavna vozila danes že...

AVTO
Posel
Posel Kaj poganja rast prodaje gospodarskih vozil in kako velik je v resnici trg?

Rast prodaje, a ne nujno zgolj slovenskim kupcem, in vprašanje o rabljenih dostavnikih. Je trg razvit in v kakšnem stanju so ta vozila?

FINANCE
Članki
Članki Je EU je po tihem že posekala ZDA v rasti BDP? 9

V minulih letih smo se navadili brati, da ameriško gospodarstvo okreva veliko močneje od evropskega. Pa to še drži?

FINANCE
Članki
Članki (Brexit) Dve omehčani britanski stališči, ki bi ju morali poznati

Pogajalski ekipi EU in Velike Britanije začenjata četrti krog pogajanj o brexitu; ta bo predvidoma tekel v senci petkovega govora...

FINANCE
Članki
Članki (novi krog pogajanj o brexitu) Bosta EU in Velika Britanija zbližali stališča?

V Bruslju se ob 17. uri začenja tretji krog britansko-evropskih pogajanj o brexitu; med težjimi je vprašanje o finančnih obveznostih V....