Vroča nemka z obilo, prevečkrat spregledane, bencinske romantike Vroča nemka z obilo, prevečkrat spregledane, bencinske romantike Insignia je privlačna in nevsiljiva avtocestna limuzina, ki v marsikaterem pogledu preseneti. Z 1,6 litrskim turbobencinskim motorjem s 147 kilovati (200 konjskimi močmi) ponuja romantično kombinacijo, ki jo danes na žalost kupci prepogosto spregledajo.
Svetovni avto leta 2019: velika zmaga jaguarja I-pacea, kipci še audiju A7, mclarnu 720S in suzukiju jimnyju Svetovni avto leta 2019: velika zmaga jaguarja I-pacea, kipci še audiju A7, mclarnu 720S in suzukiju jimnyju V New Yorku smo danes razglasili že 15. zmagovalce izbora Svetovni avto leta. Največ odličij je prejel jaguar I-pace.
Mercedes, v katerem se bodo vozili tudi milenijci Mercedes, v katerem se bodo vozili tudi milenijci Še ena vroča srebrna puščica s pečatom Roberta Lešnika. CLA je izjemno pomemben mercedes. Kar 70 odstotkov kupcev je novih, mlajših strank, kar tri četrtine teh pa jih ostane zvestih znamki.
Razkošen lexus s 26-palčnim zaslonom le za Azijce Razkošen lexus s 26-palčnim zaslonom le za Azijce Japonski Lexus želi kupcem ponuditi še več prostora in razkošja. To pa je mogoče le v kombijevski zasnovi. Danes je v Šanghaju predstavil prvi enoprostorec LM.

Obisk avtosalona v Frankfurtu skrčila dizelska kriza in socialna omrežja

Čas branja: 1 min
25.09.2017  12:54
Najpomembnejša jesenska avtomobilska predstava, salon v Frankfurtu ki se je vrata zaprl včeraj ob sedmih zvečer, je letos pritegnil 122 tisoč manj obiskovalcev kot predlani.
Obisk avtosalona v Frankfurtu skrčila dizelska kriza in socialna omrežja
Avtomobilski salon v Frankfurtu je največja tovrstna predstava na svetu. Poleg desetih dvoran ponuja tudi velike odkrite površine, kjer potekajo različne predstavitve, testne vožnje in prikazi delovanja tehnike. Kljub bogati ponudbi, ga je letos obiskalo precej manj obiskovalcev kot predlani.
Foto: Miloš Milač

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Automobilwoche dodaj
Fiat dodaj
Volvo dodaj
Nissan dodaj
DS dodaj

Glede na vnovično rast prodaje na evropskem trgu, so avtomobilski proizvajalci pričakovali vsaj tako dober ali večji obisk kot leta 2015, a so se ušteli. Salon je namreč med 14. in 24. septembrom letos obiskalo 810 tisoč obiskovalcev, kar je 122 tisoč manj kot leta 2015.

Združenje avtomobilskih proizvajalcev je upad za nemški Automobilwoche pojasnilo z več razlogi. »Dizelska afera in napoved prepovedi vstopa v nemška mesta s starejšimi dizelskimi motorji so povzročili nelagodje voznikov avtomobilov, to je neposredno vplivalo avtomobilskega salon v Frankfurtu.« Del obiskovalcev pa je salon doživelo prek socialnih omrežij, predvsem facebooka. Letošnjo predstavo je po tej poti spremljalo 45 milijonov ljudi, kar je štirikrat več kot leta 2015.

Avtomobilski salon v Frankfurtu poteka vsake dve leti, bienalno se v jesenskem terminu izmenjuje s pariškim. Je najpomembnejši avtomobilski salon v drugi polovici leta in vsako leto pritegne blizu milijon obiskovalcev. Letos je na salonu razstavljalo okoli tisoč razstavljalcev iz 39 držav sveta, od tega jih je bilo 41 odstotkov izven Nemčije. Predstava je bila dobra, bogata z novostmi in spremljevalnim programom. Res pa je, da je udeležbo na salonu zavrnilo nekaj vidnejših avtomobilskih znamk, denimo Tesla, Fiat, Volvo, Nissan, DS, Infiniti, Peugeot, Mitsubishi, Aston Martin in Rolls-Royce.

Poslovni avto leta 2019

Glasujte za najboljši avto leta v petih kategorijah: službeni, poslovni, managerski, EKO avto in luksuzni terenec.
Glasovanje poteka do 20. maja.

 

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Češki predsednik Zeman bi raje izgubil sredstva EU kot sprejel begunce 6

Iz višegrajskih članic so se burno odzvali na odločitev Sodišča EU, da zavrne njihovo tožbo proti evropskim begunskim kvotam; zdaj se...

FINANCE
Članki
Članki Ko centralni bančniki zrejo v inflacijske krivulje 2

Kje je inflacija na dolarskem in evrskem območju – ter kaj trg pričakuje od tokratnega zasedanja ameriške centralne banke Fed

FINANCE
Članki
Članki Evropski finančni ministri tokrat o reformi DDV in obdavčitve dela

Davki … in davki - ti bodo zaznamovali ponedeljkovo zasedanje evrskih finančnih ministrov ter torkovo zasedanje finančnih ministrov...

FINANCE
Članki
Članki Funt je teden začel z izrazitim zdrsom 1

V primerjavi z začetkom leta 2016 je funt glede na evro zdaj vreden že okoli 17 odstotkov manj; to pa pomeni, da je z evri na Otoku zdaj...

FINANCE
Članki
Članki Avstrija se je z leve nagnila na desno, zmaga Kurzu 2

Ker so bile predčasne volitve izvedene zaradi razpada koalicije med desnosredinsko ljudsko stranko ÖVP ter levosredinsko...