Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Prvi povsem električni audi e-tron obljublja velik napredek v razvoju, poleg zmogljivega motorja in baterije ponuja prestižno izkušnjo, kopico uporabnih rešitev in razumno ceno pod 80 tisoč evrov.
Nastopač za mestni vrvež s francoskim naglasom Nastopač za mestni vrvež s francoskim naglasom DS3 crossback na ceste prinaša francoski šik, visokotehnološke rešitve in ob konvencionalnih še električni pogon
Zakaj Slovenci svoja luksuzna vozila registrirajo na Slovaškem? Zakaj Slovenci svoja luksuzna vozila registrirajo na Slovaškem? Z nakupom in registracijo močnejših vozil v drugih državah se nekateri ognejo davku na motorna vozila, najbolj iznajdljivi tudi DDV
Kupejevsko-karavanska kia, ki vabi z oblinami in prostornostjo Kupejevsko-karavanska kia, ki vabi z oblinami in prostornostjo Nova kia proceed ob presenetljivih linijah navdušuje še s prostornostjo. Na voljo bo s štirimi motorji, trg pa bo napadla v začetku leta 2019.
Vozniška poslastica za uspešne očete Vozniška poslastica za uspešne očete Bmw 4 gran coupe umetelno združuje videz dvovratne različice z uporabnostjo štirivratne limuzine, oplemeniten z M športnim paketom, xDrive pogonom ter 252-konjskim turbobencincem pa pomeni tudi vozniško poslastico.

Pionirjeva sveža oblačila za manj denarja

Čas branja: 4 min
20.09.2017  00:25
Nissan qashqai je pred desetimi leti spremenil avtomobilski svet, 65 Slovencev na mesec pa želi prepričati tudi z nižjo ceno.

Ko je Nissan pred desetimi leti predstavil model qashqai, se je mestni športni terenec mnogim zdel velika brca v temo. Že po nekaj tednih prodaje so uvideli, da so se zmotili, saj je qashqai uspešno združil svet kombilimuzin in športnih terencev, postal svetovna uspešnica in zasejal seme nebrzdane ljubezni do športnih terencev.

Vmes so jih prodali kar 2,3 milijona, qashqai in podobni si danes režejo deset odstotkov trga, po njih pa posegajo tudi tisti, ki so prej vozili (kombi)limuzine in enoprostorce. Qashqai je po desetletju obstoja tako najbolje prodajani križanec v Evropi, a ker je tekmecev vse več, so Japonci pripravili osvežitev.

Po prvi vožnji po Dunaju smo strnili vtise in zapisali, kaj vse je novega, pionir razreda pa je v osveženi podobi (in za 17 milimetrov daljši – 439,4 metra) zdaj zapeljal tudi na slovenske ceste.

Tudi nepoznavalci bodo takoj opazili spremembe na prednji maski, (polnih LED) žarometih, odbijačih, logotipu in drugačnemu videzu meglenk, spremenjena sta tudi grafika zadnjih luči in odbijač, v ponudbi so nove barve in platišča.

Več popravkov so inženirji namenili podvozju, izboljšali so vozne lastnosti, v potniško kabino pa so poleg sramežljivih popravkov (novi volan je odličen, prenovljena multimedija z navigacijo, izboljšana zvočna zaščita, kakovostnejši materiali) vdahnili tudi nekaj vonja po prestižu.

Obstoječim paketom Visia, Accent, N-Connecta in Tekna so dodali še nov paket, ki nagovarja bolj zahtevne kupce.

Tekna+ zanje prinaša Nappa usnje na sedežih in zadnji klopi, veliko panoramsko stekleno streho, ogrevano vetrobransko streho ter še nekaj varnostno-asistenčnih dodatkov, ki so sicer na voljo za doplačilo (opozorilo na prečni promet, opozorilo na vozila v mrtvem kotu, opozorilo v primeru utrujenosti voznika...).

Sistem za samodejno zaviranje zdaj prepozna tudi pešce, z marcem pa bo v ponudbi z 1,6-litrskim dCi motorjem tudi sistem Pilot Pro za polavtonomno vožnjo.

Prenova se ni dotaknila motorjev in pogona, pri bencincih sta voljo sta 1,2-litrski turbo s 85 kW in 1,6-litrski turbo s 120 kW moči, pri dizlih pa 1,5-litrskem dCi motor z 81 kW in 1,6-litrski štirivaljnik s 96 kW. Ta je edini na voljo s štirikolesnim pogonom, vstopni turbobencinec pa je moč spariti s samodejnim X-Tronic menjalnikom.

Qashaqi želi s prenovljeno podobo, izboljšano notranjostjo, napredno tehnologijo in izpiljenimi voznimi lastnostmi želi prepričati 65 Slovencev na mesec. V trd boj za kupce pa ne gre le s tem, ampak tudi z nižjo ceno. V povprečju je za novinca na trgu treba odšteti 1.000 do 1.500 evrov manj kot prej, osnovni qashqai tako stane malo m anj kot 20 tisoč evrov, za najdražjega pa boste odšteli 33.600 evrov. Mnogi kupci bodo veseli tudi jamstva, ki velja 7 let oziroma 160 tisoč kilometrov.

Več iz teme:  
Nissan >

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novosti
Novosti Avto, ki je povzročil tektonske spremembe na trgu 33

Japonski p(Nissan#Nissan) je z leta 2007 rojenim qash­qaiem­ ustvaril razred mehkih športnih terencev, ki si danes režejo deset...

FINANCE
Članki
Članki Kdo je Andrej Babiš, češki Trump in verjetni novi češki premier

Andrej Babiš ima dar, da ljudje v njem vidijo tisto, kar hočejo – na primer borca proti korupciji, čeprav so ga maja kot finančnega...

SUBV
Članki
Članki Ste slišali, da bo na voljo denar EU za brezplačni Wi-Fi? Za vas smo prebrali drobni tisk 6

Države članice so danes dosegle dokončni dogovor, ki bo omogočil vzpostavitev javnih točk za brezplačni dostop do Wi-Fi prek evropsko...

FINANCE
Članki
Članki Evropski finančni ministri tokrat o reformi DDV in obdavčitve dela

Davki … in davki - ti bodo zaznamovali ponedeljkovo zasedanje evrskih finančnih ministrov ter torkovo zasedanje finančnih ministrov...

FINANCE
Članki
Članki Evropska komisija: Zaupamo vodstvu Mariana Rajoya, da bo rešil zadevo 57

Dan po nedeljskem katalonskem referendumu je prinesel prvi uradni odziv evropske komisije

FINANCE
Članki
Članki Evroposlanci tudi o širitvi šengna na Bolgarijo in Romunijo ter o Ryanairu 6

Na plenarnem zasedanju od 2. do 5. oktobra v Strasbourgu bodo govorili tudi o šengnu, brexitu, ustanovitvi evropskega javnega tožilstva...