Škodin prostorski čudež za 15.500 evrov Škodin prostorski čudež za 15.500 evrov Scala je novi Škodin avtomobil, ki bo v slovenske družine vnesel nemir, saj za svoj denar ponuja naravnost ogromno prostora.
Nova opel corsa: izjemno sodobna in tudi električna Nova opel corsa: izjemno sodobna in tudi električna Nemški Opel je razmeroma hitro, po petih letih razkril corso nove, že osme generacije. Ta je po vzoru Oplov nove generacije oblikovno privlačna, polna sodobne tehnike in asistenčnih sistemov in kot prvi Opel nastopa tudi v popolnoma električni različici.
Za volanom najnaprednejšega tovornjaka ta hip Za volanom najnaprednejšega tovornjaka ta hip Doslej smo zaslone namesto ogledal in sisteme za samodejno vožnjo lahko gledali le na prototipih in konceptnih vozilih, ki so se vozila po zaprtih cestah, s prenovljenim actrosom, katerega serijska proizvodnja se je začela junija, pa vse to postaja del realnosti
(Ne)realna evforija za električnimi avtobusi (Ne)realna evforija za električnimi avtobusi Nekatera nemška mesta želijo v kratkem obdobju v svoje vozne parke vključiti tudi po 200 električnih avtobusov eCitaro; pri Mercedesu menijo, da gre za prenagle odločitve.
Slovo brkatega moža, ki je nemško zvezdo popeljal na vrh Slovo brkatega moža, ki je nemško zvezdo popeljal na vrh Po 13 letih se z vrha Daimlerja poslavlja karizmatični brkati mož Dieter Zetsche. Pripravili smo pregled najzanimivejšega dogajanja v koncernu v času njegovega vodenja.

Tako električno prihodnost vidita VW in Audi

Čas branja: 2 min
13.09.2017  02:51
Drzna koncepta sta požela veliko pozornosti na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, oba poganja elektrika
Tako električno prihodnost vidita VW in Audi
Volkswagen I.D. crozz II: povsem električni novinec bo sicer na trgu šele leta 2020, a poteze in tudi tehnične rešitve koncepta so zelo blizu serijske različice, pravijo pri Volkswagnu.
Foto: Newspress

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Volkswagen dodaj
Audi dodaj

Volkswagen je v Frankfurtu zasijal s konceptom I.D. crozz II. Gre za kupejevski SUV kompaktnega razreda, ki dopolnjuje klasični I.D. crozz predstavljen letos spomladi. Povsem električni novinec bo sicer na trgu šele leta 2020, a poteze in tudi tehnične rešitve koncepta so zelo blizu serijske različice, pravijo pri Volkswagnu.

I.D. crozz II prinaša nekaj zanimivih rešitev, denimo odpiranje in zapiranje vrat in zagon motorja z glasovnimi ukazi in volan, ki se pogrezne v armaturno ploščo. Poganjata ga dva elektro motorja s skupno močjo 225 kilovatov, doseg baterije s kapaciteto 70 kilovatnih ur pa je 500 kilometrov.

Sestrski Audi je ponudil luksuz, kar 5,44 metra dolgo električno limuzino aicon s tehniko avtonomne vožnje, ki bo nekdaj v prihodnosti morda zamenjala sedanj model A8. Da Volkswagen misli resno z električnimi avti, dokazuje napoved vlaganj vanje – načrtuje investicijo 23 milijard evrov do leta 2030.

Drugi koncept je elaine - kupejevski SUV, ki nosi obline e-tron sportback koncepta predstavljenega spomladi. Poganjajo ga trije električni motorji z močjo 421 oziroma 496 ''konjev'' ob polni moči, pospešek do stotice traja le 4,5 sekunde. Za baterije s kapaciteto 95 kilovatnih ur je predvideno induktivno ali klasično polnjenje prek 150 kwh hitrih polnilnic.

Druge novosti obeh znamke so bile v ozadju. Pri Volkswagnu denimo tiguan allspace, pri audiju pa povsem novi A8 in najmočnejši A4 - RS4 avant z 2,9 litrskim biturbo šestvaljnikom s 330 kilovati - do stotice pospeši v 4,1 sekunde. Med serijskimi novosti pa je največ pozornosti požel povsem novi T-roc, SUV oziroma crossover B segmenta s katerim ima Volkswagen velike načrte.

Poslovni avto leta 2019

Glasujte za najboljši avto leta v petih kategorijah: službeni, poslovni, managerski, EKO avto in luksuzni terenec.
Glasovanje poteka do 20. maja.

 

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Je afera Dieselgate ustvarila nov kartel?

Volkswagen, Audi, BMW in Porsche naj bi sklenili kartelni dogovor o oblikovanju cen sistemov za čiščenje dizelskih motorjev, poroča...

AVTO
Novice
Novice VW izdelal že 150 milijonov avtov, jubilejni golf ni dizelski

Med tovarnami je bila najbolj produktivna tista v domačem Wolfsburgu, v 72 letih je izdelala 44 milijonov avtomobilov.

AVTO
Posel
Posel Volkswagen uspešno prebrodil dizelsko, ne pa tudi prve krize

Marca 2015 je bila delnica Volkswagna vredna prek 250 evrov, do izbruha afere pa je izgubila več kot tretjino vrednosti

AVTO
Posel
Posel Volkswagen v novem škandalu: posojilo EIB naj bi dobili z goljufijo 4

Še en udarec za nemško avtomobilsko industrijo