Zvezdnik, ki se odlično znajde tudi na bojišču Zvezdnik, ki se odlično znajde tudi na bojišču Sedli smo za volan ikone, ki je sinonim za terenske zmogljivosti in prestiža, hkrati pa nima roka trajanja. Dame in gospodje, novi Mercedes-Benz razred G - tudi kot AMG!
Svetovalec razlaga, kako na avto plačati manj davka Svetovalec razlaga, kako na avto plačati manj davka Pogovor z Zdravkom Poljaševićem, predstavnikom nemške družbe BronzMobile.de GmbH in slovenskih Kreativnih najemov, ki so zaslužni za to, da številna luksuzna vozila slovenskih lastnikov vozijo pod nemško tablico SIG.
Kako do velikih davčnih prihrankov z registracijo avta v tujini in izjemni električni audi e-tron Kako do velikih davčnih prihrankov z registracijo avta v tujini in izjemni električni audi e-tron Razburljiv avtomobilski teden je prinesel avto presežkov – Audijev popolnoma električni SUV e-tron, ki smo ga v živo spoznali v San Franciscu. Poglobili smo se v že znano tematiko – registracijo luksuznih avtomobilov na Slovaškem in v Nemčiji, ki prinaša precejšnje davčne prihranke, in se pogovorili še z organizatorjem najema avtov v tujini – za Finance je spregovoril uradno in brez dlake na jeziku.
Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Prvi povsem električni audi e-tron obljublja velik napredek v razvoju, poleg zmogljivega motorja in baterije ponuja prestižno izkušnjo, kopico uporabnih rešitev in razumno ceno pod 80 tisoč evrov.
Stare vrednote novega volvovega karavana: varnost, udobje in prostornost Stare vrednote novega volvovega karavana: varnost, udobje in prostornost Tako opevana dinamika v razredu poslovnih karavanov je pri volvu V60 postavljena na stranski tir. Izpostavljene pa so vrednote, ki jih dejansko najbolj potrebujemo - varnost, udobje in prostornost

Na Financah bomo izbirali svetovni avto leta, kateri so kandidati

Čas branja: 3 min
19.09.2017  00:01
Letos bomo izbirali med 65 kandidati, te bomo preizkušali na treh celinah in aprila 2018 razglasili zmagovalce.Izbor za svetovni avto leta oziroma World Car Awards je največji in najodmevnejši na svetu. Poteka že 13. leto zapored, izbira pa ga 80-članska žirija strokovnih in priznanih žirantov iz Azije, Evrope in Severne Amerike.
Na Financah bomo izbirali svetovni avto leta, kateri so kandidati
Jaguar F-pace je osvojil priznanje za svetovni avto leta 2017. Letos se bo za kipec bojevalo novih 35 kandidatov.

Osemdeset članov žirije, šest kategorij

Člani žirije bomo tudi letos glasovali za kategorije: svetovni avto leta, luksuzni, športni, zeleni (green) in mestni (urban) avto leta 2018. Za nagrado svetovni dizajn leta 2018 glasujejo strokovnjaki na tem področju. Pri mestnih avtih je omejitev njihova dolžina, ta ne sme presegati štiri metre, pri zelenih pa poraba, ki ne sme presegati štirih litrov na sto kilometrov.

Kateri so letošnji zmagovalci

Spomnimo, priznanje za svetovni avto leta 2017 in dizajn leta je prejel jaguar F-pace. Svetovni športni avto leta 2017 je postal porsche boxster/cayman, kipec za luk­suzni avto leta je šel mercedes-benzu razreda E, zeleni kipec toyoti prius plug-in hybrid, mestni avto leta je postal BMW i3.

Omejitve izbora

Tudi letos so se v glavno kategorijo uvrstili avtomobili, ki jih bodo izdelali v vsaj 750 primerkih ter so oziroma bodo v prodaji med 1. januarjem 2017 in 31. majem 2018 vsaj na dveh celinah. V drugih kategorijah zadošča prodaja na eni celini. Ob tem so vsi kandidati uvrščeni tudi v izbor za dizajn leta 2018. Pri mestnih avtomobilih so letos vsaj po številu kandidatov najmočnejše evropske in azijske znamke, pri luksuznih pa so kandidati le trije, dva nemška in japonski.

Zanimiva bo tekma za svetovni zeleni avto leta, kjer se bodo za kipec potegovali hibridni BMW serije 5, dizelski američan chevrolet cruze, enoprostorec chrysler pacifica hybrid, hyundai na gorivne celice in električni nissan leaf. Posebej se veselimo dveh neuvrščenih, BMW i8 roadsterja in lamborghinija urusa.

Naslednja postaja je Los Angeles

Kako se bomo pri Financah lotili ocenjevanja? Avtomobile že preizkušamo od začetka tega leta. Novembra se bomo udeležili posebnega dogodka v Los Angelesu, kjer bomo spoznali še ameriške in azijske kandidate, nekatere pa bomo preizkusili na Bližnjem vzhodu. Avtomobile bomo februarja 2018 ocenili glede na potniško kabino, zmogljivosti, vrednost glede na ceno, varnost, okoljsko prijaznost, pomembnost na trgu in čustva, ki jih izvabijo iz nas.

Zmagovalci bodo znani aprila

Naše ocene bomo lahko razkrili februarja, ko bodo znani finalisti (deset v glavni kategoriji ter po pet mestnih, športnih, luksuznih in zelenih finalistov) letošnjega izbora za svetovni avto leta. Prvo trojico najboljših v vsaki kategoriji bomo marca razglasili na ženevskem avtosalonu. Zmagovalce svetovnega avta leta pa bomo izbrali sredi aprila v New Yorku.

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice V Frankfurtu začetek poti do svetovnega avta leta 2018

Popotovanje se je začelo v družbi letošnjega zmagovalca, svetovnega avta leta 2017 in prejemnika nagrade za svetovni dizajn leta,...

FINANCE
Članki
Članki (novi krog pogajanj o brexitu) Bosta EU in Velika Britanija zbližali stališča?

V Bruslju se ob 17. uri začenja tretji krog britansko-evropskih pogajanj o brexitu; med težjimi je vprašanje o finančnih obveznostih V....

FINANCE
Članki
Članki Je EU je po tihem že posekala ZDA v rasti BDP? 9

V minulih letih smo se navadili brati, da ameriško gospodarstvo okreva veliko močneje od evropskega. Pa to še drži?

FINANCE
Članki
Članki Prelom: ECB je začela opuščati spodbujevalne ukrepe – kaj to pomeni za ceno vaših posojil? 2

Šef ECB Mario Draghi sporoča: ECB bo kmalu, že januarja 2018 začela opuščati spodbujevalne ukrepe, s katerimi je doslej trg zalivala...

FINANCE
Članki
Članki Kaj predlaga Juncker v svojem, šestem scenariju za prihodnost EU 3

Ta je utemeljen na treh vrednotah - svobodi, enakosti in vladavini prava, v njem pa je Juncker nanizal vrsto reformnih predlogov, med...

FINANCE
Članki
Članki Pet prioritet EU: Da, Juncker napoveduje strožjo presojo kitajskih naložb 1

V današnjem govoru o stanju v Uniji je šef evropske komisije Jean-Claude Juncker predstavil vizijo prihodnosti EU, v njej pa - kot smo...

FINANCE
Članki
Članki Češki predsednik Zeman bi raje izgubil sredstva EU kot sprejel begunce 6

Iz višegrajskih članic so se burno odzvali na odločitev Sodišča EU, da zavrne njihovo tožbo proti evropskim begunskim kvotam; zdaj se...