(Prva vožnja) Jaguar I-pace: kako je Jaguar avtomobilski svet postavil na glavo (Prva vožnja) Jaguar I-pace: kako je Jaguar avtomobilski svet postavil na glavo Izdelal je športnega terenca z električnim motorjem, težkega prek dve toni, ki se pelje kot športni avto in ne rjovi.
Brez avta ne moremo, pa ga znamo pametno uporabljati? Brez avta ne moremo, pa ga znamo pametno uporabljati? Slovenci večino poti bolj iz nuje kot pa izbire opravimo z avtomobilom, k znižanju stroškov in količine izpustov pa pomagajo multimodalnost, sopotništvo in učinkovita vozila
Ford, ki pravila igre piše na novo Ford, ki pravila igre piše na novo Test: ford focus 1.5 ecoboost titanium business wagon automatic nikoli ni bil stranski igralec, v novi generaciji pa je postal celostno tako zelo dober, da je zapeljal na novo, višjo raven
Bram Schot bo novi šef Audija Bram Schot bo novi šef Audija Na vrhu Audija je junija začasno zamenjal Ruperta Stadlerja, ko je ta zaradi domnevnega prikrivanja podatkov in zavajanja v oglaševanju dizelskih motorjev odšel v pripor.

Pionirjeva sveža oblačila za manj denarja

Čas branja: 4 min
20.09.2017  00:25
Nissan qashqai je pred desetimi leti spremenil avtomobilski svet, 65 Slovencev na mesec pa želi prepričati tudi z nižjo ceno.

Več iz teme:  
Nissan >
Obveščaj me o novih člankih:  
Nissan dodaj

Ko je Nissan pred desetimi leti predstavil model qashqai, se je mestni športni terenec mnogim zdel velika brca v temo. Že po nekaj tednih prodaje so uvideli, da so se zmotili, saj je qashqai uspešno združil svet kombilimuzin in športnih terencev, postal svetovna uspešnica in zasejal seme nebrzdane ljubezni do športnih terencev.

Vmes so jih prodali kar 2,3 milijona, qashqai in podobni si danes režejo deset odstotkov trga, po njih pa posegajo tudi tisti, ki so prej vozili (kombi)limuzine in enoprostorce. Qashqai je po desetletju obstoja tako najbolje prodajani križanec v Evropi, a ker je tekmecev vse več, so Japonci pripravili osvežitev.

Po prvi vožnji po Dunaju smo strnili vtise in zapisali, kaj vse je novega, pionir razreda pa je v osveženi podobi (in za 17 milimetrov daljši – 439,4 metra) zdaj zapeljal tudi na slovenske ceste.

Tudi nepoznavalci bodo takoj opazili spremembe na prednji maski, (polnih LED) žarometih, odbijačih, logotipu in drugačnemu videzu meglenk, spremenjena sta tudi grafika zadnjih luči in odbijač, v ponudbi so nove barve in platišča.

Več popravkov so inženirji namenili podvozju, izboljšali so vozne lastnosti, v potniško kabino pa so poleg sramežljivih popravkov (novi volan je odličen, prenovljena multimedija z navigacijo, izboljšana zvočna zaščita, kakovostnejši materiali) vdahnili tudi nekaj vonja po prestižu.

Obstoječim paketom Visia, Accent, N-Connecta in Tekna so dodali še nov paket, ki nagovarja bolj zahtevne kupce.

Tekna+ zanje prinaša Nappa usnje na sedežih in zadnji klopi, veliko panoramsko stekleno streho, ogrevano vetrobransko streho ter še nekaj varnostno-asistenčnih dodatkov, ki so sicer na voljo za doplačilo (opozorilo na prečni promet, opozorilo na vozila v mrtvem kotu, opozorilo v primeru utrujenosti voznika...).

Sistem za samodejno zaviranje zdaj prepozna tudi pešce, z marcem pa bo v ponudbi z 1,6-litrskim dCi motorjem tudi sistem Pilot Pro za polavtonomno vožnjo.

Prenova se ni dotaknila motorjev in pogona, pri bencincih sta voljo sta 1,2-litrski turbo s 85 kW in 1,6-litrski turbo s 120 kW moči, pri dizlih pa 1,5-litrskem dCi motor z 81 kW in 1,6-litrski štirivaljnik s 96 kW. Ta je edini na voljo s štirikolesnim pogonom, vstopni turbobencinec pa je moč spariti s samodejnim X-Tronic menjalnikom.

Qashaqi želi s prenovljeno podobo, izboljšano notranjostjo, napredno tehnologijo in izpiljenimi voznimi lastnostmi želi prepričati 65 Slovencev na mesec. V trd boj za kupce pa ne gre le s tem, ampak tudi z nižjo ceno. V povprečju je za novinca na trgu treba odšteti 1.000 do 1.500 evrov manj kot prej, osnovni qashqai tako stane malo m anj kot 20 tisoč evrov, za najdražjega pa boste odšteli 33.600 evrov. Mnogi kupci bodo veseli tudi jamstva, ki velja 7 let oziroma 160 tisoč kilometrov.


Več iz teme:  
Nissan >

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novosti
Novosti Avto, ki je povzročil tektonske spremembe na trgu 33

Japonski p(Nissan#Nissan) je z leta 2007 rojenim qash­qaiem­ ustvaril razred mehkih športnih terencev, ki si danes režejo deset...

FINANCE
Članki
Članki Prelom: ECB je začela opuščati spodbujevalne ukrepe – kaj to pomeni za ceno vaših posojil? 2

Šef ECB Mario Draghi sporoča: ECB bo kmalu, že januarja 2018 začela opuščati spodbujevalne ukrepe, s katerimi je doslej trg zalivala...

FINANCE
Članki
Članki Kdo je Andrej Babiš, češki Trump in verjetni novi češki premier

Andrej Babiš ima dar, da ljudje v njem vidijo tisto, kar hočejo – na primer borca proti korupciji, čeprav so ga maja kot finančnega...

FINANCE
Članki
Članki Trenutek resnice: Mario Draghi bo predvidoma nakazal, kdaj bo ECB začela višati obrestne mere 4

Vse oči so spet uprte v Frankfurt, kjer bo šef ECB Mario Draghi na zgodnjepopoldanski tiskovni konferenci predvidoma razkril, kakšna bo...

FINANCE
Članki
Članki Kdo bo najbolj občutil, da je Umar izboljšal napoved rasti BDP 4

Deset stvari, ki jih morate vedeti o sveži napovedi gospodarske rasti v Sloveniji, ki so jo pripravili na Umarju in jo glede na pomlad...

FINANCE
Članki
Članki Ko začnejo Kitajci poudarjati kakovost – cene surovin upadajo

Strah pred presežno ponudbo zaradi preobrata v kitajskem dojemanju, da ni pomembna samo hitrost, ampak tudi kakovost gospodarske rasti,...