(Intervju) Avstrijka, ki je zasnovala šefa sipin Bližnjega vzhoda (Intervju) Avstrijka, ki je zasnovala šefa sipin Bližnjega vzhoda V moškem svetu avtomobilov se dame redko prebijejo v ospredje. Ena takšnih je Avstrijka Caroline Krismer, strojna inženirka in ekonomistka, ki se je kalila v Magni, se izpopolnjevala pri projektu za Lamborghini, v celoti vodila projekt maseratija GT in za češnjo na torti od začetka do konca vodila nastajanje prvega Rolls-Royceovega luksuznega terenca.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.
(Video) Sopotništvo oziroma kako »nujno« zlo obrnete v prihranke na celi črti (Video) Sopotništvo oziroma kako »nujno« zlo obrnete v prihranke na celi črti S pravim avtom in sopotništvom do desetkrat nižjih stroškov, pa še pozabljeno družabnost boste obudili v sicer samotnih jutrih
Bencinski focus proti dizelskemu – kako se izide večna dilema? Bencinski focus proti dizelskemu – kako se izide večna dilema? Vzporedno smo zapeljali dva najnovejša forda focusa s povsem različnima motorjema in ugotovili, da so razlike med dizlom in bencinarjem bolj simbolne; ali drugače: z nobenim ne boste zgrešili, le o svojih potrebah prej razmislite.

Tako električno prihodnost vidita VW in Audi

Čas branja: 2 min
13.09.2017  02:51
Drzna koncepta sta požela veliko pozornosti na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, oba poganja elektrika
Tako električno prihodnost vidita VW in Audi
Volkswagen I.D. crozz II: povsem električni novinec bo sicer na trgu šele leta 2020, a poteze in tudi tehnične rešitve koncepta so zelo blizu serijske različice, pravijo pri Volkswagnu.
Foto: Newspress

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Volkswagen dodaj
Audi dodaj

Volkswagen je v Frankfurtu zasijal s konceptom I.D. crozz II. Gre za kupejevski SUV kompaktnega razreda, ki dopolnjuje klasični I.D. crozz predstavljen letos spomladi. Povsem električni novinec bo sicer na trgu šele leta 2020, a poteze in tudi tehnične rešitve koncepta so zelo blizu serijske različice, pravijo pri Volkswagnu.

I.D. crozz II prinaša nekaj zanimivih rešitev, denimo odpiranje in zapiranje vrat in zagon motorja z glasovnimi ukazi in volan, ki se pogrezne v armaturno ploščo. Poganjata ga dva elektro motorja s skupno močjo 225 kilovatov, doseg baterije s kapaciteto 70 kilovatnih ur pa je 500 kilometrov.

Sestrski Audi je ponudil luksuz, kar 5,44 metra dolgo električno limuzino aicon s tehniko avtonomne vožnje, ki bo nekdaj v prihodnosti morda zamenjala sedanj model A8. Da Volkswagen misli resno z električnimi avti, dokazuje napoved vlaganj vanje – načrtuje investicijo 23 milijard evrov do leta 2030.

Drugi koncept je elaine - kupejevski SUV, ki nosi obline e-tron sportback koncepta predstavljenega spomladi. Poganjajo ga trije električni motorji z močjo 421 oziroma 496 ''konjev'' ob polni moči, pospešek do stotice traja le 4,5 sekunde. Za baterije s kapaciteto 95 kilovatnih ur je predvideno induktivno ali klasično polnjenje prek 150 kwh hitrih polnilnic.

Druge novosti obeh znamke so bile v ozadju. Pri Volkswagnu denimo tiguan allspace, pri audiju pa povsem novi A8 in najmočnejši A4 - RS4 avant z 2,9 litrskim biturbo šestvaljnikom s 330 kilovati - do stotice pospeši v 4,1 sekunde. Med serijskimi novosti pa je največ pozornosti požel povsem novi T-roc, SUV oziroma crossover B segmenta s katerim ima Volkswagen velike načrte.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Je afera Dieselgate ustvarila nov kartel?

Volkswagen, Audi, BMW in Porsche naj bi sklenili kartelni dogovor o oblikovanju cen sistemov za čiščenje dizelskih motorjev, poroča...

AVTO
Novice
Novice VW izdelal že 150 milijonov avtov, jubilejni golf ni dizelski

Med tovarnami je bila najbolj produktivna tista v domačem Wolfsburgu, v 72 letih je izdelala 44 milijonov avtomobilov.

AVTO
Posel
Posel Volkswagen v novem škandalu: posojilo EIB naj bi dobili z goljufijo 4

Še en udarec za nemško avtomobilsko industrijo

AVTO
Posel
Posel Volkswagen uspešno prebrodil dizelsko, ne pa tudi prve krize

Marca 2015 je bila delnica Volkswagna vredna prek 250 evrov, do izbruha afere pa je izgubila več kot tretjino vrednosti

IZVOZNIKI
Novice
Novice (v sedmih grafih) Avstrijske volitve dan potem

Kje je evro, kje avstrijski borzni indeks ATX in kako dolgo utegne trajati oblikovanje avstrijske koalicije