Avto

Indijci pripravljajo tekmeca Tesli

Kolegi iz indijske NDTV so danes razkrili, da indijski proizvajalec Mahindra pripravlja družino novih avtomobilov pod blagovno znamko Pininfarina, ki jo je leta 2015 prevzel za 23,4 milijona evrov.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

21.09.2017 13:01
Čas branja: 1 min

Indijci, podobno kot Kitajci, z velikimi koraki vstopajo v avtomobilsko industrijo. Poleg negovanja lastnih znamk radi posegajo tudi po tujih. Primer je Tata Motors, ki ima v lasti Jaguar Land Rover. Prav tako indijska Mahidra pa je leta 2015 kupila slovitega italijanskega oblikovalca Pininfarina. Za zadolženo podjetje je odštela le 23,4 milijona evrov, poleg poplačila dolga seveda. S studiom pa je dobila slovito ime podjetja, ki se je podpisalo pod številne avtomobilske kreacije, denimo tudi pod ferrari F40.

Kakšne načrte pa so Indijci dejansko imeli s Pininfarino, pa razkriva novica, ki so jo objavili kolegi iz indijskega NDTV. Mahindra pod blagovno znamko Pininfarina snuje družino avtomobilov, ki jih bodo po vsej verjetnosti poganjali le električni motorji. Mahindra ima na tem področju že nekaj izkušenj iz Formule-E in izdelave električnih aparatov. Po zapisu NDTV bo Pininfarina tako iz oblikovalskega studia prerasla v proizvajalca avtomobilov, v obdobju treh do petih let pa bo predstavila tri nove električne avtomobile, limuzino, športnega terenca in petvratno kombilimuzino. Prvi model bo predvidoma predstavljen že marca prihodnje leto na avtomobilskem salonu v Ženevi. Prodaja pa se bo sprva pričela v ZDA in v Evropi, kasneje še na drugih celinah.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
Za volanom zelene pošasti, pametni volvo in ferrari v Sloveniji
Avto
AvtoMiloš Milač Za volanom zelene pošasti, pametni volvo in ferrari v Sloveniji

Razburljiv avtomobilski teden prinaša dva volva, XC60 na slovenskem trgu in prve informacije o manjšem XC40. Na zahtevnem dirkališču smo vozili mercedes-AMG GTR s 585 konji, na našem trgu pozdravili nissana qashqaija in forda ka+, razkrili kandidate izbora svetovni avto leta, v katerem sodelujemo, končali poročilo o novostih Frankfurta in si ogledali video o novem ferrariju portofino, ki je nastal v Sloveniji.

FINANCE
Avto
Range za modno pisto in blato
Avto
AvtoJanez Kovačič Range za modno pisto in blato 6

Range rover velar se dokazuje s prečiščeno karoserijsko podobo, notranjo imenitnostjo, pri izvedenki first edition pa mimogrede pomete z morebitnimi pričakovanji o plebejskem športnem terencu

FINANCE
Avto
Električni avti: velikanska rast prodaje, deleži pa še vedno mini
Avto
AvtoAlbina Kenda Električni avti: velikanska rast prodaje, deleži pa še vedno mini

V Evropski uniji je prodaja električnih avtomobilov v prvem polletju glede na isto lansko obdobje v povprečju zrasla za 49,5 odstotka, vendar pa je delež električnih med vsemi novoregistiranimi avti dosegel le 0,57 odstotka

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Avto
Raziskava zanesljivosti: japonski avtomobili zasenčili nemške
Avto
AvtoUroš Božin Raziskava zanesljivosti: japonski avtomobili zasenčili nemške 7

Kar 30 odstotkov udeležencev raziskave se je v zadnjem letu soočilo z okvaro svojega avtomobila. Med prvih deset najzanesljivejših avtomobilskih znamk se je uvrstilo šest japonskih.

FINANCE
Avto
Kaj oblaki nad nemško avtomobilsko industrijo pomenijo za proizvajalce avtomobilskih delov
Avto
AvtoJure Ugovšek Kaj oblaki nad nemško avtomobilsko industrijo pomenijo za proizvajalce avtomobilskih delov

Upada prodaja dizelskih vozil, prav tako cene delnic avtomobilskih proizvajalcev

FINANCE
Avto
Prodaja avtomobilov na predkrizni ravni, smo dosegli vrh?
Avto
AvtoUroš Božin Prodaja avtomobilov na predkrizni ravni, smo dosegli vrh? 1

Med podjetji je prodajo najbolj povečala Alfa Romeo, kateri se je prodaja okrepila za kar 40 odstotkov. Med blagovnimi znamkami je s 15 odstotki največ pridobila Toyota. Italija je po velikosti trga na tretjem mestu prehitela Francijo.