Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti V luči ženevskega avtosalona so pri JBR Capitalu pripravili lestvici ženevskih avtomobilov, ki so naložbo lastnikov oplemenitili ali pa precej osiromašili.
Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Ameriški Ford je lani, predvsem zaradi izgub v Evropi in na Kitajskem, zmanjšal dobiček pred davki za 37 odstotkov. Šef Forda si je kljub temu prislužil povišek.
Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Audijev operativni dobiček je lani upadel za 32,3 odstotka, na 3,53 milijarde evrov. Za levji delež zmanjšanja so krivi kazen münchenskega sodišča in drugi stroški, povezani z afero Dieselgate. Napovedi za 2019 so boljše.
Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Privzdignjena tesla model 3 – model Y med kupce prihaja konec leta 2020, osnovna različica pa leta 2021. Že zdaj pa je jasno, da bodo evropske cene zanjo od 20 do 26 odstotkov višje kot ameriške.
Mazdina trojka postavlja čustva na resen preizkus Mazdina trojka postavlja čustva na resen preizkus Mazda je v Slovenijo pripeljala novo trojko, oblikovno in tehnično odličen avto za 20 tisočakov, ki se v bolje opremljenih različicah in celo s štirikolesnim pogonom odkrito spogleduje s prestižnim razredom.

Volvov SUV XC40 poleg tehničnih inovacij prinaša tudi sistem mesečnega najema

Čas branja: 3 min
21.09.2017  16:05
Švedski Volvo je danes razkril dolgo pričakovani kompaktni športni terenec XC40, ki bo spomladi prihodne leto zapeljal med evropske kupce; cena v Angliji bo med 31.500 in 45 tisoč evrov
Volvov SUV XC40 poleg tehničnih inovacij prinaša tudi sistem mesečnega najema
XC40 je najnovejši in najmanjši športni terenec te znamke, zasnovan pa je na novi platformi CMA, ki so jo razvili skupaj s svojim lastnikom Geelyjem. Že v prihodnjem letu Volvo načrtuje prodajo 125 tisoč XC40, kar bo pomenilo okoli petino celotne prodaje znamke.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
BMW dodaj
Mercedes-Benz dodaj
CMA dodaj
Volvo dodaj

XC40 je najmanjši Volvov športni terenec, sodi med kompaktneže kot denimo BMW X1, mercedes-benz GLA in audi Q3, obenem pa je prvi član nove kompaktne družine tega proizvajalca, ki nastaja na skupni podlagi CMA s kitajskim Geelyjem – Volvovim lastnikom. V družino SUV te znamke prihaja kot najmanjši in najmlajši predstavnik, kljub majhnosti pa je opremljen z varnostnimi sistemi iz večjih bratov XC60 in XC90.

Novi XC40 je pomemben model za to znamko, saj bo po napovedih Volva dal odločilen prispevek k skoraj 50-odstotni rasti prodaje v letu 2020, kar pomeni 800 tisoč vozil; lani je znamka prodala nekaj več kot pol milijona vozil. Že v prihodnjem letu Volvo načrtuje prodajo 125 tisoč XC40, kar bo pomenilo okoli petino celotne prodaje znamke.

Kot smo pri Volvu že navajeni, novinec prinaša kopico inovacij. XC40 bo prvi avto te znamke, ki bo ponujal brezžično polnjenje mobilnega telefona. Sistem city safety, ki preprečuje trke v mestu, je nadgrajen in deluje do hitrosti 60 kilometrov na uro (prej do 50). Varnostna in asistenčna oprema vključuje še sisteme pilot assist za polsamodejno vožnjo – usmerjanje znotraj voznega pasu in samodejno zaviranje ter pospeševanje pred spredaj vozečimi avtomobili, sistem proti zapustitvi cestišča (run-off road protection and mitigation) in cross traffic alert s 360-stopinjsko kamero, ki opozarja na promet v križiščih in lajša parkiranje.

Neznane pa so ostale njegove mere. Glede na razred, v katerega sodi, domnevamo, da je novinec dolg okoli 4,4 metra.

Nekaj zanimivih rešitev je tudi v kabini, ki je sicer oblikovana v značilnem Volvovem stilu z 12,3-palčnim zaslonom na dotik. Zvočnike so inženirji umaknili iz vrat, zato je tam več prostora za shranjevanje predmetov. Predale so vgradili tudi v tla, poleg tega je na voljo še poseben prostor za mobilni telefon, kjer je omogočeno brezžično polnjenje baterije. Praktične kljuke pa omogočajo, da torbe in nakupovalne vrečke med vožnjo ostajajo na svojem mestu.

Volvo bo kupcem na sedmih evropskih trgih (na Švedskem, Norveškem, v Nemčiji, Italiji, Španiji, Veliki Britaniji in na Poljskem) ponudil posebno storitev care by Volvo, ki bo za 699 evrov na mesec brez pologa (za obdobje 24 mesecev) vključevala najem vozila, vzdrževanje, zavarovanje in pomoč na cesti. Seznam storitev pa se bo sčasoma še obogatil.

V motorni ponudbi bodo le dvolitrski turbomotorji. Na začetku bosta v ponudbi le modela D4 (turbodizel s 140 kilovati) in T5 (turbobencinar s 184 kilovati), pozneje pa bodo na voljo še drugi motorji z močjo od 110 kilovatov. V prihodnje pa bo volvo XC40 na voljo tudi s trivaljnim priključnim hibridom in popolnoma električno različico.

Proizvodnja volva XC40 se začne novembra letos v belgijskem Gentu, med kupce pa bo zapeljal marca prihodnje leto.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Volvov največji posel: 24 tisoč samovozečih taksijev za Uber

Med letoma 2019 in 2021 bo Volvo Uberju dobavil do 24 tisoč avtomobilov

AVTO
Novosti
Novosti Švedski varnostni odličnjak za 47 tisoč evrov 3

Na slovenske ceste je zapeljal novi Volvo XC60, v katerega so Švedi zapakirali veliko prestiža, udobja in predvsem vse svoje znanje na...

AVTO
Novosti
Novosti Mali volvo z velikimi ambicijami 4

Volvo je za ceno 29.990 evrov na slovenske ceste pripeljal model XC40, kompaktni športni terenec pa ne skriva ambicij postati njihov...

FINANCE
Članki
Članki Ko centralni bančniki zrejo v inflacijske krivulje 2

Kje je inflacija na dolarskem in evrskem območju – ter kaj trg pričakuje od tokratnega zasedanja ameriške centralne banke Fed