Vroča nemka z obilo, prevečkrat spregledane, bencinske romantike Vroča nemka z obilo, prevečkrat spregledane, bencinske romantike Insignia je privlačna in nevsiljiva avtocestna limuzina, ki v marsikaterem pogledu preseneti. Z 1,6 litrskim turbobencinskim motorjem s 147 kilovati (200 konjskimi močmi) ponuja romantično kombinacijo, ki jo danes na žalost kupci prepogosto spregledajo.
Svetovni avto leta 2019: velika zmaga jaguarja I-pacea, kipci še audiju A7, mclarnu 720S in suzukiju jimnyju Svetovni avto leta 2019: velika zmaga jaguarja I-pacea, kipci še audiju A7, mclarnu 720S in suzukiju jimnyju V New Yorku smo danes razglasili že 15. zmagovalce izbora Svetovni avto leta. Največ odličij je prejel jaguar I-pace.
Mercedes, v katerem se bodo vozili tudi milenijci Mercedes, v katerem se bodo vozili tudi milenijci Še ena vroča srebrna puščica s pečatom Roberta Lešnika. CLA je izjemno pomemben mercedes. Kar 70 odstotkov kupcev je novih, mlajših strank, kar tri četrtine teh pa jih ostane zvestih znamki.
Razkošen lexus s 26-palčnim zaslonom le za Azijce Razkošen lexus s 26-palčnim zaslonom le za Azijce Japonski Lexus želi kupcem ponuditi še več prostora in razkošja. To pa je mogoče le v kombijevski zasnovi. Danes je v Šanghaju predstavil prvi enoprostorec LM.

Na Financah bomo izbirali svetovni avto leta, kateri so kandidati

Čas branja: 3 min
19.09.2017  00:01
Letos bomo izbirali med 65 kandidati, te bomo preizkušali na treh celinah in aprila 2018 razglasili zmagovalce.Izbor za svetovni avto leta oziroma World Car Awards je največji in najodmevnejši na svetu. Poteka že 13. leto zapored, izbira pa ga 80-članska žirija strokovnih in priznanih žirantov iz Azije, Evrope in Severne Amerike.
Na Financah bomo izbirali svetovni avto leta, kateri so kandidati
Jaguar F-pace je osvojil priznanje za svetovni avto leta 2017. Letos se bo za kipec bojevalo novih 35 kandidatov.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
BMW dodaj
Chevrolet dodaj
Chrysler dodaj
Hyundai dodaj
Lamborghini dodaj

Osemdeset članov žirije, šest kategorij

Člani žirije bomo tudi letos glasovali za kategorije: svetovni avto leta, luksuzni, športni, zeleni (green) in mestni (urban) avto leta 2018. Za nagrado svetovni dizajn leta 2018 glasujejo strokovnjaki na tem področju. Pri mestnih avtih je omejitev njihova dolžina, ta ne sme presegati štiri metre, pri zelenih pa poraba, ki ne sme presegati štirih litrov na sto kilometrov.

Kateri so letošnji zmagovalci

Spomnimo, priznanje za svetovni avto leta 2017 in dizajn leta je prejel jaguar F-pace. Svetovni športni avto leta 2017 je postal porsche boxster/cayman, kipec za luk­suzni avto leta je šel mercedes-benzu razreda E, zeleni kipec toyoti prius plug-in hybrid, mestni avto leta je postal BMW i3.

Omejitve izbora

Tudi letos so se v glavno kategorijo uvrstili avtomobili, ki jih bodo izdelali v vsaj 750 primerkih ter so oziroma bodo v prodaji med 1. januarjem 2017 in 31. majem 2018 vsaj na dveh celinah. V drugih kategorijah zadošča prodaja na eni celini. Ob tem so vsi kandidati uvrščeni tudi v izbor za dizajn leta 2018. Pri mestnih avtomobilih so letos vsaj po številu kandidatov najmočnejše evropske in azijske znamke, pri luksuznih pa so kandidati le trije, dva nemška in japonski.

Zanimiva bo tekma za svetovni zeleni avto leta, kjer se bodo za kipec potegovali hibridni BMW serije 5, dizelski američan chevrolet cruze, enoprostorec chrysler pacifica hybrid, hyundai na gorivne celice in električni nissan leaf. Posebej se veselimo dveh neuvrščenih, BMW i8 roadsterja in lamborghinija urusa.

Naslednja postaja je Los Angeles

Kako se bomo pri Financah lotili ocenjevanja? Avtomobile že preizkušamo od začetka tega leta. Novembra se bomo udeležili posebnega dogodka v Los Angelesu, kjer bomo spoznali še ameriške in azijske kandidate, nekatere pa bomo preizkusili na Bližnjem vzhodu. Avtomobile bomo februarja 2018 ocenili glede na potniško kabino, zmogljivosti, vrednost glede na ceno, varnost, okoljsko prijaznost, pomembnost na trgu in čustva, ki jih izvabijo iz nas.

Zmagovalci bodo znani aprila

Naše ocene bomo lahko razkrili februarja, ko bodo znani finalisti (deset v glavni kategoriji ter po pet mestnih, športnih, luksuznih in zelenih finalistov) letošnjega izbora za svetovni avto leta. Prvo trojico najboljših v vsaki kategoriji bomo marca razglasili na ženevskem avtosalonu. Zmagovalce svetovnega avta leta pa bomo izbrali sredi aprila v New Yorku.

Poslovni avto leta 2019

Glasujte za najboljši avto leta v petih kategorijah: službeni, poslovni, managerski, EKO avto in luksuzni terenec.
Glasovanje poteka do 20. maja.

 

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice V Frankfurtu začetek poti do svetovnega avta leta 2018

Popotovanje se je začelo v družbi letošnjega zmagovalca, svetovnega avta leta 2017 in prejemnika nagrade za svetovni dizajn leta,...

FINANCE
Kaj britanski predlog o dveletnem prehodnem obdobju po brexitu prinaša Slovencem

Lahko predlog britanske premierke o uvedbi dveletnega prehodnega obdobja po brexitu pretrga zastoj v britansko-evropskih pogajanjih? O tem,...

FINANCE
Članki
Članki Kdo je Peter Altmaier, ki bo začasni nemški finančni minister 4

Wolfgang Schäuble je privolil, da bo vodil nemški parlament, v državi pa so določili, kdo bo prevzel njegov položaj do oblikovanja...

SUBV
Članki
Članki Ste slišali, da bo na voljo denar EU za brezplačni Wi-Fi? Za vas smo prebrali drobni tisk 6

Države članice so danes dosegle dokončni dogovor, ki bo omogočil vzpostavitev javnih točk za brezplačni dostop do Wi-Fi prek evropsko...

FINANCE
Članki
Članki Ko centralni bančniki zrejo v inflacijske krivulje 2

Kje je inflacija na dolarskem in evrskem območju – ter kaj trg pričakuje od tokratnega zasedanja ameriške centralne banke Fed

FINANCE
Članki
Članki Funt je teden začel z izrazitim zdrsom 1

V primerjavi z začetkom leta 2016 je funt glede na evro zdaj vreden že okoli 17 odstotkov manj; to pa pomeni, da je z evri na Otoku zdaj...