Novi audi A7: futurističen šov luči v tehnološko izpiljenem kupeju za direktorje Novi audi A7: futurističen šov luči v tehnološko izpiljenem kupeju za direktorje Audi A7 sportback v novi generaciji dobiva številne tehnologije, hibridni sistem in motor od večjega brata A8.
Par sedežev za veliko užitkov Par sedežev za veliko užitkov Smart ForTwo je genijalno spreten mestni malček, ki v različici cabrio par potnikov hitro in preprosto popelje do sonca in svežega zraka, prikupi pa se tudi z dovolj zmogljivim motorčkom in dvosklopčnim menjalnikom.
Šestnajst milijonov kupcev, pa mu še vedno ni dovolj Šestnajst milijonov kupcev, pa mu še vedno ni dovolj Polo je po novem notranje prostornejši in prtljažniško razsežnejši, serijsko precej dobro založen z različnimi asistenčnimi sistemi, pa prvič naprodaj tudi v varianti na stisnjeni zemeljski plin CNG, kar je nekaj povsem drugega kot napol dirkaški GTI.
Ko ti njegova ekscelenca poišče avtomobilsko razbitino v džungli Ko ti njegova ekscelenca poišče avtomobilsko razbitino v džungli V nemškem Augsburgu je na ogled edini Mazdin muzej, ki ni na Japonskem, in verjetno tudi edini, kjer zveš kakšno podrobnost, ki je uradna tovarniška zgodovina ne pozna.
Na cesti se znajdemo, a cenimo sodobno pomoč in udobje Na cesti se znajdemo, a cenimo sodobno pomoč in udobje Poslovne ali zasebne poti, obiski poslovnih partnerjev v tujini, servis pri stranki, veliko avtocestnih kilometrov … tako ali drugače ste vedno prišli na cilj, res pa je, da skoraj nikoli tako preprosto in varno kot danes

Na Financah bomo izbirali svetovni avto leta, kateri so kandidati

19.09.2017  00:01
Letos bomo izbirali med 65 kandidati, te bomo preizkušali na treh celinah in aprila 2018 razglasili zmagovalce.Izbor za svetovni avto leta oziroma World Car Awards je največji in najodmevnejši na svetu. Poteka že 13. leto zapored, izbira pa ga 80-članska žirija strokovnih in priznanih žirantov iz Azije, Evrope in Severne Amerike.
Na Financah bomo izbirali svetovni avto leta, kateri so kandidati
Jaguar F-pace je osvojil priznanje za svetovni avto leta 2017. Letos se bo za kipec bojevalo novih 35 kandidatov.

Osemdeset članov žirije, šest kategorij

Člani žirije bomo tudi letos glasovali za kategorije: svetovni avto leta, luksuzni, športni, zeleni (green) in mestni (urban) avto leta 2018. Za nagrado svetovni dizajn leta 2018 glasujejo strokovnjaki na tem področju. Pri mestnih avtih je omejitev njihova dolžina, ta ne sme presegati štiri metre, pri zelenih pa poraba, ki ne sme presegati štirih litrov na sto kilometrov.

Kateri so letošnji zmagovalci

Spomnimo, priznanje za svetovni avto leta 2017 in dizajn leta je prejel jaguar F-pace. Svetovni športni avto leta 2017 je postal porsche boxster/cayman, kipec za luk­suzni avto leta je šel mercedes-benzu razreda E, zeleni kipec toyoti prius plug-in hybrid, mestni avto leta je postal BMW i3.

Omejitve izbora

Tudi letos so se v glavno kategorijo uvrstili avtomobili, ki jih bodo izdelali v vsaj 750 primerkih ter so oziroma bodo v prodaji med 1. januarjem 2017 in 31. majem 2018 vsaj na dveh celinah. V drugih kategorijah zadošča prodaja na eni celini. Ob tem so vsi kandidati uvrščeni tudi v izbor za dizajn leta 2018. Pri mestnih avtomobilih so letos vsaj po številu kandidatov najmočnejše evropske in azijske znamke, pri luksuznih pa so kandidati le trije, dva nemška in japonski.

Zanimiva bo tekma za svetovni zeleni avto leta, kjer se bodo za kipec potegovali hibridni BMW serije 5, dizelski američan chevrolet cruze, enoprostorec chrysler pacifica hybrid, hyundai na gorivne celice in električni nissan leaf. Posebej se veselimo dveh neuvrščenih, BMW i8 roadsterja in lamborghinija urusa.

Naslednja postaja je Los Angeles

Kako se bomo pri Financah lotili ocenjevanja? Avtomobile že preizkušamo od začetka tega leta. Novembra se bomo udeležili posebnega dogodka v Los Angelesu, kjer bomo spoznali še ameriške in azijske kandidate, nekatere pa bomo preizkusili na Bližnjem vzhodu. Avtomobile bomo februarja 2018 ocenili glede na potniško kabino, zmogljivosti, vrednost glede na ceno, varnost, okoljsko prijaznost, pomembnost na trgu in čustva, ki jih izvabijo iz nas.

Zmagovalci bodo znani aprila

Naše ocene bomo lahko razkrili februarja, ko bodo znani finalisti (deset v glavni kategoriji ter po pet mestnih, športnih, luksuznih in zelenih finalistov) letošnjega izbora za svetovni avto leta. Prvo trojico najboljših v vsaki kategoriji bomo marca razglasili na ženevskem avtosalonu. Zmagovalce svetovnega avta leta pa bomo izbrali sredi aprila v New Yorku.

Oznake:   radar Radar: Dostava obvestila ob objavi članka, ki vsebuje oznako.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Kdo bo najbolj občutil, da je Umar izboljšal napoved rasti BDP 3

Deset stvari, ki jih morate vedeti o sveži napovedi gospodarske rasti v Sloveniji, ki so jo pripravili na Umarju in jo glede na pomlad...

FINANCE
Članki
Članki Evropski finančni ministri tokrat o reformi DDV in obdavčitve dela

Davki … in davki - ti bodo zaznamovali ponedeljkovo zasedanje evrskih finančnih ministrov ter torkovo zasedanje finančnih ministrov...

FINANCE
Nemčija danes voli: kdaj bo znan izid in komu koristi, da so volivci vse starejši 2

V Nemčiji imajo danes parlamentarne volitve. Kot kažejo raziskave javnega mnenja, bodo v državi za zmagovalko izbrali Angelo Merkel, ni...

FINANCE
Članki
Članki Kdo je Peter Altmaier, ki bo začasni nemški finančni minister 6

Wolfgang Schäuble je privolil, da bo vodil nemški parlament, v državi pa so določili, kdo bo prevzel njegov položaj do oblikovanja...

FINANCE
Članki
Članki Kaj predlaga Juncker v svojem, šestem scenariju za prihodnost EU 3

Ta je utemeljen na treh vrednotah - svobodi, enakosti in vladavini prava, v njem pa je Juncker nanizal vrsto reformnih predlogov, med...