Zvezdnik, ki se odlično znajde tudi na bojišču Zvezdnik, ki se odlično znajde tudi na bojišču Sedli smo za volan ikone, ki je sinonim za terenske zmogljivosti in prestiža, hkrati pa nima roka trajanja. Dame in gospodje, novi Mercedes-Benz razred G - tudi kot AMG!
Svetovalec razlaga, kako na avto plačati manj davka Svetovalec razlaga, kako na avto plačati manj davka Pogovor z Zdravkom Poljaševićem, predstavnikom nemške družbe BronzMobile.de GmbH in slovenskih Kreativnih najemov, ki so zaslužni za to, da številna luksuzna vozila slovenskih lastnikov vozijo pod nemško tablico SIG.
Kako do velikih davčnih prihrankov z registracijo avta v tujini in izjemni električni audi e-tron Kako do velikih davčnih prihrankov z registracijo avta v tujini in izjemni električni audi e-tron Razburljiv avtomobilski teden je prinesel avto presežkov – Audijev popolnoma električni SUV e-tron, ki smo ga v živo spoznali v San Franciscu. Poglobili smo se v že znano tematiko – registracijo luksuznih avtomobilov na Slovaškem in v Nemčiji, ki prinaša precejšnje davčne prihranke, in se pogovorili še z organizatorjem najema avtov v tujini – za Finance je spregovoril uradno in brez dlake na jeziku.
Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Prvi povsem električni audi e-tron obljublja velik napredek v razvoju, poleg zmogljivega motorja in baterije ponuja prestižno izkušnjo, kopico uporabnih rešitev in razumno ceno pod 80 tisoč evrov.
Stare vrednote novega volvovega karavana: varnost, udobje in prostornost Stare vrednote novega volvovega karavana: varnost, udobje in prostornost Tako opevana dinamika v razredu poslovnih karavanov je pri volvu V60 postavljena na stranski tir. Izpostavljene pa so vrednote, ki jih dejansko najbolj potrebujemo - varnost, udobje in prostornost

Tako električno prihodnost vidita VW in Audi

Čas branja: 2 min
13.09.2017  02:51
Drzna koncepta sta požela veliko pozornosti na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, oba poganja elektrika
Tako električno prihodnost vidita VW in Audi
Volkswagen I.D. crozz II: povsem električni novinec bo sicer na trgu šele leta 2020, a poteze in tudi tehnične rešitve koncepta so zelo blizu serijske različice, pravijo pri Volkswagnu.
Foto: Newspress

Volkswagen je v Frankfurtu zasijal s konceptom I.D. crozz II. Gre za kupejevski SUV kompaktnega razreda, ki dopolnjuje klasični I.D. crozz predstavljen letos spomladi. Povsem električni novinec bo sicer na trgu šele leta 2020, a poteze in tudi tehnične rešitve koncepta so zelo blizu serijske različice, pravijo pri Volkswagnu.

I.D. crozz II prinaša nekaj zanimivih rešitev, denimo odpiranje in zapiranje vrat in zagon motorja z glasovnimi ukazi in volan, ki se pogrezne v armaturno ploščo. Poganjata ga dva elektro motorja s skupno močjo 225 kilovatov, doseg baterije s kapaciteto 70 kilovatnih ur pa je 500 kilometrov.

Sestrski Audi je ponudil luksuz, kar 5,44 metra dolgo električno limuzino aicon s tehniko avtonomne vožnje, ki bo nekdaj v prihodnosti morda zamenjala sedanj model A8. Da Volkswagen misli resno z električnimi avti, dokazuje napoved vlaganj vanje – načrtuje investicijo 23 milijard evrov do leta 2030.

Drugi koncept je elaine - kupejevski SUV, ki nosi obline e-tron sportback koncepta predstavljenega spomladi. Poganjajo ga trije električni motorji z močjo 421 oziroma 496 ''konjev'' ob polni moči, pospešek do stotice traja le 4,5 sekunde. Za baterije s kapaciteto 95 kilovatnih ur je predvideno induktivno ali klasično polnjenje prek 150 kwh hitrih polnilnic.

Druge novosti obeh znamke so bile v ozadju. Pri Volkswagnu denimo tiguan allspace, pri audiju pa povsem novi A8 in najmočnejši A4 - RS4 avant z 2,9 litrskim biturbo šestvaljnikom s 330 kilovati - do stotice pospeši v 4,1 sekunde. Med serijskimi novosti pa je največ pozornosti požel povsem novi T-roc, SUV oziroma crossover B segmenta s katerim ima Volkswagen velike načrte.

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Je afera Dieselgate ustvarila nov kartel?

Volkswagen, Audi, BMW in Porsche naj bi sklenili kartelni dogovor o oblikovanju cen sistemov za čiščenje dizelskih motorjev, poroča...

AVTO
Novice
Novice VW izdelal že 150 milijonov avtov, jubilejni golf ni dizelski

Med tovarnami je bila najbolj produktivna tista v domačem Wolfsburgu, v 72 letih je izdelala 44 milijonov avtomobilov.

AVTO
Posel
Posel Volkswagen v novem škandalu: posojilo EIB naj bi dobili z goljufijo 4

Še en udarec za nemško avtomobilsko industrijo

AVTO
Posel
Posel Volkswagen uspešno prebrodil dizelsko, ne pa tudi prve krize

Marca 2015 je bila delnica Volkswagna vredna prek 250 evrov, do izbruha afere pa je izgubila več kot tretjino vrednosti

FINANCE
Članki
Članki Kdo bo najbolj občutil, da je Umar izboljšal napoved rasti BDP 4

Deset stvari, ki jih morate vedeti o sveži napovedi gospodarske rasti v Sloveniji, ki so jo pripravili na Umarju in jo glede na pomlad...