Avto

Pionirjeva sveža oblačila za manj denarja

Nissan qashqai je pred desetimi leti spremenil avtomobilski svet, 65 Slovencev na mesec pa želi prepričati tudi z nižjo ceno.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

20.09.2017 00:25
Čas branja: 4 min

Ko je Nissan pred desetimi leti predstavil model qashqai, se je mestni športni terenec mnogim zdel velika brca v temo. Že po nekaj tednih prodaje so uvideli, da so se zmotili, saj je qashqai uspešno združil svet kombilimuzin in športnih terencev, postal svetovna uspešnica in zasejal seme nebrzdane ljubezni do športnih terencev.

Vmes so jih prodali kar 2,3 milijona, qashqai in podobni si danes režejo deset odstotkov trga, po njih pa posegajo tudi tisti, ki so prej vozili (kombi)limuzine in enoprostorce. Qashqai je po desetletju obstoja tako najbolje prodajani križanec v Evropi, a ker je tekmecev vse več, so Japonci pripravili osvežitev.

Po prvi vožnji po Dunaju smo strnili vtise in zapisali, kaj vse je novega, pionir razreda pa je v osveženi podobi (in za 17 milimetrov daljši – 439,4 metra) zdaj zapeljal tudi na slovenske ceste.

Tudi nepoznavalci bodo takoj opazili spremembe na prednji maski, (polnih LED) žarometih, odbijačih, logotipu in drugačnemu videzu meglenk, spremenjena sta tudi grafika zadnjih luči in odbijač, v ponudbi so nove barve in platišča.

Več popravkov so inženirji namenili podvozju, izboljšali so vozne lastnosti, v potniško kabino pa so poleg sramežljivih popravkov (novi volan je odličen, prenovljena multimedija z navigacijo, izboljšana zvočna zaščita, kakovostnejši materiali) vdahnili tudi nekaj vonja po prestižu.

Obstoječim paketom Visia, Accent, N-Connecta in Tekna so dodali še nov paket, ki nagovarja bolj zahtevne kupce.

Tekna+ zanje prinaša Nappa usnje na sedežih in zadnji klopi, veliko panoramsko stekleno streho, ogrevano vetrobransko streho ter še nekaj varnostno-asistenčnih dodatkov, ki so sicer na voljo za doplačilo (opozorilo na prečni promet, opozorilo na vozila v mrtvem kotu, opozorilo v primeru utrujenosti voznika...).

Sistem za samodejno zaviranje zdaj prepozna tudi pešce, z marcem pa bo v ponudbi z 1,6-litrskim dCi motorjem tudi sistem Pilot Pro za polavtonomno vožnjo.

Prenova se ni dotaknila motorjev in pogona, pri bencincih sta voljo sta 1,2-litrski turbo s 85 kW in 1,6-litrski turbo s 120 kW moči, pri dizlih pa 1,5-litrskem dCi motor z 81 kW in 1,6-litrski štirivaljnik s 96 kW. Ta je edini na voljo s štirikolesnim pogonom, vstopni turbobencinec pa je moč spariti s samodejnim X-Tronic menjalnikom.

Qashaqi želi s prenovljeno podobo, izboljšano notranjostjo, napredno tehnologijo in izpiljenimi voznimi lastnostmi želi prepričati 65 Slovencev na mesec. V trd boj za kupce pa ne gre le s tem, ampak tudi z nižjo ceno. V povprečju je za novinca na trgu treba odšteti 1.000 do 1.500 evrov manj kot prej, osnovni qashqai tako stane malo m anj kot 20 tisoč evrov, za najdražjega pa boste odšteli 33.600 evrov. Mnogi kupci bodo veseli tudi jamstva, ki velja 7 let oziroma 160 tisoč kilometrov.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
Avto, ki je povzročil tektonske spremembe na trgu
Avto
AvtoJanez Kovačič Avto, ki je povzročil tektonske spremembe na trgu 33

Japonski p(Nissan#Nissan) je z leta 2007 rojenim qash­qaiem­ ustvaril razred mehkih športnih terencev, ki si danes režejo deset odstotkov trga in kupce kradejo drugim modelom. Kaj je spremenil na prodajnem prvaku, smo ugotavljali na prvih vožnjah po Dunaju.

FINANCE
Avto
Prava partnerka za prosti čas
Avto
AvtoMatej Kačič Prava partnerka za prosti čas

Nissan navara je priročna velikanka, kljub poltovornjaški zasnovi pa še zdaleč ni "le" profesionalna delovna mula, ampak tudi prijetna zasebna pomočnica, s katero se rad podaš v svet užitkov in zabave.

FINANCE
Avto
Noro povpraševanje po električnem nissanu leafu, tudi pri Slovencih
Avto
AvtoMiloš Milač Noro povpraševanje po električnem nissanu leafu, tudi pri Slovencih 18

Nissan leaf druge generacije bo Slovence stal 26 tisoč evrov, prvi pooblaščeni servis bo v Moravčah, podjetja pa kupcem v ceni ponujajo tudi izobraževanje.

FINANCE
Avto
Novi nissan leaf: večji doseg, nižja cena in le en pedal
Avto
AvtoMiloš Milač Novi nissan leaf: večji doseg, nižja cena in le en pedal 6

Večji doseg baterije, nižja cena in številni inovativni sistemi, med njimi tudi samodejno ustavljanje brez pritiska na zavoro

FINANCE
Avto
V kakšni formi je evropski prvak med SUV?
Avto
AvtoMiloš Milač V kakšni formi je evropski prvak med SUV?

Nissan qashqai z vrha ponudbe: paket 1.6 DCi tekna+ 4 x 4 za 33.600 evrov ponuja razkošje in udobje, japonec še vedno drži stik z najsodobnejšimi tekmeci.

FINANCE
Avto
Poltovornjak v službi užitka in zabave
Avto
AvtoMatej Kačič Poltovornjak v službi užitka in zabave 2

Med raziskovanjem grške Lefkade smo zabavno plat pick-upov izkusili z Nissanovo navaro.